Kleurmeting voor Masterbatch- en Mengproductenfabrikanten

Kleurdata nauwkeurig meten, afstemmen en delen met partners in de toeleveringsketen

Kleurmeting voor Masterbatch- en Mengproductenfabrikanten


Verbeter de productkwaliteit door het aantal fouten te verminderen, uw efficiëntie te verhogen, de kosten te beheersen en de hoeveelheid afval te verminderen.

Merkeigenaren zijn zich terdege bewust van de belangrijke rol die kleur en de consistentie ervan spelen in de beslissingen van klanten, dus vormt de specificatie van aantrekkelijke en aansprekende kleuren een belangrijk onderdeel van het productontwikkelingsproces. Het snel, consistent en kosteneffectief leveren van de juiste kleur aan de specificatie van de klant zal masterbatch- en kleurstofproducenten helpen hun bedrijf te laten groeien en sterke relaties met de toeleveringsketen op te bouwen.
 

Konica Minolta helpt klanten bij het implementeren van ongeëvenaarde oplossingen voor het verbeteren van kleurprocessen in de productie van masterbatches, die uiteindelijk productfouten zullen verminderen, de efficiëntie van grote productiebatches zullen verhogen, afval tot een minimum zullen beperken en de productiekosten zullen verlagen.


Onze ervaren teams installeren digitale kleurdatasystemen om ervoor te zorgen dat het eindproduct, van batch tot batch, voldoet aan de eisen van de klant en dit blijft doen voor alle toekomstige batches. Door een geavanceerd digitaal kleurdatasysteem te kiezen kunnen producenten van masterbatches ervoor zorgen dat niet alleen hun productiesysteem geoptimaliseerd wordt, maar dat zij ook nauw met klanten kunnen samenwerken op het gebied van specificatie, haalbaarheid, kleurenbibliotheken en productgoedkeuring. De toeleveringsketen kan de risico's en kosten die verbonden zijn aan fysieke normen, subjectiviteit en inconsistente kleurencommunicatie aanzienlijk verminderen.

De beslissing voor het juiste instrument voor masterbatch-applicaties wordt voornamelijk ingegeven door de noodzaak om het 'randverlies' van doorschijnende monsters te verminderen. In dit geval vormt d:8-geometrie de enige juiste keuze. Alle bolinstrumenten van Konica Minolta verminderen de impact van dit fenomeen door een iets groter gebied te verlichten dan de grootte van de meting. Voor volledig transparante monsters moet de meting worden uitgevoerd in transmissiemodus met behulp van een tafelmodel spectrofotometer.

De innovatieve nieuwe CM-36 serie tafelmodel spectrofotometer is het meest aangewezen instrument voor producenten van masterbatches. De CM-36-serie is verkrijgbaar in verticale opwaartse configuratie of horizontaal/bovenste poortontwerp en biedt veelzijdigheid en nauwkeurigheid voor monsters die variëren van doorschijnend tot ondoorzichtig. De meetzekerheid op de korte tot middellange termijn, die van cruciaal belang is voor de hoge nauwkeurigheid van de masterbatch-industrie, kan verder worden verbeterd door gebruik te maken van de functie voor golflengteanalyse en -aanpassing.

Konica Minolta beschikt over een toegewijd team van deskundigen dat verantwoordelijk is voor het implementeren, trainen, optimaliseren en aanpassen van onze kleurafstemming via de computer en ons digitale kleurdataplatform Colibri®. Colibri® is een modulair digitaal kleurdataplatform dat bedrijven in staat stelt hun systemen te ontwikkelen en waar nodig uit te breiden, met gespecialiseerde modules voor alle functies van de toeleveringsketen voor kleur. Eigenaren kunnen bibliotheken bouwen en op veilige wijze gegevens en functies delen met toeleveringspartners via de cloud of on-premise infrastructuur. Door te profiteren van het geavanceerde kleurenafstemmingsalgoritme kunnen kleurproducenten de stappen voor afstemming en correctie aanzienlijk vereenvoudigen en gemakkelijk materialen of kleurstoffen uitwisselen, zoals gedicteerd door de markt of de toeleveringsketen.
 

