Kleur en uiterlijk van kunststofproducten meten

Kwaliteitscontrole en formulering van films, folies, vellen, korrels of kunststof onderdelen

Kleur en uiterlijk van kunststofproducten meten


Controle krijgen over de kleur van uw kunststofproducten om aan de kwaliteitsnormen te voldoen

Het uiterlijk van kunststofproducten is een belangrijke kwaliteitsparameter met een onmiskenbare invloed op de aankoopbeslissing van de klant. Bij het bepalen van het uiterlijk van veel kunststofproducten gaat het niet alleen om kleur en opaciteit, maar ook om glans en oppervlaktestructuur. Van de moderne kunststofproducent wordt verwacht dat deze aantrekkelijke kleuren biedt, producten in de juiste kleur levert en zorgt voor consistentie, ongeacht of het kunststofproduct ondoorzichtig of doorschijnend, vlak, gebogen, dun of dik is.


Het aanbieden van een breed scala aan kleuren of aangepaste kleuren binnen de specificaties is een bewezen manier om relaties met de toeleveringsketen op te bouwen en uw bedrijf te laten groeien.


Konica Minolta is een leverancier van oplossingen voor de kunststofindustrie die kleurenmeetinstrumenten, kleurdata en afstemmingssoftware, innovatieve glansmeters en gecontroleerde lichtkasten voor visuele beoordeling biedt.

Onze experts kunnen u helpen meet- en controleprocessen te implementeren die uw bedrijf ten goede komen.

  • Verbeter de productkwaliteit
  • Verlaag de kosten en de hoeveelheid afval
  • Verbeter de communicatie met partners in de toeleveringsketen en bouw relaties op gebaseerd op samenwerking en verbetering


Digitale gegevens over kleur en uiterlijk kunnen worden gebruikt om het leveringsproces te versnellen, waardoor bedrijven beter in staat zijn op de markt te reageren door de risico's en kosten te verminderen die verbonden zijn aan het produceren, distribueren en onderhouden van fysieke normen , subjectieve specificatie en goedkeuringsprocessen bij klanten.

Het uitvoeren van kleurmetingen tijdens een bezoek aan klanten, het overeenkomen van specificaties met leveranciers, in ontwikkelingslaboratoria voor de innovatie van kunststofproducten, het aan benchmarks onderwerpen van concurrenten uit de industrie of het rapporteren van interne programma's voor kwaliteitscontrole kan helpen bij het opbouwen van relaties in de toeleveringsketen op basis van kwaliteit, consistentie en vermindering van subjectiviteit bij specificatie en goedkeuring.

Konica Minolta beschikt over een toegewijd team van deskundigen dat verantwoordelijk is voor het implementeren, trainen, optimaliseren en aanpassen van onze kleurafstemming via de computer en ons digitale kleurdataplatform Colibri®.
Colibri® is een modulair digitaal kleurdataplatform dat bedrijven in staat stelt hun systemen te ontwikkelen en waar nodig uit te breiden, met gespecialiseerde modules voor alle functies van de toeleveringsketen voor kleur. Eigenaren kunnen bibliotheken bouwen en op veilige wijze gegevens en functies delen met toeleveringspartners via de cloud of on-premise infrastructuur. Door te profiteren van het geavanceerde algoritme van Colibri® kunnen kleurproducenten de stappen voor afstemming en correctie aanzienlijk vereenvoudigen en gemakkelijk overschakelen naar onze materialen of kleurstoffen, zoals gedicteerd door de markt of de toeleveringsketen. Eigenaren kunnen aanzienlijk tijd besparen en verspilling en uitval verminderen door de communicatie in kleur te verbeteren.


Konica Minolta tafelmodel spectrofotometers bieden operators de mogelijkheid om allerlei soorten monsters te meten, zowel bij reflectie als bij transmissie, of het nu om films, folies, vellen, korrels of kunststof onderdelen gaat. Terwijl klanten die draagbaarheid nodig hebben goed bediend worden door instrumenten met nauwe tolerantie zoals de CM-26dG of de CM-25cG voor producenten van kunststof met textuur (zoals de auto-industrie).

Ons partnerschap met Rhopoint Instruments en Just Normlicht GmbH (lichtkast) biedt onze klanten toegang tot innovatieve oplossingen voor glansmeting en een reeks van gecontroleerde lichtbeoordelingsoplossingen.

Voordelen

  • Stimuleer innovatie door ongeëvenaard kleurbeheer
  • Behaal nauwe toleranties volgens respectievelijke normen
  • Lever kleur op tijd en op aanvraag
  • Voldoe aan de behoeften en specificaties van de klant
  • Versnel processen en verminder het aantal correcties
  • Versterk de merkidentiteit

Instrumenten

Instrumenten

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

Een uiterst nauwkeurig tafelmodel instrument dat kleur kan meten bij reflectie of transmissie, bij uitstek geschikt voor een breed scala aan kunststofproducten. Konica Minolta heeft een ISO 2813-conforme 60°-glanssensor geïntegreerd, voor gelijktijdige meting van kleur en glans.

