IT Security

IT-beveiliging vraagt om een strategie

Bescherm uw gegevens


IT-omgevingen worden complexer, grenzen verdwijnen en de hoeveelheid kwetsbare plekken neemt daardoor lineair toe. Daarmee vertellen wij u niets nieuws! Dit waren echter de redenen die ons er al jaren geleden toe hebben aangezet om de aanpak van de beveiliging van IT-systemen te overdenken.


Technologie alleen kan geen adequaat beschermingsniveau meer bieden. Daarvoor is meer dan ooit het samenspel van mensen, processen en technologie nodig. Al meer dan 18 jaar is IT-Security het zakelijke kernsegment van ons team. Met deze ervaring zetten wij samen met u een strategische aanpak op, die u meerwaarde biedt en u transparantie, duurzaamheid en reactiesnelheid verschaft.


Wat moet er dan worden beschermd en wat is de WERKELIJKE huidige staat van mijn IT-systemen? Onze services bieden u onder andere uitgebreide netwerkanalyses, die de segmentering, het firewall-regelsysteem en de implementatie van uw printers, kopieerapparaten en andere analyses omvat. Ook een regelmatige en duurzame analyse van de zwakke plekken geeft u een transparant beeld van hoe het met uw kwetsbaarheden staat.


Daarnaast raden wij u aan om uw infrastructuur regelmatig met penetratietests te controleren. Net als bij een crashtest voor auto's, krijgt u zo meer zekerheid en een blijvende controle. Deze penetratietests bieden wij u in verschillende pakketten aan. Ze kunnen vanzelfsprekend aan uw behoeften worden aangepast. Bijvoorbeeld van buitenaf, intern als medewerkers of bezoekers, met behulp van social engineering, enz. Een uitgebreid rapport en aanbevelingen voor maatregelen zijn vanzelfsprekend.


“Het gaat er niet om of we worden aangevallen, maar wanneer”. Helaas zijn we ervan overtuigd dat dit overeenkomt met de realiteit. Wat doen we alleen als het zover is? Ons Incident Response Team ondersteunt u bij de identificatie, bestrijding en forensische analyse van bijv. malware, ransomware of aanvallen van hackers.

Europese maand van de cyberveiligheid: Een cybergijzelingscrisis voorkomen

Veel kleine en middelgrote bedrijven denken na over tools en strategieën om werken op afstand tot een vast onderdeel van hun bedrijf te maken en hoewel werken op afstand nieuwe kansen biedt, brengt het ook vele uitdagingen met zich mee. 
 
Uit een recente enquête onder IT-beslissers in Europa blijkt hoezeer beveiligingsrisico's de laatste tijd een uitdaging zijn voor bedrijven. Ons eBook (beschikbaar in het Engels) geeft u inzicht in de belangrijkste beveiligingsfactoren. Hier dient u rekening mee te houden bij de digitale transformatie van uw organisatie.

Download het e-book
sterk beveiligde IT

Een sterk beveiligde IT-omgeving: hoe ziet die eruit?

De IT-wereld evolueert snel en er worden voortdurend nieuwe systemen ontwikkeld. Dat is maar goed ook, want zo kunt u tegemoetkomen aan de veranderlijke behoeften van uw bedrijf. Jammer genoeg ontdekken ook cybercriminelen steeds nieuwe, inventieve manieren om hun slag te slaan. Uw IT goed beveiligen en continu updaten is dus essentieel. Gelukkig bestaan er voldoende IT-oplossingen om u daarbij te helpen. We lijsten ze graag voor u op!

Ontdek de onderdelen van een veilige IT-omgeving

Een uitgebreid beveiligingsconcept voor uw bedrijf

Omdat de factor mens een belangrijke rol speelt als het gaat om het beveiligen van IT-systemen, helpen wij u om uw medewerkers hiervan bewust te maken. Onder andere met klassieke cursussen, lezingen met live-hacking, campagnes met behulp van merchandising en nog veel meer.

Uiteraard hebben we ook een aantal goede samenwerkingsverbanden met een gezonde mix van kleine fabrikanten met uiterst innovatieve benaderingen en Global Players met een sterke portfolio. Het Professional Services Team ondersteunt u van het Proof of Concept, via de implementatie en de uitrol tot en met de Support.

