Stimuleer uw diversiteit en menselijk comfort

 

BETROKKENHEID

Biodiversiteit
De kwestie van biodiversiteit wordt behandeld binnen het Green Factory Certification System. Medewerkers van Konica Minolta Business Solutions France S.A.S. hebben een proefproject gestart, waarbij zes bijenkorven op het dak van de bedrijfskantoren zijn geplaatst. De opbrengst van de verkoop van de honing wordt geschonken aan een reeks liefdadigheidsprojecten, terwijl de bijen op een natuurlijke manier bijdragen aan het behoud van biodiversiteit.

Le Marathon Vert

Konica Minolta Business Solutions France S.A.S. is een belangrijke sponsor van de "Marathon Vert" (Groene Marathon), die helpt bij de herbebossing in Ethiopië. Dit doet het bedrijf al sinds de lancering van het project in 2011. In 2016 maakte het evenement het mogelijk om meer dan 115.000 bomen in Ethiopië te planten.

Universeel ontwerp

Het universele ontwerp van Konica Minolta betekent dat de apparaten van het bedrijf zodanig zijn ontworpen dat zij eigenschappen hebben zoals gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, afhandeling en stijl. Dit maakt het makkelijk en efficiënt voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking om deze producten te gebruiken.
Onze klanten profiteren van het verstrekken van een inclusieve werkomgeving die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht hun leeftijd, lichaamsomvang of speciale behoeften. Onze producten zijn eenvoudig te bereiken, eenvoudig te bedienen en logisch ontworpen, zowel qua ontwerp als gemak. Dit maakt het mogelijk voor onze klanten om de hoeveelheid diversiteit onder hun personeel te verbeteren.Klik hier voor meer informatie over toegankelijkheid en zichtbaarheid van gebruikers.

 

BETROKKENHEID

Sociale innovatie
Konica Minolta pakt de uitdagingen die ontstaan bij wereldwijde duurzaamheid op een proactieve manier aan. Dit doet zij bijvoorbeeld door gebruik te maken van geavanceerde digitale technologieën zoals het Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en robotica in haar kerntechnologieën. Konica Minolta werkt aan een transformatie van het bedrijf, met als doel zich te richten op oplossingen voor dringende mondiale problemen. Deze transformatie draagt niet alleen bij aan het bereiken van doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling, maar verrijkt ook de levens van de individuen waaruit de samenleving bestaat.

Klik hier om meer te weten te komen over de sociale innovaties van Konica Minolta.
 

Genderdiversiteit in de IT-sector

Konica Minolta Business Solutions Europe werkt samen met een NGO om een capaciteitsvergrotend project ter ondersteuning van vrouwen in de IT-branche op te zetten. Het project is gericht op het aantrekken, selecteren en ondersteunen van vrouwen en meisjes in de IT-business, met het doel om hen te helpen toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt, hen de basis van het vak te leren, een baan te vinden of een start-uponderneming op te richten. Het project, dat voor het eerst in Tsjechië werd gelanceerd in augustus 2015, werd het volgende jaar uitgebreid naar Duitsland, en is in het afgelopen boekjaar ook in Polen en Oostenrijk van start gegaan. 

Download the Enable Carbon Neutrality brochures for free!