Eigenaren kunnen aanzienlijk veel tijd besparen en verspilling en uitval verminderen door de communicatie in kleur te verbeteren.

Voordelen

  • Stimuleer innovatie door ongeëvenaard kleurbeheer
  • Behaal nauwe toleranties volgens respectievelijke normen
  • Lever kleur op tijd en op aanvraag
  • Voldoe aan de behoeften en specificaties van de klant
  • Versnel processen en verminder het aantal correcties
  • Versterk uw merkidentiteit

Instrumenten

Instrumenten

CM-36dGV tafelmodel spectrofotometer

Verticaal uitgelijnd tafelmodel met gelijktijdige meting van kleur en glans. Veelzijdig en accuraat voor geavanceerde kwaliteitscontrole- en kleurafstemmingsapplicaties met een hoge overeenkomst tussen instrumenten en innovatieve zelftest- en aanpassingsfunctie. 

CM-26dG draagbare spectrofotometer

Draagbaar instrument met de hoogste mate van nauwkeurigheid en mogelijkheid van gelijktijdige meting van kleur en glans. Ontworpen als een instrument met nauwe tolerantie waarin de bruikbaarheid centraal staat.

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

Dit zelfstandige tafelmodel, met een geïntegreerd groot kleurendisplay en bedieningswizard, is een perfecte oplossing voor het meten van laboratoriumkleuren van vaste, korrelige, poedervormige of vloeibare monsters. De meetpoort aan de bovenzijde en de grote transmissiekamer maken efficiënte en herhaalbare processen mogelijk.  

Colibri®-platform

Het Colibri®-softwareplatform helpt kleur te specificeren, beheren, formuleren, produceren en communiceren in de hele toeleveringsketen voor kleur. Met Colibri® kunnen gebruikers snel, veilig en beheerd toegang krijgen tot gedeelde gegevens uit een centrale database, waardoor de marktintroductie wordt versneld en de productkwaliteit toeneemt. 

Toepassingen

Toepassingen

Meting van masterbatch met CM-36dGV

De CM-36dGV kan alle kleurmeettaken voor de toeleveringsketen voor kleur uitvoeren, van het creëren van bibliotheken tot het meten in fysieke normen die door een klant voor kleurafstemming worden geleverd in Colibri®, het meten van de productie en het aanbrengen van eventuele correcties tot aan de uiteindelijke kwaliteitscontrole. De CM-36-serie is als eerste uitgerust met golflengteanalyse en -aanpassing, waardoor eigenaren zich geen zorgen meer hoeven te maken tussen jaarlijkse traceerbare kalibraties.

Meting van masterbatch met CM-26dG

Met zijn lichtgewicht ergonomische ontwerp, optionele Bluetooth™ en TFT-kleurenscherm met hoge resolutie is de CM-26d-serie perfect geschikt voor applicaties in het veld. De CM-26dG spectrofotometer stelt een nieuwe norm voor eenvoudige en snelle gegevensverwerking en biedt grote flexibiliteit bij het gebruik met twee eenvoudig verwisselbare meetdiafragma's van Ø 8 mm (MAV) en Ø 3 mm (SAV).

Meting van de masterbatch-korrelkleur

Voor het meten van de geelheid van korrels worden de CM-5 tafelmodel spectrofotometer en de CM-36dG draagbare spectrofotometer gebruikt door de korrels in een petrischaal te plaatsen. De meetinstrumenten worden gebruikt voor kleurbeheer van masterbatches.
Bovendien is het met de CM-36dG mogelijk om de kleur- en glanswaarde tegelijkertijd met één eenheid te meten.

Vraag het onze experts!