Kleurmeting van poedervormige chemicaliën, korrels en granulaten

Kwaliteits- en procescontrole voor chemische poeders, korrels en granulaten

Kleurmeting van poedervormige chemicaliën, korrels en granulaten


Tafelmodel en draagbare spectrofotometers voor de herhaalbare kleurmeting van chemische poeders en pasta's.

Ongeacht of kleur een primair kenmerk is, voor de chemische industrie wordt kleurmeting gebruikt als een instrument voor kwaliteits- en procescontrole. Het controleren van de diepte van zwart of de witheid van wit bij het binnenkomen van goederen kan bedrijven helpen om het eindproduct beter te voorspellen, de consistentie te verbeteren en processen te vereenvoudigen.


Het specificeren, akkoord gaan met levering en het rapporteren van kleur is een USP dat vertrouwen opbouwt bij klanten en helpt om de relaties met uw klanten te beschermen en te laten groeien. 


Meetinstrumenten van Konica Minolta kunnen worden gebruikt om de kleur van allerlei verbindingen tijdens de verwerking herhaaldelijk te meten, met behulp van speciaal gebouwde accessoires om te helpen bij herhaalbare monsterpresentatie voor poeder- en korrelmonsters. Gedreven door onze lange traditie op het gebied in optische uitmuntendheid en toewijding aan kwaliteit, zijn onze instrumenten uitgerust met een toonaangevende overeenkomst tussen instrumenten (inter-instrument-agreement) voor het herhaaldelijk en herleidbaar communiceren en delen van kleurgegevens. 

Onze instrumenten en software zijn eenvoudig te gebruiken, terwijl ze essentiële kleur- en kleurverschilgegevens leveren aan operators in ontwikkelingslaboratoria, in de productie of bij kwaliteitscontrole. Of het nu gaat om inkomende goederen, ontwikkeling, procescontrole of kwaliteitscontrole, het implementeren van kleurgegevens en kleurcommunicatie kan helpen bij het optimaliseren van processen. Onze experts kunnen u helpen een systeem op te zetten dat uiteindelijk verspilling vermindert, of dit nu is door de communicatie en toleranties met leveranciers te verbeteren, productieproblemen die afwijkingen veroorzaken vroegtijdig op te sporen en deze kosteneffectief te kunnen corrigeren of zelfs enige subjectiviteit uit kwaliteitscontroleprocessen te verwijderen.

Onze veelzijdige tafelmodel spectrofotometers bieden laboratoriumoplossingen voor het meten van vrijwel alle substraten, van poeders of korrels in petrischalen tot vloeistoffen in cuvetten. Hoewel de meeste applicaties op dit gebied het beste worden bediend met de grotere meetopening van een tafelmodel instrument, omvat ons scala aan oplossingen ook meer draagbare oplossingen als uw proces dat vereist. Onze ervaren teams kunnen een oplossing aanbevelen en ons uitgebreide servicenetwerk kan ervoor zorgen dat uw instrumenten gedurende hun hele levensduur worden onderhouden en herleidbaar zijn.

Voordelen

  • Verbeter de consistentie van het eindproduct
  • Minder afval en minder producten die niet aan de specificaties voldoen
  • Communiceer kleur accuraat en herhaalbaar aan leveranciers en klanten
  • Integreer kleurgegevens om tijd te besparen tijdens de ontwikkeling, van correcties tot goedkeuringen

Instrumenten

Instrumenten

CM-36dGV tafelmodel spectrofotometer

De nieuwste innovatie op het gebied van digitale kleurdata, met een geïntegreerde camera voor monsterweergave, optionele golflengteanalyse en aanpassingstool voor zekerheid het hele jaar door en een aantal gebruiksfuncties. 

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

Een tafelmodel spectrofotometer met ingebouwd display en gebruikerswizard voor onovertroffen bruikbaarheid, terwijl de veelzijdige meetopening aan de bovenzijde bijzonder geschikt is voor poeder- en korrelmonsters.

CM-700d draagbare spectrofotometer

Als draagbaarheid vereist is voor het meten van poeders, is de CM-700d een veelzijdige keuze, die goed kan werken met een poederpers, cuvettehouder of optische glasopening om nauwkeurige kleurgegevens in het veld te leveren.

CR-410 colorimeter

De CR-410 tristimulus colorimeter, met een grote meetopening van 50 mm, kan snel en herhaalbaar L*a*b* kleurgegevens en kleurverschil leveren, ideaal voor kwaliteitscontrole en minder kleurkritische applicaties.

SpectraMagic NX2-software

SpectraMagic NX2 is een softwarepakket voor kleurmetingen dat kan worden gebruikt om te communiceren met instrumenten van Konica Minolta. Het biedt uitgebreide rapportage en analyse van kleur en kleurverschil. De gebruiker heeft de volledige controle over het aanpassen van sjablonen en rapporten.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van poeders bij inkomende goederen

De CM-5 tafelmodel spectrofotometer, met ingebouwd display en operator wizard, kan een eenvoudig maar nauwkeurig systeem bieden voor het meten van producten bij inkomende goederen. Dit kan de exploitant in staat stellen om te valideren tegen een overeengekomen specificatie of om afwijkende batches af te wijzen volgens hun kleurstandaard, om de zekerheid van het eindproduct te verbeteren.

Off-white chemical powder in a petri dish, set on a white table with a black background

Meting van het witste wit

Met behulp van de CM-36dGV en de SpectraMagic NX2-software kan een producent eindproducten zoals titaniumdioxide meten, de witheid nauwkeurig en herleidbaar valideren, statistische gegevens genereren over een of meer batches en rapporten produceren voor klanten.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!