Kleur- en glansmeting van industriële verf en coatings

Kwaliteitscontrole en kleurformulering van poedercoatings, bandlakken, vloerbekleding en meer

Kleur- en glansmeting van industriële verf en coatings


Spectrofotometers en glansmeters bouwmaterieel, scheepscoatings, hittebestendige coatings, coatings voor de luchtvaart, bandlakken en meer.

Industriële verf en coatings worden toegepast op een breed scala aan oppervlakken en componenten, en bieden doorgaans een iets andere functie dan meer decoratieve verf. Industriële coatings bieden corrosiebestendigheid of bescherming tegen slijtage of licht, kunnen bestand zijn tegen verval of bieden een ander mechanisch voordeel. Daarom vormt de visuele verschijning niet de primaire eigenschap voor dergelijke producten, maar zijn consistente en nauwkeurige kleur nog steeds belangrijk voor de kwaliteits- en merkperceptie van de klant.


De mogelijkheid om een reeks nauwkeurige kleuren aan te bieden of een product aan te passen aan de specificatie van de klant kan een krachtige manier zijn om uw producten te onderscheiden en aan de verwachtingen van de klant te voldoen of deze te overtreffen.


Meetinstrumenten van Konica Minolta bieden een oplossing voor nauwkeurige kleuren van industriële verf- en coatingapplicaties, van grondstoffen tot eindproducten. Met kleurmeting kunnen organisaties gegevensgestuurde procedures voor proces- en kwaliteitscontrole implementeren die de consistentie van de uitvoer verbeteren, waardoor tijd wordt bespaard en verspilling wordt verminderd. Of het nu gaat om interne controles, kleurspecificatie en communicatie met uw toeleveringsketen, kleurafstemming of het opnieuw maken van een kleurendatabase, onze softwareoplossingen worden ondersteund door een ervaren team dat u kan helpen om op nauwkeurige wijze kleur te specificeren, produceren en communiceren, waarbij zelfs rekening wordt gehouden met niet aan kleur gerelateerde eigenschappen.

Digitale gegevens over kleur en uiterlijk kunnen worden gebruikt om het aanbodproces te versnellen, waardoor het vermogen van een verfproducent om op de markt te reageren aanzienlijk wordt verbeterd door de risico's en kosten te verminderen die zijn verbonden aan het produceren, distribueren en handhaven van fysieke normen.
Het uitvoeren van kleurmetingen tijdens een bezoek aan klanten, het overeenkomen van specificaties met leveranciers, in ontwikkelingslaboratoria voor verf en coating, het aan benchmarks onderwerpen van concurrenten uit de industrie of het rapporteren van interne programma's voor kwaliteitscontrole kan helpen bij het opbouwen van relaties in de toeleveringsketen op basis van kwaliteit, consistentie en vermindering van subjectiviteit bij specificatie en goedkeuring.

Konica Minolta heeft een toegewijd team van experts die verantwoordelijk zijn voor het implementeren, trainen, optimaliseren en aanpassen van systemen voor kleurformulering en digitale kleurcommunicatie. Onze experts kunnen uw teams helpen om digitale kleurstandaarden en toleranties voor kleurverschillen vast te stellen die u kunt delen met uw partners in de toeleveringsketen. U kunt gebruik maken van de ervaring van onze applicatieteams om snel herhaalbare best-practice processen voor kleur- en uiterlijkmeting en -controle op te zetten.

Onze tafelmodel spectrofotometers zijn vervaardigd volgens de hoogste normen, om u nauwkeurigheid en traceerbaarheid te bieden naast innovatieve functies zoals een ingebouwde ISO-conforme glanssensor of ingebouwde display en bedieningswizard. Een draagbare spectrofotometer zoals de CM-26dG vormt de perfecte aanvulling op het proces, waardoor operators mobiliteit en flexibiliteit kunnen bieden, met behoud van traceerbaarheid en toonaangevende overeenkomst tussen modellen met andere instrumenten in de toeleveringsketen, en een glanssensor van 60 graden kan worden geïntegreerd.

Via onze samenwerking met Rhopoint Instruments bieden we een aantal geavanceerde oplossingen voor het meten van glans en uiterlijk aan, waaronder de innovatieve IQ-glansmeters die DOI en waas meten. Ontwikkelingsteams kunnen gebruikmaken van de Rhopoint TAMS, een draagbaar machine vision-systeem, om oppervlakken te inspecteren tijdens het gehele coatingproces, vanaf de voorbereiding van het oppervlak tot aan primer, coatings en afwerking.

