Meting van kleur en glans voor farmaceutische producten en producten voor persoonlijke verzorging

Kleur, waas, consistentie en kwaliteitscontrole voor pillen, vloeibare medicijnen, cosmetische poeders, shampoos, stukken zeep, enz.

 

Meting van kleur en glans voor farmaceutische producten en producten voor persoonlijke verzorging

Konica Minolta biedt traceerbare en betrouwbare meettechnologie voor de farmaceutische industrie, waaronder ergonomische draagbare spectrofotometers, veelzijdige tafelmodel spectrofotometers en een reeks gecontroleerde kleurenweergavesystemen.

Er zijn schaalbare oplossingen beschikbaar om organisaties en hun bredere waardeketen te helpen kleur te specificeren, communiceren, produceren en controleren, waardoor ze in staat worden gesteld hun productiviteit te controleren.
 • Optimaliseer processen
 • Verbeter de consistentie
 • Verhoog de klanttevredenheid
 • Verminder de hoeveelheid afval
Kleurmeting wordt veel gebruikt in de industrie voor farmaceutische producten en persoonlijke verzorgingsproducten waar het een reeks functies vervult, van het productontwerpproces en de productie tot de effectiviteitstests.

In de farmaceutische industrie geeft een consistent product klanten de zekerheid dat hun medicijnen van de ene partij op de andere hetzelfde zijn.
 
Onderzoeken hebben de rol aangetoond die kleur kan spelen in het placebo-effect.

Bij producten voor persoonlijke verzorging zijn vertrouwdheid, merkentrouw en waargenomen kwaliteit / effectiviteit allemaal gekoppeld aan kleur. De fysieke kenmerken van producten voor persoonlijke verzorging zoals kleur, helderheid, geur en textuur maken deel uit van de gebruikerservaring en moeten als zodanig worden ontworpen en gecontroleerd.

Konica Minolta heeft een wereldwijd bereik, met lokale verkoop en expertise om u te helpen bij het opzetten van een succesvol digitaal kleurdatasysteem. Of het nu gaat om partners in de toeleveringsketen, ontwikkeling, productie of kwaliteitscontrole, onze teams kunnen een oplossing leveren die aan uw behoeften voldoet, en met u samenwerken om dat systeem te schalen naarmate deze vereisten toenemen. Onze software voor kleurafstemming wordt ondersteund door een speciaal team dat ervaring heeft met de installatie, training en aanpassing van de oplossing om uw kleurenworkflows te optimaliseren.

Onze producten worden ondersteund door een uitgebreid netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten om ervoor te zorgen dat uw instrument het hele jaar door wordt onderhouden, en nauwkeurig en traceerbaar is.

Voordelen

 • Levering van consistente kwaliteit: Consistentie tussen verschillende batches zorgt voor grotere tevredenheid bij klanten en eindgebruikers en de perceptie van kwaliteit, waardoor retourzendingen en verspilling afnemen.
 • Kleur is een verkooptool: Kleurmeting biedt nieuwe mogelijkheden voor het vergroten van het bereik en het sturen van de klantenervaring. Voor verzorgingsproducten kan kleur helpen om een product aantrekkelijk te maken voor nieuwe klanten.
 • Kleur is een service: Voor contractfabrikanten betekent het kunnen aanbieden van kleurdata uit een kwaliteitscontrolesysteem en de daaruit voortvloeiende consistentie dat u een betrouwbare partner bent die een service met toegevoegde waarde biedt.
 • Kleurmeting als procestool: het toepassen van kleurmeting in de ontwikkeling, het begrijpen van het effect van toezicht op grondstoffen, mengen, verhitten, persen, enz. levert allemaal een betere beheersing van het eindproduct op, wat de consistentie verbetert, de hoeveelheid afval vermindert en de organisatie beter in staat stelt te reageren op veranderingen op de markt.

Voorbeeldapplicaties

 • Het verminderen van de afweer tegen medicijnen voor kinderen door het verbeteren van de visuele kenmerken, het verbeteren van de ervaring.
 • Een tafelmodel spectrofotometer kan analyse- en kwaliteitscontrolegegevens opleveren om aan de normen van het bedrijf en de industrie te voldoen.
 • Strengere toleranties bij de kleur van farmaceutische producten, minder afval, minder vragen van eindgebruikers, meer vertrouwen en een betere bescherming tegen namaakproducten.
 • Onderzoek naar de voorkeur van de consument voor de kleur van nieuwe producten om de aantrekkelijkheid in het schap te maximaliseren.
 • Het testen van de werkzaamheid van producten voor het wassen van huid en haar, en van de kleur en het effect van haarverven en cosmetische producten.
 • Het formuleren van producten die passen binnen de merkkleuren en bestaande assortimenten of het opzetten van manufacturing in nieuwe gebieden.

Oplossingen voor kleurmeting van farmaceutische en persoonlijke verzorgingsproducten

Kleurmeting voor vloeibare producten

Zorgen voor een hoge kwaliteit van de kleur en de consistentie van vloeibare producten zoals medicijnen, parfums, verfstoffen, shampoos, zepen, enz., omdat dat een belangrijke rol speelt bij de klantervaring. 

Kleurmeting voor producten in poedervorm

De consistentie controleren van batches poedervormige producten, zoals cosmetische poeders en bestanddelen, om een hoge productkwaliteit te leveren die aan de verwachtingen van de klanten voldoet.

Kleurmeting voor Huid en Haar

Meet nauwkeurig de kleur van het haar voor het effect van kleurstoffen en shampoos, en van de huid om het effect van verzorgingsproducten na te gaan. Gegevens over kleur en kleurverschillen worden vaak gebruikt bij de ontwikkeling, producttesten en klinische proeven.

Verwante oplossingen

Contacteer ons