   

   

Technology feature icon

Gereedheid voor incidentrespons, Quick Check, Malware Hunting, Threat Hunting, Health Check, digitaal forensisch onderzoek

Productiviteitsfunctie-icoon

Analyse netwerksegmentering, controle van firewall-regelsysteem, veiligheidscheck printers en kopieerapparaten

Quality feature icon

Single Target extern individueel, Black Team intern incl. wifi en OSINT, Red team intern en extern incl. social engineering en OSINT

Touch feature icon

(Accellion, Aerohive, Cisco, Contechnet, Forcepoint, macmon, McAfee, MobileIron, netwrix, SEPPmail, Sophos, Thycotic) (Indirekt Tenfold, Radar Services)

Customization feature icon

Enkelvoudige scans en evaluaties, implementatie van een Vulnerability Management-proces als regelmatige scan en ondersteuning bij de analyse)

Icoon van de bruikbaarheidsfunctie

USB-sticks, e-mailacties, informatie-evenementen en trainingen, merchandising, live-hackingevenement

360-gradenbeveiliging voor uw bedrijf

Het gaat er niet meer om of een bedrijf in het vizier van een aanvaller komt. Het gaat er meer om wanneer dit gebeurt. Alleen een uitgebreid veiligheidsconcept biedt echte bescherming en maakt het mogelijk om volledig te profiteren van de kansen die digitalisering biedt. Wij laten u zien met welke componenten u bij uw beveiligingsconcept rekening moet houden.

MEER OVER HET THEMA BEVEILIGING VOOR BEDRIJVEN

IT Security

 

IT Security vraagt om een strategie


Door de snelle technologische vooruitgang van de voorbije jaren, wordt IT-infrastructuur steeds complexer. Niet alleen om mee te werken, maar ook op vlak van onderhoud, beheer en security. Dat laatste is zeker geen overbodige luxe, aangezien cybercriminaliteit toeneemt en we op een heel andere manier aan het werk zijn dan vroeger. Denk bijvoorbeeld aan cloud technologie, BYOD, telewerk, enzovoort. Konica Minolta biedt dan ook heel wat diensten aan om uw IT-security te optimaliseren en te versterken.

Back-up

Zonder data kan een bedrijf niet functioneren – bedrijfsdata bevat immers cruciale informatie en inzichten. Daarom is een doordachte back-upstrategie van groot belang voor elke onderneming. Op die manier kunt u in geval van dataverlies, uw waardevolle data recupereren. 

Meer info

Disaster Recovery

Storingen door bijvoorbeeld brand- of waterschade, maar ook cyberaanvallen en andere bedreigingen kunnen ervoor zorgen dat uw bedrijfsprocessen in het gedrang komen. Een effectieve disaster recovery strategie is essentieel om zo snel mogelijk weer operationeel te zijn na een incident.

Meer info

Firewalls

Virussen, randsomware, hacking, het zijn allemaal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u uw IT-infrastructuur inricht. Cybercriminialiteit is immers niet alleen meer aanwezig, maar is bovendien een stuk complexer geworden. Het inzetten van een efficiënte firewall is dan ook geen overbodige luxe.

Meer info

Storage

U verzamelt op dagelijkse basis heel wat waardevolle data. Maar beschikt u wel over een geschikt opslagsysteem? Een gebrek aan flexibiliteit, snelheid en schaalbaarheid in uw storage kan immers uw bedrijfsprocessen hinderen.

Meer info

Switches

Ondanks dat het één van de meest ondergewaardeerde componenten is in een netwerkinfrastructuur, is een switch essentieel om de connectiviteit naar de cloud voor uw gebruikers op een performante manier te garanderen. Het deelt uw netwerkverbinding onder al uw apparaten en bepaalt zelf welke er al dan niet verbonden worden.
Meer info

Wi-Fi Access Points

De voorbije jaren is Wi-Fi onmisbaar geworden, aangezien heel wat professionele taken internet vereisen. Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers hun taken goed en efficiënt kunnen uitvoeren is het essentieel dat u binnen uw bedrijf een vlotte en veilige toegang tot het Wi-Fi-netwerk voorziet. 
Meer info

Aurelium

Sinds 2018 bundelen Konica Minolta en Aurelium hun krachten om bedrijven te helpen bij het uitbouwen, onderhouden, beheren en beveiligen van hun IT-infrastructuur. Aurelium heeft meer dan 30 jaar ervaring in strategische IT-oplossingen voor KMO’s/MKB’s. Hun specifiek aanbod voor dergelijke bedrijven gaat van IT-infrastructuur, managed services & support tot consultancy en auditing, strategische begeleiding en trainingen.

Meer info

Get in touch

Get in touch

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!