Meetoplossingen voor de binnenverlichting van auto's

Nauwkeurige en traceerbare oplossingen voor het specificeren en testen van binnenverlichting

Binnenverlichting van auto's meten


Controle van functionele en decoratieve verlichting van het interieur van auto's

Het interieur van een moderne auto vormt een kernonderdeel van de klantervaring en de waargenomen waarde. Nu meer dan ooit wordt hiermee ook uitdrukking gegeven aan het merk, zijn karakter en dus bij uitbreiding ook aan zijn eigenaar. Moderne verlichtingstechnologieën bieden de fabrikant een groot aantal opties voor zowel functionele als effectverlichting. Elk element moet worden gespecificeerd en gecontroleerd, en voor elke extra optie of voor elk niveau van gebruikersaanpassing nemen de uitdagingen van ongewenste interacties bij specificatie, meting en controle toe.
 
Konica Minolta Measuring Instruments en groepsbedrijf Radiant Vision Systems vervaardigen een reeks oplossingen voor het meten van verlichting en verlichtingsconstructies in ontwikkelings- of productieomgevingen om ervoor te zorgen dat de verlichting bijdraagt aan het bieden van een hoogwaardige interieuromgeving in harmonie met interieurmaterialen. Oplossingen zorgen voor controle over de helderheid, uniformiteit en kleur van de binnenverlichting, waaronder leeslampjes, voetruimteverlichting, accentverlichting en meer.
 
Traceerbare en betrouwbare oplossingen voor digitale luminantiegegevens kunnen het proces van ontwikkeling, productie en QC-testen aanzienlijk versnellen. Onze expertteams kunnen helpen een systeem te implementeren dat alle partijen, van de fabrikant van apparatuur tot en met kwaliteitscontrole, in staat stelt op een meer gestroomlijnde en consistente manier te werken.


De ervaring leert dat een gegevensgestuurde aanpak toeleveringsketens in staat stelt relaties op te bouwen op basis van kwaliteit en consistentie, waardoor subjectiviteit wordt verminderd en specificatie en goedkeuring worden vereenvoudigd.


Konica Minolta biedt klanten een wereldwijd netwerk van verkoop, ondersteuning en expertise en kan geteste oplossingen leveren aan klanten in de automotive industrie. Ons netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten zorgt voor doorlopend onderhoud en kalibratie van apparaten om uitvaltijd tot een minimum te beperken en ervoor te zorgen dat systemen gedurende hun hele levensduur traceerbaar blijven.

Een meetoplossing van de Konica Minolta Group kan ervoor zorgen dat u een interieur van hoge kwaliteit levert in harmonie met interieurmaterialen door de helderheid, uniformiteit en kleur van binnenverlichting te regelen, waaronder leeslampjes, voetruimteverlichting, accentverlichting en meer.

Voordelen

  • Elimineer subjectiviteit in specificatie en kwaliteitscontrole met nauwkeurige en traceerbare gegevens.
  • Traceerbare veiligheidsgegevens door het meten en analyseren van opslag- en luminantiegegevenspunten voor maximale luminantie, hoek, enz.
  • Harmoniseer het interieur bij het meten onder bepaalde lichtbronnen om aangepaste verlichtingsmiddelen te specificeren voor het meten van kleuren van interieurcomponenten zoals plastic, tapijten, enz. om afwijkende kleuren vroeg te detecteren.

Instrumenten

Instrumenten

CS-3000 spectroradiometer

Wordt gebruikt voor luminantie- en chromaticiteitsmeting van diverse optische apparaten zoals displays, bijvoorbeeld LCD's, PDP's, organische EL's en FED's. Opvolger van de CS-2000 en CS-2000A.

CL-500A luminantie-spectrofotometer

Draagbare spectrale verlichtingsmeter voor spotverlichting en chromatische meting van verlichting, bijvoorbeeld in voetruimte en kofferbak.

CS-150 luminantie-kleurenmeter

Colorimeter voor lichtbronnen en bestraalde objecten, displaylampen en signaallampen. De draagbare tristimulus colorimeter voor lichtbronnen en bestraalde objecten wordt gewoonlijk gebruikt om displayverlichting, signaallampen en contactloze kleurmetingen voor oppervlakken te verrichten.

CS-200 luminantie-kleurenmeter

Spectraal gebaseerde colorimeter voor luminantiemeting, inclusief chromaticiteit en kleurtemperatuur. De CS-200 Chroma Meter meet de luminantie en chromaticiteit van producten die licht uitstralen, zoals grote plasmaschermen, compacte LCD's en LED's, buitenschermen, hogedruklampen en instrumentenpanelen.

ProMetric® Y-serie van Radiant Vision Systems

Radiant ProMetric® Y is een serie fotometers voor beeldverwerking die zijn ontworpen voor het testen van grote hoeveelheden beeldschermen, toetsenborden, verlichtingsproducten, apparaatonderdelen en oppervlakken. 
 

ProMetric® I-serie van Radiant Vision Systems

Nauwkeurige luminantie en kleur voor productieomgevingen voor metingen van verlichte bedieningselementen, LED-luminantie en kleur in armaturen of grote LED-arrays.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van de verlichting in de kofferbak

Een draagbare verlichtingsmeter kan worden gebruikt om te controleren op gelijkmatige en geschikte verlichtingsniveaus in de gehele diepte en breedte van de kofferbak ter verbetering van de klantervaring.

Interior of a car with blue effect lighting.

Meting van randverlichting

Gebruik van luminantie- en kleurencamera voor kwaliteitscontrolevalidatie om de consistentie en kleur van de effectverlichting op het dashboard en in de portierbekleding te meten, zodat de gewenste kleur en helderheid worden geleverd.

Meting van verlichtingssterkte/helderheid/chromaticiteit van binnenverlichting

Inspecteer en beheer de verlichtingssterkte, helderheid en chromaticiteit van LED-verlichting van binnenverlichting met luminantiemeter (CS-150/CS-200) en verlichtingsmeter (CL-500A). Dankzij het handheld ontwerp is het gemakkelijk om moeilijk bereikbare plekken in auto's te meten, zoals bij het stuurwiel, bij de portieren, onder de stoelen etc.

Vraag het onze experts!