Kleurmeting van recyclaten

Verbeter het sorteren, karakteriseren en gebruiken van recyclaten om afval te verminderen.

Kleurmeting van recyclaten


Regel de kleurkwaliteit van uw gerecyclede materialen om aan de vraag van uw klant te voldoen en tegelijkertijd kunststofafval te verminderen

De wereldwijde productie van kunststofproducten neemt al jaren toe en verwacht wordt dat deze trend zich in de nabije toekomst zal voortzetten. Tegelijkertijd groeit de hoeveelheid kunststofafval dramatisch. Aangezien milieubehoud van toenemend belang wordt geacht, vormt recycling van kunststof een van de belangrijkste initiatieven voor onze samenleving. Volgens de EU-resolutie moeten alle kunststofmaterialen in 2030 recyclebaar zijn. De kunststofindustrie heeft uitgebreide inspanningen verricht om technologieën te ontwikkelen voor het verminderen van kunststofafval en het beter sorteren en hergebruiken van kunststoffen.
 

Recyclaten bieden de sector een enorme commerciële kans om producten en processen te verbeteren en klanten producten aan te bieden waarin gerecyclede kunststoffen worden gebruikt.


Recyclaten zijn gewoonlijk een mengsel van verschillende soorten kunststof, in tal van verschillende kleuren en verontreinigd door vreemde voorwerpen. Dit alles heeft een aanzienlijke invloed op de kwaliteit en waarde van het recyclaat. Kleur is in dit opzicht een van de belangrijkste factoren.

Als leverancier van oplossingen voor de kunststofindustrie bieden meetinstrumenten van Konica Minolta klanten nauwkeurige en traceerbare oplossingen voor het sorteren, karakteriseren en hergebruiken van gerecyclede polymeren. Onze experts kunnen u helpen systemen op te zetten voor het minimaliseren van afval, het tot een minimum beperken van verliezen en het verbeteren van uw toleranties. Dit kan alles zijn, van het karakteriseren van de kleur van heterogene kunststofmonsters of -producten, tot het helpen van bedrijven om de kleurnauwkeurigheid te behouden terwijl ze hun eigen productieafval of een percentage gerecycleerde polymeren integreren. De vraag naar gerecyclede kunststoffen is enorm en we zijn nog maar net begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden om kwaliteitsproducten te produceren.

Konica Minolta beschikt over een toegewijd team van deskundigen dat verantwoordelijk is voor het implementeren, trainen, optimaliseren en aanpassen van onze kleurafstemming via de computer en ons digitale kleurdataplatform Colibri®. Door gebruik te maken van Colibri® Color Match® en zijn unieke algoritme profiteren klanten van verschillende voordelen ten opzichte van traditionele kleurformuleringssystemen als het gaat om gerecyclede materialen.

Tafelmodel spectrofotometers van Konica Minolta zijn veelzijdig, nauwkeurig en traceerbaar. Door de nauwkeurigheid van de kleurdata voor hermalen te vergroten, kan de industrie de resultaten en toleranties voor de producten die ze vervaardigen verbeteren.

Het Konica Minolta-bedrijf SPECIM loopt voorop op het gebied van hyperspectrale vision-systemen, en biedt de recyclingindustrie inline oplossingen voor het identificeren en sorteren van kunststofproducten van verschillende typen en kleuren. Het verbeteren van de sorteerkwaliteit binnen het recyclingproces is een cruciale stap in het verbeteren van de mogelijkheden van het gerecyclede product.

Voordelen

  • Voeg potentieel elk gerecycled materiaal toe en kalibreer dit opnieuw
  • Het is niet nodig om nieuwe kleurstoffen in het gerecyclede materiaal te kalibreren
  • Maak een mix van gerecycled materiaal en nieuw materiaal
  • Ontwikkel in korte tijd nieuwe recepten dankzij een uitstekende correctie-efficiëntie
  • Profiteer van sets kleurstoffen die door een pigmentfabrikant als uitgangspunt zijn bereid

Instrumenten

Instrumenten

CM-36dGV draagbare spectrofotometer

Verticaal uitgelijnde tafelmodel spectrofotometer voor het meten van zowel ondoorzichtige als transparante vaste, korrelvormige en opnieuw gemalen materialen. Een ideale oplossing voor kunststofbedrijven die nauwkeurige en traceerbare kleurdata willen genereren. 

CM-26dG draagbare spectrofotometer

Draagbare spectrofotometer van het boltype, ontworpen voor gebruiksvriendelijke kleurmeting van platte of grote monsters. Dit apparaat levert meetgegevens inclusief (SCI) en exclusief (SCE) oppervlaktecondities in één meetreeks, bij ultrahoge snelheid.
 

Colibri®-platform

Colibri® is software voor kwaliteitscontrole en kleurafstemming die speciale functies voor gerecyclede kunststoffen biedt. Gekleurd gerecycled materiaal kan worden gebruikt in receptberekening als puur polymeer of in combinatie met nieuw materiaal zonder dat telkens een kalibratieserie hoeft te worden gegenereerd.

SPECIM FX hyperspectrale camera's

De SPECIM FX-serie in-line hyperspectrale imaging-camera's kan worden gebruikt voor de identificatie van kunststoffen per kleur en type als onderdeel van een sorteersysteem. De FX-50 camera heeft zelfs bewezen in staat te zijn om zwarte PS, PE, PP, ABS en PVC te sorteren.

Toepassingen

Toepassingen

Kleurmeting van gerecyclede kunststoffen

Organisaties kunnen Colibri® gebruiken om gerecyclede materialen in de productie te integreren. Hiertoe moeten ze de kwaliteit van de karakterisering van die recyclaten maximaliseren. De CM-36dGV verticale tafelmodel spectrofotometer kan worden gebruikt om uitstekende resultaten te genereren wanneer de kleur van gerecyclede materialen nauwkeurig wordt gekarakteriseerd, zowel ondoorzichtig als transparant. Fouten door randverlies worden geëlimineerd door een gebied te verlichten dat groter is dan de grootte van de meting. Colibri® kan nauwkeurige matches genereren met behulp van alleen karakteriseringen van het materiaal in een paar mixen met zwart-wit.

Mixed coloured regrind plastic products from a recycling process

Lees meer over Colibri® voor recycling

Lees meer over de voordelen van Colibri® voor gerecyclede kunststoffen in deze korte hand-out. Colibri® wordt geïnstalleerd, getraind, ondersteund en aangepast door een ervaren en toegewijd team dat potentiële systemen en de specifieke eisen van uw specifieke behoeften kan bespreken.

Colibri, de perfecte combinatie voor gerecycled materiaal

SPECIM-kunststofrecycling met hyperspectrale imaging

De FX inline hyperspectrale imaging-systemen kunnen worden geïntegreerd in materiaalsorteerlijnen met hoge doorvoer, waarbij recycling van kunststof wordt gecategoriseerd en gesorteerd om recyclers te helpen de beste kwaliteit te bereiken.

Lees de technische opmerkingen
SPECIM FX series hyperspectral cameras: FX 10, FX 17, and FX 50

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!