Nauwkeurige meting en configuratie van de buitenverlichting van auto's

Voor koplampen of signaallampen, functionele of effectverlichting

Nauwkeurige meting en configuratie van de buitenverlichting van auto's


Fotometers en colorimeters voor koplampen en buitenverlichting

De afgelopen jaren heeft de buitenverlichting van auto's zich aanzienlijk ontwikkeld met veel uitgebreidere opties voor kwaliteit, responsiviteit en esthetiek van producten. Het specificeren, ontwerpen, produceren en goedkeuren van zowel functionele als effectverlichting vereist oplossingen van de volgende generatie voor meting in ontwikkeling, productie en kwaliteitscontrole. Uiteindelijk moet de buitenverlichting in de eerste plaats voldoen aan de veiligheidseisen voor koplampen, stadslichten, mistlichten, richtingaanwijzers, rem- en achterlichten.
 
Met een ProMetric®-systeem kunnen gebruikers koplampen en achterlichten inspecteren op luminantie en kleuruniformiteit, en op lichtintensiteitsverdeling om de individuele LED-prestaties te beoordelen en storingen te identificeren. Het systeem registreert de verlichtingsverdeling in één enkele meting en analyseert vervolgens meerdere criteria met behulp van de PM-HL™-evaluatiemodule voor koplampen, die speciaal is ontworpen voor de beoordeling van koplampen.   
 
Konica Minolta en groepsbedrijf Radiant Vision Systems vervaardigen een reeks oplossingen voor het meten van verlichting en verlichtingsconstructies in ontwikkelings- of productieomgevingen om ervoor te zorgen dat de verlichting op traceerbare wijze kan worden gemeten om te voldoen aan normen en om een hoogwaardige gebruikerservaring te bieden.


Oplossingen zorgen voor controle over de helderheid, uniformiteit en kleur van alle buitenverlichtingsconstructies.

 
Traceerbare en betrouwbare oplossingen voor digitale luminantiegegevens kunnen het proces van ontwikkeling, productie en QC-testen aanzienlijk versnellen. Onze expertteams kunnen helpen een systeem te implementeren dat alle partijen, van de fabrikant van apparatuur tot en met kwaliteitscontrole, in staat stelt op een meer gestroomlijnde en consistente manier te werken. De ervaring leert dat een gegevensgestuurde aanpak toeleveringsketens in staat stelt relaties op te bouwen op basis van kwaliteit en consistentie, waardoor subjectiviteit wordt verminderd en specificatie en goedkeuring worden vereenvoudigd.

Konica Minolta biedt klanten een wereldwijd netwerk van verkoop, ondersteuning en expertise en kan geteste oplossingen leveren aan klanten in de automotive industrie. Ons netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten zorgt voor doorlopend onderhoud en kalibratie van apparaten om uitvaltijd tot een minimum te beperken en ervoor te zorgen dat systemen gedurende hun hele levensduur traceerbaar blijven.

Voordelen

  • Versnel de ontwikkeling en beheers kosten met de ProMetric® Y-imaging-fotometers en ProMetric® I-imaging-colorimeters, CCD-camera's met hoge resolutie en gespecialiseerde software, ontworpen als volledig geïntegreerde oplossingen voor het verbeteren van R&D, kwaliteitscontrole en productieprocessen.
  • Evalueer de individuele LED-prestaties en identificeer storingen met het ProMetric®-systeem waarbij de verlichtingsverdeling in één enkele meting wordt vastgelegd, en analyseer vervolgens meerdere criteria met behulp van de evaluatiemodule voor PM-HL™-koplampen.

Instrumenten

Instrumenten

LS-150/ LS-160 luminantiemeter

Lichtgewicht, compacte luminantiemeter op batterijvoeding voor eenvoudige traceerbare metingen van een breed scala aan applicaties met verbeterde V(λ)-correlatie. Met close-uplenzen kunnen gebieden met een diameter van slechts 0,4 mm worden gemeten.

CS-150/CS-160 luminantie-kleurenmeter

Draagbare tristimulus colorimeter voor lichtbronnen en bestraalde objecten wordt gewoonlijk gebruikt om displayverlichting, signaallampen en contactloze kleurmetingen voor oppervlakken te verrichten. 

CS-3000 spectroradiometer

Wordt gebruikt voor luminantie- en chromaticiteitsmeting van diverse optische apparaten zoals displays, bijvoorbeeld LCD's, PDP's, organische EL's en FED's. Opvolger van de CS-2000 en CS-2000A.

Radiant ProMetric® I-serie

Nauwkeurige luminantie- en kleurmetingen voor productie-, ontwikkelings- of QC-omgevingen van buitenverlichting voor auto's, met behulp van de speciale PM-HL™-evaluatiemodule voor koplampen.

Radiant ProMetric® Y-serie

Hoogwaardige imaging-fotometer voor het meten van de luminantie van verlichtingseenheden in productie- of QC-applicaties. Beschikbaar in een reeks resoluties voor optimale kosten, nauwkeurigheid en doorvoer. 

T-10A verlichtingsmeter

Compacte multifunctionele lux-meter voor traceerbare verlichtingsgegevens. De T-10A verlichtingsmeter biedt nauwkeurige en traceerbare lux of fcd over een groot meetbereik. Deze kan worden aangesloten op maximaal 30 receptoren. 

Toepassingen

Toepassingen

Meting van koplampen, remlichten en achterlichten

Met het Radiant ProMetric®-systeem kunnen gebruikers koplampen en achterlichten inspecteren op luminantie en kleuruniformiteit, en op lichtintensiteitsverdeling om de individuele LED-prestaties te evalueren en storingen te identificeren. Het systeem registreert de verdeling van de verlichting in een enkele meting en analyseert vervolgens meerdere criteria met behulp van de evaluatiemodule voor PM-HL™-koplampen, die speciaal is ontworpen voor de beoordeling van koplampen.

Automobile headlight with LED and Xenon element.

Meting van de zichtbaarheid van het dimlichtsysteem

Evalueer met de T-10A verlichtingsmeter van Konica Minolta de verlichtingssterkte, de lichtverdeling, de hoeveelheid uitgestraald licht en de kenmerken van de buitenverlichting voor veiligheidsanalyse van de dimlichten van een voertuig. De testinstallatie kan gebruikmaken van een meting met één punt of een meerpuntsmeting met meerdere receptorkoppen.

Amerikaanse nationale verkeersveiligheidsdienst

Vraag het onze experts!