CM-26dG draagbare spectrofotometer

Een draagbaar instrument met nauwe tolerantie voor zeer nauwkeurige kleur- en glansmetingen van gladde of gestructureerde monsters. Het instrument is gebouwd rond een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface, kleurendisplay en weergavepoort voor monsters om de efficiëntie te maximaliseren en fouten van de operator te verminderen.

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

Dit zelfstandige tafelmodel, met een geïntegreerd groot kleurendisplay en bedieningswizard, is een perfecte oplossing voor het meten van laboratoriumkleuren van vaste, korrelige, poedervormige of vloeibare monsters. De meetpoort aan de bovenzijde en de grote transmissiekamer maken efficiënte en herhaalbare processen mogelijk.  

CM-700d draagbare spectrofotometer

Draagbaar instrument met verticale uitlijning, waarmee het meetdiafragma nauwkeurig kan worden gepositioneerd en contact met het onderwerp tot een minimum kan worden beperkt. Meet met een diafragma van 3 mm of 8 mm en breng gegevens via Bluetooth over naar kleurdatasoftware.

Lichtkast

Lichtkasten in verschillende configuraties voor visuele beoordeling van kleurmonsters met behulp van klassieke gloeilampen en fluorescentielampen of verlichting op basis LED- of hybride technologie.

Colibri®-platform

De Colibri®-software voor kwaliteitscontrole en kleurafstemming biedt kunststofproducenten uitzonderlijke correctie-efficiëntie en versnelt de ontwikkeling van nieuwe recepten. Colibri® biedt een uitgebreide, nauwkeurige en veilige oplossing voor de toeleveringsketen voor kleur.

Rhopoint-meting van glans en uiterlijk

Rhopoint-testinstrumenten omvatten glansmeters, waasmeters/goniofotometers, DOI (sinaasappelschil), TAMS etc. om het uiterlijk en het glansoppervlak van afgewerkte producten te meten. 

Toepassingen

Toepassingen

Meting met de CM-36dG

De CM-36dG kan vaste of vloeibare monsters meten in reflectie- of transmissiemodus, horizontaal of ondersteboven. Dit biedt grote flexibiliteit voor diverse monsters, variërend van ondoorzichtig tot doorschijnend en transparant. De grote transmissiekamer met open zijkanten kan worden gebruikt om eenvoudig transparante of doorzichtige monsters van elke grootte te meten.

Meting met de CM-26dG

Met zijn lichtgewicht ergonomische ontwerp, optionele Bluetooth™ en TFT-kleurenscherm met hoge resolutie is de CM-26d-serie perfect geschikt voor applicaties in het veld. Het biedt grote gebruiksflexibiliteit met twee eenvoudig te verwisselen meetdiafragma's met Ø 8 mm (MAV) en Ø 3 mm (SAV). De twee instellingen voor de lenspositie garanderen een perfecte correlatie tussen de gegevens en beide diafragma's, waardoor metingen van alle monstergrootten en -vormen mogelijk zijn.

Meting met de CM-5

Dankzij het unieke concept en een breed scala aan speciale accessoires kan de CM-5 vrijwel alle soorten monsters verwerken in vaste, korrelige, pasta- of vloeistofvorm. De diafragmagrootte van 3–30 mm, verschillende petrischalen, verschillende celpaden en een grote transmissiekamer bieden een unieke flexibiliteit.
Individuele gebruikersinstellingen en doel- en meetgegevens kunnen eenvoudig worden opgeslagen op een USB-geheugenstick om meerdere gebruikers te kunnen bedienen.

Meting van gegoten kunststofonderdelen

Met de draagbare spectrofotometer CM-26dG of CM-700d is het mogelijk om de kleur van kunststof producten te controleren, zelfs producten met gebogen of onregelmatige oppervlakken.

De CM-26dG kan tegelijkertijd worden gebruikt
 om kleurgegevens en oppervlakteglans te meten, en kwantificeert snel en traceerbaar het visuele uiterlijk van producten.

Het vermogen om producten traceerbaar en accuraat te specificeren, formuleren, meten en de kwaliteit ervan te controleren, helpt toeleveringsketens de kwaliteit en efficiëntie te verbeteren.

Meting van gestructureerde producten

Met de draagbare spectrofotometer CM-25cG kan de kleur van gestructureerde kunststoffen nauwkeurig en herhaalbaar worden gemeten. Met behulp van omtrekverlichting overtreft dit apparaat hoekgeometrieën die onderhevig zijn aan kleine schaduwen die worden veroorzaakt door de structuur, wat meetonnauwkeurigheden veroorzaakt.
De CM-25cG meet tegelijkertijd kleur- en glanswaarden, waardoor de efficiëntie aanzienlijk wordt verbeterd bij het uitvoeren van meettaken voor specificatie of kwaliteitscontrole.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!