Kleurmeting voor de chemische industrie

Kleurmeting voor chemische vloeistoffen, pellets, pasta's en korrels

 

Kleurmetingsoplossingen voor de chemische industrie

Konica Minolta-meetinstrumenten bieden gebruiksvriendelijke, nauwkeurige en traceerbare oplossingen voor kleurmeting die chemische bedrijven helpen bij applicaties voor proces- en kwaliteitscontrole, of het nu gaat om korrels, poeders of vloeistoffen.

Er zijn schaalbare systemen beschikbaar voor laboratorium- en productieomgevingen die klanten en de bredere waardeketen in staat stellen bruikbare gegevens over kleur en kleurverschillen vast te leggen
  • Optimaliseer processen
  • Analyseer en volg de productie
  • Voer metingen uit bij goedereninvoer of bij leveranciers
Als de kleur van het eindproduct verandert, is het noodzakelijk om productiefouten te minimaliseren, waardoor kostbare producten die niet aan de specificaties voldoen worden verwijderd en de producent kan reageren. Voor dit doel moeten kleurveranderingen in een vroeg stadium worden gedetecteerd.

Onze meetinstrumenten helpen om tijdens de productie snel en gemakkelijk betrouwbare controles uit te voeren.

Konica Minolta heeft een wereldwijd bereik, met lokale verkoop en expertise om u te helpen bij het opzetten van een succesvol digitaal kleurdatasysteem. Of het nu gaat om partners in de toeleveringsketen, in ontwikkeling, in productie of in kwaliteitscontrole, onze teams kunnen een oplossing leveren die aan uw behoeften voldoet, en met u samenwerken om dat systeem te schalen naarmate deze vereisten toenemen. Onze software voor kleurafstemming wordt ondersteund door een speciaal team dat ervaring heeft met de installatie, training en aanpassing van de oplossing om uw kleurenworkflows te optimaliseren.

Konica Minolta Measuring Instruments wordt ondersteund door een uitgebreid netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten om ervoor te zorgen dat uw instrument het hele jaar door wordt onderhouden, en nauwkeurig en traceerbaar is.

Voordelen

  • Procesverbeteringen: Onze snelle en zeer nauwkeurige metingen minimaliseren de kosten en voorkomen bedieningsfouten.
  • Universele oplossingen: Onze instrumenten kunnen bijna alle soorten monsters verwerken in vaste, korrelige, pasta- of vloeibare vorm. Van grote meetopening, verschillende petrischalen en cuvetten, tot aan een grote transmissiekamer, bieden een unieke flexibiliteit. Onze spectrofotometer CM-5 kan bijvoorbeeld kleurmonsters meten in reflectie of transmissie, inclusief meerdere gegevensweergaven en de meest actuele kleurschalen en indices.

Voorbeeldapplicaties

  • Chemische producten zoals pellets, korrels, pasta's en vloeistoffen vereisen een andere meetmethode. Het brede scala aan Konica Minolta-instrumenten zorgt ervoor dat u zowel de kleur als andere branchespecifieke meetwaarden voor reflectie of transmissie kunt meten, zoals b.v. APHA, gecorreleerde waas, Gardner-schaal, geelheid en witheid.

Kleurmetingsoplossingen voor de chemische industrie

Kleurmeting voor chemische poeders, korrels en pasta's

Konica Minolta-meetinstrumenten kunnen worden gebruikt om de kleur van allerlei verbindingen tijdens de verwerking herhaaldelijk te meten.
 

Kleurmeting voor vloeibare chemicaliën

Analyseer de kleur van vloeibare chemische producten van alle opaciteitsniveaus om herhaalbare en herleidbare spectrale gegevens te produceren voor analyse of klantspecificatie.

Contacteer ons