Voordelen

  • Stimuleer innovatie door professioneel kleurbeheer
  • Voldoe aan de behoeften en specificaties van de klant
  • Bereik snel producten van de hoogste kwaliteit, met minder kosten en verspilling
  • Vergroot de productiecapaciteit
  • Versterk de merkidentiteit

Instrumenten

Instrumenten

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

De CM-36dG tafelmodel spectrofotometer meet zowel kleur als glans, waardoor u uw workflow voor kwaliteitscontrole kunt stroomlijnen, operators minder fouten maken en u bespaart op apparatuur- en onderhoudskosten. Dankzij onze nieuwste innovatieve functie "Wavelength Analysis and Adjustment" hebben onze klanten de mogelijkheid om het CM-36dG-apparaat te controleren en aan te passen tijdens de kalibratie om er zeker van te zijn dat het instrument in perfecte staat verkeert. 

CM-26dG draagbare spectrofotometer

De CM-26dG draagbare spectrofotometer biedt een ongekende nauwkeurigheid en overeenkomst tussen instrumenten. Deze precisie maakt superieure kleurencommunicatie in de hele toeleveringsketen mogelijk. Het systeem biedt ook een grote gebruiksflexibiliteit met twee eenvoudig te verwisselen meetdiafragma's en levert tegelijkertijd SPIN- en SPEX-meetgegevens. Bovendien is een 60°-glanssensor in het apparaat geïntegreerd die voldoet aan ISO 2813.

CM-M6 meerhoekige spectrofotometer

Draagbare meerhoekige spectrofotometer met 6 hoeken en dubbelpads systeem. De CM-M6 is speciaal ontworpen voor kleurmeting van metallic en effectverf.

CM-700d draagbare spectrofotometer

Draagbaar instrument met verticale uitlijning, waarmee het meetdiafragma nauwkeurig kan worden gepositioneerd en contact met het onderwerp tot een minimum kan worden beperkt. Meet met een diafragma van 3 mm of 8 mm en breng gegevens via Bluetooth over naar kleurdatasoftware.

Rhopoint TAMS

Draagbaar machine vision-systeem voor oppervlakken om oppervlakken tijdens het gehele coatingproces te inspecteren, vanaf de voorbereiding van het oppervlak tot aan primer, coatings en afwerking

Rhopoint IQ-S glansmeter met nauwe tolerantie

Trigloss 20/60/85° IQ-versie met nauwe toleranties voor maximale nauwkeurigheid en resolutie bij alle glansapplicaties. Deze glansmeter van de nieuwe generatie levert ook gegevens voor Rspec, DOI en waas.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van industriële verf

Een modern digitaal kleurdatasysteem kan een organisatie helpen de kleur en het uiterlijk van verf lokaal bij klanten te meten en specificeren, en digitale normen, recepten, goedkeuringsprocessen en kwaliteitscontroleverslagen bij te houden. Onze ervaren teams kunnen u helpen bij het ontwerpen en implementeren van een oplossing en ervoor zorgen dat deze accuraat en traceerbaar blijft.

Commercial powder coating of metal components with an orange industrial coating.

Meting van kleur op geverfde objecten

Het uiterlijk van geschilderde objecten kan eenvoudig ter plaatse worden gemeten met een draagbare spectrofotometer zoals de CM-700d, of waar nodig door de coating, de multi-angle CM-M6.

Kleurmeetinstrumenten kunnen worden gebruikt voor kleurbeheer van interne producten uit lokale of mondiale kleurendatabases. Kleurgegevens vereenvoudigen taken op het gebied van kwaliteitscontrole, verwijderen subjectiviteit en verbeteren de doorvoer. Door kleur duidelijk en accuraat te communiceren met leveranciers en klanten kunnen organisaties de waargenomen waarde van hun producten aanzienlijk verbeteren.

Visuele beoordeling van verf met een lichtkast

Het doel van kleurmeting is om producten te vervaardigen die visueel aantrekkelijk en samenhangend zijn voor de menselijke waarnemer. Daarom zal visuele beoordeling altijd een onderdeel vormen van het kleurenproductieproces. Met instrumenten kunnen organisaties traceerbare kleurdata rapporteren en communiceren, nauwkeurig en zonder subjectiviteit, maar het product moet nog steeds door de klant worden bekeken en goedgekeurd. Vertrouw op een van onze lichtkasten en evalueer kleuren onder gecontroleerde lichtomstandigheden.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!