Kleur- en oppervlaktemeting voor de verf- en coatingindustrie

Nauwkeurige en traceerbare kleurdata voor verf, coatings, vernissen en andere speciale coatings

 

Kleurmetingsoplossingen voor de verf- en coatingindustrie

Konica Minolta biedt samen met onze partner Rhopoint Instruments traceerbare en betrouwbare meettechnologie voor de verf- en coatingindustrie, waaronder ergonomische draagbare spectrofotometers, veelzijdige tafelmodel spectrofotometers, glansmeters met nauwe tolerantie en een reeks gecontroleerde kleurenweergaveoplossingen.

Er zijn schaalbare oplossingen beschikbaar om organisaties en hun bredere waardeketen te helpen kleur en glans te specificeren, communiceren, produceren en controleren, waardoor ze in staat worden gesteld de productiviteit te verhogen.
 • Optimaliseer processen
 • Verbeter de consistentie
 • Verhoog de klanttevredenheid
 • Verminder de hoeveelheid afval

Kleur is een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om de aandacht van een klant voor een product en het merk erachter te stimuleren.

In de verf- en coatingindustrie speelt kleur een belangrijke rol, en de consistentie en nauwkeurigheid ervan zijn belangrijke indicatoren van kwaliteit en merkidentiteit. Als de kleur de eerste keer en elke keer helemaal juist is, zal de efficiëntie verhogen.
 • Minder afval en minder impact op het milieu
 • Bespaar tijd en geld
 • Lever een product van topkwaliteit aan klanten
Waar u ook kleur moet communiceren, van idee via ontwerp, ontwikkeling, productie tot uiteindelijke kwaliteitscontrole, onze expertise kan u helpen traceerbare en schaalbare oplossingen voor kleurdata te installeren voor applicaties van grondstoffen tot eindproducten. Om kleuren beter af te stemmen en efficiënter te voldoen aan de kleurkwaliteitsnormen biedt Konica Minolta uitzonderlijk nauwkeurige meetinstrumenten en software voor gebruik in een laboratorium of direct in de productie.

Onze spectrofotometers, glansmeters, gecontroleerde verlichtingsoplossingen en hoogwaardige software stellen gebruikers in staat om de kleur en het uiterlijk van effen en effectverven nauwkeurig te evalueren en aan te passen, zowel intern als in een toeleveringsketen. Als gevolg hiervan kan consistentie worden gehandhaafd en kan aan de kleurkwaliteitsnormen worden voldaan met minder verspilling, tijd en moeite.

Konica Minolta heeft een wereldwijd bereik, met lokale verkoop en expertise om u te helpen bij het opzetten van een succesvol digitaal kleurdatasysteem. Of het nu gaat om partners in de toeleveringsketen, ontwikkeling, productie of kwaliteitscontrole, onze teams kunnen een oplossing leveren die aan uw behoeften voldoet, en met u samenwerken om dat systeem te schalen naarmate deze vereisten toenemen. Onze software voor kleurafstemming wordt ondersteund door een speciaal team dat ervaring heeft met de installatie, training en aanpassing van de oplossing om uw kleurenworkflows te optimaliseren.

Konica Minolta Measuring Instruments wordt ondersteund door een uitgebreid netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten om ervoor te zorgen dat uw instrument het hele jaar door wordt onderhouden, en nauwkeurig en traceerbaar is.

Voordelen

 • Voldoe aan de behoeften van de klant en versnel de marktintroductie: zorg bij de eerste poging en daarna steeds opnieuw voor de juiste kleur.
 • Beperk fouten en verspilling tot een minimum: identificeer inconsistenties in realtime en neem onmiddellijk corrigerende maatregelen.
 • Verlaag de operationele kosten.
 • Versterk uw merkidentiteit met opvallende kleuren en consistente kwaliteit.
 • Stimuleer innovatie door ongeëvenaard kleurbeheer.

Voorbeeldapplicaties

 • Kleurkwaliteitscontrole: zorg voor grondstoffen of eindproducten van de beste kwaliteit.
 • Een onverslaanbare oplossing voor kleurafstemming: stop met gissen en pas, met de ondersteuning van ons deskundige team, een professionele kleurbeheeroplossing toe.
 • Glans en uiterlijk: verbeter de kwaliteit van het uiterlijk in moeilijke glansapplicaties.
 • Metallic en effectverf: gebruik onze meerhoekige spectrofotometer om de kwaliteit van metallic en effectonderdelen met hoge nauwkeurigheid te beheersen.

Kleurmetingsoplossingen voor de verf- en coatingindustrie

Kleurmeting voor decoratieve verf en coatings

Ontdek onze oplossingen voor kleurkwaliteitscontrole en kleurafstemming die u helpen kleur zowel lokaal als in uw hele toeleveringsketen te controleren en te communiceren.

Kleurmeting voor industriële verf en coatings

Vertrouw op onze geavanceerde kleurenmeetsystemen en reageer zonder concessies op de marktvraag.
 

Kleurmeting voor Kleurstof en Pigment Fabrikanten

Ontdek onze geavanceerde kleurbeheeroplossingen om uw kleurstoffen en pigmenten nauwkeurig en herhaalbaar te meten en aan te passen.

Contacteer ons