Kleurmeting voor poedervormige farmaceutische producten en producten voor persoonlijke verzorging

Poedervormige producten meten, waaronder mengsels en cosmetica

Kleurmeting voor poedervormige farmaceutische producten en producten voor persoonlijke verzorging


Waaronder farmaceutische bestanddelen, ingrediënten en cosmetica, om te zorgen voor batchconsistentie en een hoge kwaliteitsperceptie.

Binnen de sectoren van farmaceutische producten en producten voor persoonlijke verzorging hebben poedervormige producten een belangrijk aandeel in de applicaties voor kleurmeting, zowel in cosmetische poeders, maar ook als grondstoffen en als processtappen op weg naar eindproducten. Om poedervormige producten te meten, of zelfs korrels en deeltjes met een tussenliggende grootte, wordt het monster op een vlak en consistent oppervlak geperst en wordt de reflectie gemeten.
Voor cosmetica in poedervorm wordt kleur gebruikt als een sellingpoint. De mogelijkheid om nieuwe kleuren te specificeren en te produceren of ze aan te passen aan seizoengebonden trends is een middel tot concurrentievoordeel. Voor farmaceutische producten kan het vermogen om de kleur van producten aan de verwachtingen te laten voldoen, niet worden onderschat.


Een product aanbieden met een hoge waargenomen kwaliteit, dat consistent is en aan de verwachtingen van de consument voldoet, zijn cruciaal voor de gebruikerservaring en van essentieel belang voor de merken in de sector, evenals de mogelijkheid om een breed scala van kleurenproducten aan te bieden en om snel op de markt te reageren.


Digitale gegevens over kleuren en uiterlijk kunnen worden gebruikt om het aanbodproces te versnellen, waardoor bedrijven veel beter op de markt kunnen reageren door de risico's en kosten te verminderen die verbonden zijn aan het produceren, distribueren en onderhouden van fysieke standaarden.

Het uitvoeren van kleurmetingen tijdens een bezoek aan klanten, het overeenkomen van specificaties met leveranciers, in ontwikkelingslaboratoria voor de innovatie van producten, het aan benchmarks onderwerpen van concurrenten uit de industrie of het rapporteren van interne programma's voor kwaliteitscontrole kan helpen bij het opbouwen van relaties in de toeleveringsketen op basis van kwaliteit, consistentie en vermindering van subjectiviteit bij specificatie en goedkeuring.

Konica Minolta beschikt over een toegewijd team van deskundigen dat verantwoordelijk is voor het implementeren, trainen, optimaliseren en aanpassen van onze kleurafstemming via de computer en ons digitale kleurdataplatform Colibri®.
Colibri® is een modulair digitaal kleurdataplatform dat bedrijven in staat stelt hun systemen te ontwikkelen en waar nodig uit te breiden, met gespecialiseerde modules voor alle functies van de toeleveringsketen voor kleur. Eigenaren kunnen bibliotheken bouwen en op veilige wijze gegevens en functies delen met toeleveringspartners via de cloud of on-premise infrastructuur. Door te profiteren van het geavanceerde kleurenafstemmingsalgoritme kunnen kleurproducenten de stappen voor afstemming en correctie aanzienlijk vereenvoudigen en gemakkelijk overschakelen naar onze materialen of kleurstoffen, zoals gedicteerd door de markt of de toeleveringsketen.

De meetinstrumenten van Konica Minolta kunnen producenten helpen bij de nauwkeurigheid, zekerheid en traceerbaarheid voor de productie van poedervormige materialen. Onze instrumenten en software zijn eenvoudig te gebruiken, terwijl ze essentiële gegevens over kleur- en kleurverschillen verstrekken aan operators in ontwikkelingslaboratoria, in de productie of bij de kwaliteitscontrole. Of ze nu worden gebruikt voor goedereninvoer, ontwikkeling, procesbeheersing of kwaliteitscontrole, de implementatie van kleurdata en kleurcommunicatie kan helpen om processen te optimaliseren en een product te leveren met een hogere waargenomen kwaliteit. Onze experts kunnen u helpen een systeem op te zetten dat uiteindelijk verspilling vermindert, of dit nu is door de communicatie en toleranties met leveranciers te verbeteren, productieproblemen die afwijkingen veroorzaken vroegtijdig op te sporen en deze kosteneffectief te kunnen corrigeren of zelfs enige subjectiviteit uit kwaliteitscontroleprocessen te verwijderen.

