Kleurmeting van Kleurstoffen en Pigmenten

Kwaliteitscontrole en samenstelling van vloeistoffen, pasta's, poeders, granulaten en andere materialen

Kleurmeting van Kleurstoffen en Pigmenten


Kwaliteitscontrole en samenstelling van vloeistoffen, pasta's, poeders en granulaten

Kleurvoorkeuren en pigmentontwikkeling gaan hand in hand. Eindgebruikers reageren op de nieuwste kleurtrends en producenten van kleurstoffen staan onder permanente druk om nieuwe kleurschakeringen te ontwikkelen. Fabrikanten van kleurstoffen en pigmenten vormen het uitgangspunt voor andere industrieën, waardoor het handhaven van een consistente kwaliteit van cruciaal belang is.


De behoefte aan constante innovatie en het bijhouden van de nieuwste kleuren, met behoud van kwaliteit en levertijden, vereist een betrouwbaar kleurbeheer.


De meetinstrumenten van Konica Minolta omvatten een reeks krachtige meethulpmiddelen voor kleur die worden gebruikt om nauwkeurig en herhaaldelijk aan de eisen van de klant te voldoen en een complete oplossing te bieden voor fabrikanten van kleurstoffen en pigmenten, ongeacht de omvang van de productie. 

Met kleurmeting kunnen organisaties gegevensgestuurde procedures voor proces- en kwaliteitscontrole implementeren die de consistentie van de uitvoer verbeteren, waardoor tijd wordt bespaard, verspilling wordt verminderd en milieubelasting wordt beperkt. Of het nu gaat om interne controles, kleurencommunicatie met uw toeleveringsketen, kleurafstemming of het opnieuw maken van een kleurendatabase, onze softwareoplossingen worden ondersteund door een ervaren team dat u kan helpen om kleur nauwkeurig te specificeren, produceren en communiceren, waarbij zelfs het volgen van en uitvoeren van berekeningen met secundaire eigenschappen mogelijk is. Digitale gegevens over kleur en uiterlijk kunnen worden gebruikt om het aanbodproces te versnellen, waardoor het vermogen van een pigmentproducent om op de markt te reageren aanzienlijk wordt verbeterd door de risico's en kosten te verminderen die zijn verbonden aan het produceren, distribueren en handhaven van fysieke normen.

Het uitvoeren van kleurmetingen tijdens een bezoek aan klanten, het overeenkomen van specificaties met leveranciers, in ontwikkelingslaboratoria voor verf en coating, het aan benchmarks onderwerpen van concurrenten uit de industrie of het rapporteren van interne programma's voor kwaliteitscontrole kan helpen bij het opbouwen van relaties in de toeleveringsketen op basis van kwaliteit, consistentie en vermindering van subjectiviteit bij specificatie en goedkeuring.

Onze tafelmodel of draagbare spectrofotometers zijn vervaardigd volgens de hoogste normen, om u nauwkeurigheid en traceerbaarheid te bieden naast innovatieve functies zoals een ingebouwde display en bedieningswizard. Tafelmodel instrumenten bieden ook de grootste applicatieflexibiliteit voor vloeibare verf of componenten, of vaste pigmentmonsters. Een draagbare spectrofotometer zoals de CM-26dG vormt de perfecte aanvulling op het proces, waardoor operators mobiliteit en flexibiliteit kunnen bieden, met behoud van traceerbaarheid en toonaangevende overeenkomst tussen modellen met andere instrumenten in de toeleveringsketen.

Voordelen

  • Stimuleer innovatie door professioneel kleurbeheer
  • Voldoe aan de eisen en specificaties van de klant
  • Behaal nauwe toleranties volgens respectievelijke normen
  • Versnel processen en verminder het aantal correcties
  • Versterk de merkidentiteit
  • Lever kleur op tijd en op aanvraag
     

Instrumenten

Instrumenten

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

De CM-5 tafelmodel spectrofotometer biedt een combinatie van veelzijdigheid en eenvoud om aan alle vereisten te voldoen in een echt 'alles-in-één'-concept. Het instrument is geschikt voor een breed scala aan materialen en blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en een minimale voorbereidingstijd voor monsters, waardoor snelle routinematige metingen in het laboratorium of bij de productiecontrole mogelijk zijn. Meetgebieden van 30, 8 en 3 mm maken een perfecte aanpassing aan de monsteromvang mogelijk. Pasta's, poeders of granulaten kunnen eenvoudig worden gemeten met de optionele petrischaalset.

CM-26dG draagbare spectrofotometer

Met zijn lichtgewicht ergonomische ontwerp, optionele Bluetooth™ en TFT-kleurenscherm met hoge resolutie is de CM-26d-serie perfect geschikt voor applicaties in het laboratorium en in het veld. De sensor is voorzien van een geïntegreerde glanssensor van 60 graden die kleur- en weergavemetingen binnen een enkel instrument mogelijk maakt. Deze draagbare spectrofotometer is ontworpen voor een eenvoudig en gemakkelijk gebruik, ook door onervaren gebruikers, en stelt een nieuwe norm voor nauwkeurige en snelle gegevensverwerking.
 

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

De CM-36dG spectrofotometer is een uiterst nauwkeurig en betrouwbaar tafelmodel instrument dat reflectie of transmissie van kleurmonsters kan meten, evenals glans onder een hoek van 60°. De spectrofotometer maakt gebruik van de gepatenteerde en bewezen numerieke UV-controle (NUVC), een onovertroffen technologie voor UV-aanpassingen bij het meten van monsters die optische witmakers bevatten.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van pasta's, poeders en granulaatmonsters

Meetgebieden van 30, 8 en 3 mm maken een perfecte aanpassing aan de monsteromvang mogelijk. Pasta's, poeders of granulaten kunnen eenvoudig worden gemeten met de optionele petrischaalset. Het concept van de bovenste poort maakt het eenvoudig om monsters te positioneren: plaats het monster gewoon op de meetpoort en druk op de meetknop.

Meting met CM-26dG

Dankzij de uiterst nauwkeurige technologie kunnen gebruikers de kleurkenmerken van verschillende monsters nauwkeurig beoordelen, waaronder vaste stoffen, vloeistoffen, poeders, pasta's en granulaten, en onmiddellijk eventuele inconsistenties identificeren in een efficiënter en gestroomlijnder proces. Er wordt aan de kwaliteitsnormen voor kleur en de verwachtingen van de consument voldaan, terwijl bovendien de hoeveelheid afval afneemt en de winsten stijgen.

Vraag het onze experts!