Kleur-, licht- en displaymetingen voor de automotive industrie

Oplossingen voor specificatie en kwaliteitscontrole in de hele waardeketen

 

Oplossingen voor kleur-, licht- en displaymetingen voor de automotive industrie

Konica Minolta biedt, samen met onze groepsbedrijven Radiant Vision Systems, Instrument Systems GmbH en EINES, en onze partner Rhopoint Instruments, toonaangevende technologie en kant-en-klare oplossingen aan de automotive industrie voor R&D en Kwaliteitscontrole aan de productielijn.

Schaalbare oplossingen zijn beschikbaar om organisaties en hun bredere waardeketen te helpen kleur, oppervlakte-uiterlijk en verlichtings- en displayproducten die veel in moderne voertuigen voorkomen te specificeren, communiceren, produceren en controleren. Onze expertise en meettechnologieën stellen onze klanten in staat om processen te optimaliseren, consistentie te verbeteren, klanttevredenheid te verhogen, afval te verminderen en nog veel meer.

Onze ervaren teams kunnen u helpen meet- en regeloplossingen te implementeren voor het interieur en exterieur van auto's gedurende het hele productieproces.
  • Ontwikkeling
  • Manufacturing
  • Kwaliteitscontrole
Elke stap kan worden ondersteund door een wereldwijd verkoop- en ondersteuningsnetwerk.

In een showroom-omgeving heeft de uniformiteit in uiterlijk een aanzienlijke invloed op de waargenomen kwaliteit en uiteindelijk op de besluitvorming van de consument.

Het brede scala aan te meten materialen zoals plastic, verf, textiel, leer, glas en metalen, vereist de keuze van de juiste oplossing wat betreft geometrie en bruikbaarheid.

Konica Minolta heeft een wereldwijd bereik, met lokale verkoop en expertise om u te helpen bij het opzetten van een succesvol digitaal kleurdatasysteem. Of het nu gaat om partners in de toeleveringsketen, in ontwikkeling, in productie of in kwaliteitscontrole, onze teams kunnen een oplossing leveren die aan uw behoeften voldoet, en met u samenwerken om dat systeem te schalen naarmate deze vereisten toenemen. Onze software voor kleurafstemming wordt ondersteund door een speciaal team dat ervaring heeft met de installatie, training en aanpassing van de oplossing om uw kleurenworkflows te optimaliseren.

Dankzij de ervaring van de hele groep bedrijven kunnen autofabrikanten en de hele toeleveringsketen profiteren van complete oplossingen voor de traceerbare meting en controle van alle elementen van automotive displaytechnologie en verlichting. Onze systemen maken gebruik van meettechnologie die wordt gebruikt bij de ontwikkeling en productie van de meest geavanceerde displaytechnologie en -software van de consumentenelektronica, speciaal aangepast aan de behoeften van de industrie.

Konica Minolta Measuring Instruments wordt ondersteund door een uitgebreid netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten om ervoor te zorgen dat uw instrument het hele jaar door wordt onderhouden, en nauwkeurig en traceerbaar is.

Voordelen

  • Verminder productietijd, kosten en afval: Het verwijderen van circulatie, storage en onderhoud uit fysieke normen zal resulteren in een aanzienlijke kostenbesparing, de marktintroductie versnellen en een einde maken aan afval dat wordt veroorzaakt door onjuist gebruik, schade en slijtage van fysieke normen.
  • Verminder stappen voor kleurcorrectie: Konica Minolta innoveert kleurafstemming, met een eerste afstemmingspercentage van 97%.
  • Kleurprecisie in de voertuigproductie gedurende het hele proces: Dankzij de ongeëvenaarde niveaus van overeenkomsten tussen instrumenten kunnen onze instrumenten worden gebruikt voor kwaliteitscontrole in de hele toeleveringsketen, van fabrikanten van onderdelen tot eindproducten. 
  • Verhoog de waargenomen waarde: Specificeer en controleer onderdelen in het hele voertuig om processen te controleren en verbeteringen en consistentie bij toeleveringspartners na te streven, waardoor de perceptie van kwaliteit en waarde van de consument wordt versterkt.

Voorbeeldapplicaties

  • Een betrouwbaar programma voor kwaliteitscontrole vereenvoudigt het goedkeuringsproces en voorkomt kleurafwijkingen aan de binnen- en buitenkant van voertuigen. Onze tools stellen voertuigfabrikanten in staat om de kleur van binnenkomende onderdelen van meerdere leveranciers en fabrieken te communiceren, beheren en beoordelen, waarbij ervoor wordt gezorgd dat alle onderdelen, van dashboard tot motorkap en bumper, op elkaar zijn afgestemd qua kleur.
  • Systemen voor de ontwikkeling en verbetering van HUD-systemen, infotainment en feedback van bestuurders met geavanceerde oplossingen voor de snelle en nauwkeurige meting van fotometrische en colorimeterische gegevens op displayproductielijnen, testinstallaties voor autoruiten en systemen in-situ.
  • Procesbeheer op de verflijn, van geperst onderdeel tot clearcoat. Meet de oppervlaktekenmerken in elke fase van het proces om de beste resultaten voor het eindproduct te specificeren, benchmarks en controles uit te voeren en te zorgen voor een afwerking die niet alleen van hoge kwaliteit is, maar ook harmonieert met aangrenzende panelen.

Oplossingen voor kleur-, licht- en displaymetingen voor de automotive industrie

Meting van kleur en uiterlijk voor auto-interieurs

Zorg voor een visueel aantrekkelijke binnenomgeving door het visuele uiterlijk van interieurmaterialen zoals kunststof, stof, leder, tapijt, metaal etc. te controleren.

Meting van kleur en uiterlijk voor verf en carrosserie

Verbeter de procescontrole en de waargenomen kwaliteit door oppervlakken en coatings te testen en te kwantificeren van plaatmateriaal tot en met de uiteindelijke clearcoat.

Oplossingen voor kleurbeheer en communicatie

Verbeter de nauwkeurigheid en consistentie van kleuren in de toeleveringsketen door traceerbare digitale normen voor kleurrecepten voor producten te implementeren. 

Meting van buitenverlichting van voertuigen

Specificeer en controleer de effectiviteit van de buitenverlichting, zodat wordt voldaan aan de normen.

Meting van de binnenverlichting van voertuigen

Zorg voor een interieur van hoge kwaliteit in harmonie met interieurmaterialen door de helderheid, uniformiteit en kleur van de verlichtingseenheden in het interieur te controleren.

Meting van automotive displays

Waarborg de zichtbaarheid, kijkhoek, leesbaarheid, nauwkeurigheid en uniformiteit van displays, dashboards, HUD en verlichte schakelaars.

Contacteer ons