Konica Minolta tafelmodel en draagbare spectrofotometers worden veel gebruikt in de farmaceutische industrie en de persoonlijke verzorgingssector. De keuze van het instrument zal grotendeels afhangen van uw processen en eventuele bijkomende processen die u nodig hebt, zoals bijvoorbeeld het meten van vloeibare producten met hetzelfde apparaat.  Onze ervaren teams kunnen een oplossing aanbevelen en ons uitgebreide servicenetwerk kan ervoor zorgen dat uw instrumenten gedurende hun hele levensduur worden onderhouden en herleidbaar zijn.

Voordelen

  • Trek de aandacht in de detailhandel (of 'sluit aan' bij gevestigde producten) 

  • Bereik consistentie binnen de productie

  • Breid bestaande productassortimenten uit

  • Wijzig bestaande recepten of vervang onderdelen zonder de waargenomen hoge kwaliteit te veranderen

Instrumenten

Instrumenten

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

Tafelmodel spectrofotometer met ingebouwd display, gebruiksvriendelijke interface en meetwizard om menselijke fouten te beperken. Kan ook in verbinding met een pc worden gebruikt voor een veelzijdigere en gedetailleerdere rapportage. De naar boven gerichte meetpoort van de CM-5 maakt het meten van poedervormige monsters eenvoudiger door gebruik te maken van een petrischaaltje van optisch glas.

CM-700d draagbare spectrofotometer

De verticaal georiënteerde CM-700d draagbare spectrofotometer kan gebruikmaken van een glazen meetopening, zodat de meetopening gelijkmatig op of in poedervormige monsters kan worden geplaatst. Het instrument kan via Bluetooth met software worden verbonden of via het ingebouwde display worden bediend.

Colibri®-platform

Colibri® is software voor kleurbeheer en kleurformulering waarmee een oplossing voor kleurbeheer en kleurafstemming mogelijk is die schaalbaar is van één locatie tot een wereldwijde toeleveringsketen, met behoud van strikte controle en eigendom van gegevens.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van cosmetische producten in poedervorm

Met behulp van de CM-5 en de set petrischaaltjes kunnen operators snel nauwkeurige kleurmetingen uitvoeren. De spectrofotometer kan worden gekoppeld met software voor de storage en statistische analyse van gegevens over kleurmetingen en kleurverschillen. Met de kleurdatasoftware kan de producent een collectie kleuren samenstellen om op af te stemmen of om kleur en kleurverschil te vergelijken met de specificatie en met vorige batches.

Portable Spectrophotometers CM-700d / CM-600d with vertical alignment, perfectly suited for precise and repeated colour measurement of shaped and curved samples

Meting van cosmetische producten in poedervorm op de huid

De CM-700d kan worden gebruikt om cosmetische poeders op de huid te meten en voor andere metingen bij leveranciers, klanten of binnen de eigen productie. Poedervormige cosmetica wordt altijd gemeten in combinatie met de natuurlijke teint van de klant. De CM-700d kan via Bluetooth worden verbonden met de kleurdatasoftware en dankzij het ergonomische ontwerp is deze gemakkelijk op de huid te plaatsen voor nauwkeurige metingen. Metingen van poeders kunnen ook worden uitgevoerd met een poederpers of een glazen lichtprojectiebuis.

Meting van farmaceutische producten in poedervorm

Met de CM-5 kunnen snel metingen worden uitgevoerd voor nauwkeurige kleurdata, zowel voor kwaliteitscontrole van de kleuren als bij de ontwikkeling. Door verbinding te maken met de software kunnen de instrumenten gemakkelijk worden geconfigureerd voor het meten van de witheid of de geelheid, naast aangepaste indexen of kleurverschilvergelijkingen. 

Off-white chemical powder in a petri dish, set on a white table with a black background

Vraag het onze experts!