Kleurmeting voor rubberfabrikanten

Oplossingen voor gekleurd rubber

Kleurmeting voor rubberfabrikanten


Zorg voor kleurconsistentie tussen partijen gekleurde rubbermengsels.

De meeste rubberfabrikanten maken zich meer zorgen over de functionaliteit en kosten van producten dan over hun uiterlijk. Hoewel de kleur van een rubberdeel zelden een probleem is in een zwarte component, is het bij gekleurde rubbermengsels verstandig om dieper in te gaan op de kleur die voor het onderdeel gewenst is.


Bovendien moet de kleur van batch tot batch consistent zijn, waarbij slechts kleine variaties aanvaardbaar zijn.


Het antwoord op deze uitdaging is eenvoudig: dit is mogelijk met behulp van een goed kleurcontrole- en kleurafstemmingssysteem.

Konica Minolta is een leverancier van oplossingen die kleurenmeetinstrumenten, kleurdata en afstemmingssoftware, innovatieve glansmeters en gecontroleerde lichtkasten voor visuele beoordeling aanbiedt.
 
Onze experts kunnen u helpen meet- en controleprocessen te implementeren die uw bedrijf ten goede komen.
  • Verbeter de productkwaliteit
  • Verlaag de kosten en de hoeveelheid afval
  • Verbeter de communicatie met partners in de toeleveringsketen en bouw relaties op gebaseerd op samenwerking en verbetering

Digitale kleurdata kunnen worden gebruikt om het leveringsproces te versnellen, waardoor bedrijven snel op de markt kunnen reageren en de risico's kunnen verminderen die verbonden zijn aan het produceren, verzenden en onderhouden van fysieke standaarden en subjectieve specificaties, en goedkeuringsprocessen bij klanten.

Konica Minolta beschikt over een toegewijd team van deskundigen dat verantwoordelijk is voor het implementeren, trainen, optimaliseren en aanpassen van onze kleurafstemming via de computer en ons digitale kleurdataplatform Colibri®. Colibri® is een modulair digitaal kleurdataplatform dat bedrijven in staat stelt hun systemen te ontwikkelen en waar nodig uit te breiden, met gespecialiseerde modules voor alle functies van de toeleveringsketen voor kleur. Eigenaren kunnen bibliotheken bouwen en op veilige wijze gegevens en functies delen met toeleveringspartners via de cloud of on-premise infrastructuur. Door te profiteren van het geavanceerde algoritme van Colibri® kunnen kleurproducenten de stappen voor afstemming en correctie aanzienlijk vereenvoudigen en gemakkelijk overschakelen naar onze materialen of kleurstoffen, zoals gedicteerd door de markt of de toeleveringsketen. Eigenaren kunnen aanzienlijk tijd besparen en verspilling en uitval verminderen door de communicatie in kleur te verbeteren.

Voordelen

  • Stimuleer innovatie door ongeëvenaard kleurbeheer
  • Behaal nauwe toleranties volgens respectievelijke normen
  • Lever kleur op tijd en op aanvraag
  • Voldoe aan de behoeften en specificaties van de klant
  • Versnel processen en verminder het aantal correcties
  • Versterk de merkidentiteit

Instrumenten

Instrumenten

CM-36d tafelmodel spectrofotometer

De CM-36d spectrofotometer is een uiterst nauwkeurig en betrouwbaar tafelmodel instrument dat in staat is kleur in reflectie te meten voor een breed scala aan applicaties in de kunststofverwerking. Dit apparaat is voorzien van statuslampjes of een camerapreview voor het positioneren en rapporteren van monsters of voor flexibele poortuitlijning. Dankzij onze nieuwste innovatieve functie "Wavelength Analysis and Adjustment" hebben onze klanten de mogelijkheid om de CM-36d tijdens de kalibratie te controleren en aan te passen, zodat ze er altijd zeker van kunnen zijn dat het instrument in perfecte staat verkeert. 

CM-26d draagbare bolvormige spectrofotometer

De CM-26d draagbare, bolvormige spectrofotometer maakt duidelijke kleurmeting van gladde of gestructureerde monsters mogelijk. De horizontale uitlijning en het lichte ergonomische ontwerp zorgen ervoor dat het instrument eenvoudig is te bedienen en perfect geschikt is voor applicaties in het veld.

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

CM-5 is een spectrofotometer met bovenste poort voor veelzijdig gebruik en eenvoudige bediening. Het meet monsters in onder andere vaste, korrel- en poedervorm, in reflectie- of transmissiemodus. Het biedt functies en functies die uw dagelijkse werk sneller en eenvoudiger maken. 

SpectraMagic NX-software

SpectraMagic NX is een softwarepakket voor kleurmetingen dat kan worden gebruikt voor de interface met meetinstrumenten van Konica Minolta en uitgebreide rapportage en analyse van kleuren en kleurverschillen biedt. De gebruiker heeft de volledige controle over het aanpassen van sjablonen en rapporten.
 

Colibri®-platform

Colibri® is een oplossing voor kleurbeheer en -afstemming, een volledig modulair softwareplatform voor kleurcontrole, schaalbaar van één locatie naar een wereldwijde toeleveringsketen, met behoud van strikte controle en eigendom van gegevens. De oplossing maakt het mogelijk om het gehele leveringsproces te stroomlijnen, van specificatie tot kleurafstemming en kwaliteitscontrole.

Toepassingen

Toepassingen

Rubbermeting

Afhankelijk van de applicatie moet het juiste instrument worden gekozen. Voor volledig ondoorzichtige siliconen zijn alle tafelmodellen en draagbare instrumenten geschikt. Voor doorschijnende applicaties, met name prothesematerialen, moet een verticaal instrument worden gebruikt omdat u binnen de bol moet meten, afhankelijk van de doorschijnendheid en dikte van het monster.

Rolled rubber flooring products of different colours

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!