Kleurmeting en -afstemming voor de Kunststofindustrie

Nauwkeurige en traceerbare digitale kleurdata voor alle kunststofmonsters

 

Kleurmetingsoplossingen voor de Kunststofindustrie

Konica Minolta biedt samen met onze partner Rhopoint Instruments traceerbare en betrouwbare meettechnologie voor de kunststofindustrie, waaronder eenvoudige tristimulus colorimeters, ergonomische draagbare spectrofotometers, veelzijdige tafelmodel spectrofotometers, glansmeters met nauwe tolerantie en een reeks kleurenkijkkasten voor gecontroleerde verlichting.

Er zijn schaalbare oplossingen beschikbaar om organisaties en hun bredere waardeketen te helpen kleur en glans te specificeren, communiceren, produceren en controleren, waardoor ze in staat worden gesteld voordelen te behalen. 
 • Optimaliseer processen
 • Verbeter de consistentie
 • Verhoog de klanttevredenheid
 • Verminder de hoeveelheid afval

In de kunststofindustrie speelt kleur een belangrijke rol en de consistentie en nauwkeurigheid ervan zijn belangrijke indicatoren van kwaliteit en merkidentiteit.
 
Als de kleur de eerste keer en elke keer helemaal juist is, zal de klanttevredenheid verbeteren, terwijl de kosten en verspilling afnemen.

Waar u ook een kleur moet communiceren, van idee tot ontwerp, ontwikkeling, productie tot een definitieve kwaliteitscontrole, onze systemen produceren nauwkeurige en traceerbare gegevens voor alle applicaties, van harsen via pellets tot eindproducten. Konica Minolta biedt een breed scala aan oplossingen om kleuren beter af te stemmen op de kwaliteitsnormen voor kleuren.
 • Hoogwaardige software
 • Gecontroleerde verlichtingsoplossingen
 • Meetinstrumenten voor de kunststofindustrie
Deze oplossingen stellen gebruikers in staat om de kleur en het uiterlijk van kunststof nauwkeurig te evalueren en af te stemmen, variërend van transparante, doorzichtige tot ondoorzichtige monsters in een gestroomlijnder proces, zowel intern als in de hele toeleveringsketen.

Konica Minolta heeft een wereldwijd bereik, met lokale verkoop en expertise om u te helpen bij het opzetten van een succesvol digitaal kleurdatasysteem. Of het nu gaat om partners in de toeleveringsketen, ontwikkeling, productie of kwaliteitscontrole, onze teams kunnen een oplossing leveren die aan uw behoeften voldoet, en met u samenwerken om dat systeem te schalen naarmate deze vereisten toenemen. Onze software voor kleurafstemming wordt ondersteund door een speciaal team dat ervaring heeft met de installatie, training en aanpassing van de oplossing om uw kleurenworkflows te optimaliseren.

Konica Minolta Measuring Instruments wordt ondersteund door een uitgebreid netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten om ervoor te zorgen dat uw instrument het hele jaar door wordt onderhouden, en nauwkeurig en traceerbaar is.

Voordelen

 • Stimuleer innovatie door ongeëvenaard kleurbeheer.
 • Voldoe aan de behoeften van de klant en de versnel de markttoegang.
 • Beperk fouten en verspilling tot een minimum: identificeer inconsistenties in realtime en neem onmiddellijk corrigerende maatregelen.
 • Verlaag de operationele kosten.
 • Zorg voor een compleet inzicht in de wereldwijde toeleveringsketen.
 • Optimaliseer het beheer van kleurenpaletten: sla kleurnormen en hun specificaties op in één centrale database.
 • Versterk uw merkidentiteit.

Voorbeeldapplicaties

 • Kleurkwaliteitscontrole: zorg ervoor dat het eindproduct er naar wens uitziet.
 • Glans- en oppervlaktemeting: voorkom dat glans en oppervlaktestructuur van invloed kunnen zijn op het uiterlijk van uw productie.
 • Transparante items: verkrijg nauwkeurige meetgegevens voor transparantie en opaciteit voor een efficiënte berekening van de benodigde hoeveelheid pigment en kleurafstemmingen. 

Kleurmetingsoplossingen voor de Kunststofindustrie

Kleurmeting voor materialen van masterbatch en mengproducten

Verbeter kleurprocessen bij de productie van masterbatches om productfouten te beperken, de efficiëntie van grote productiebatches te vergroten en de productiekosten te verlagen. 

 

Kleurmeting voor gerecyclede kunststoffen

Verbeter de recyclebaarheid van kunststofmaterialen met onze geavanceerde kleurformuleringstechnologie.

Kleurmeting voor kunststofverwerkers

Beheers de kleurenuitdagingen van het uiterlijk van kunststofproducten om de aankoopbeslissing van de klant te beïnvloeden en uw merkidentiteit te versterken. 

Kleurmeting voor rubbermengsels

Controleer de consistentie van een rubberkleur, van batch tot batch, om workflowprocessen te versnellen en het aantal correcties te verminderen. 

Contacteer ons