Kleurmeting voor Huid en Haar

Het genereren van traceerbare spectrale gegevens voor de werkzaamheid van zepen, kleurstoffen, cosmetica, wondbehandeling en meer

Kleurmeting voor Huid en Haar


Nauwkeurige en traceerbare gegevens voor haar- en huidskleur voor ontwikkeling en klinische teams

Door nauwkeurige gegevens te verkrijgen over de kleur en het kleurverschil van producten in situ of over het effect van producten, kunnen ontwikkelingsteams of klinische onderzoekers de doeltreffendheid van producten testen door traceerbare gegevens te verzamelen voor allerlei haartypes, huidtypes, aandoeningen en kleuren. Met de gegevens die worden verkregen door producten in situ te meten of van voor en na metingen, kunnen fabrikanten van verzorgingsproducten hun formules optimaliseren qua werkzaamheid en kosten, en fabrikanten van wondverbanden, zalven, crèmes en lotions kunnen het effect van hun product meten en vergelijken met dat van de concurrentie.


Door kleurdata vast te leggen en te gebruiken, kunnen ontwikkelingsteams uiteindelijk producten testen zonder subjectiviteit, prestaties benchmarken met traceerbare gegevens en de ervaring van de klant met producten verbeteren.


De meetinstrumenten van Konica Minolta ondersteunen klanten bij de ontwikkeling van meetsystemen en -processen waarmee een eenvoudig maar herhaalbaar meetproces kan worden geïmplementeerd. Operators kunnen profiteren van een systeem dat volledig traceerbaar is en waarmee ze vanaf een laptop kunnen werken, zowel lokaal als op een cloud-gebaseerde database die veilig door de hele organisatie wordt gedeeld. Voor de meetinstrumenten van Konica Minolta geldt een toonaangevende overeenkomst tussen instrumenten, wat betekent dat u uw onderzoeken kunt opschalen met meerdere instrumenten en erop kunt vertrouwen dat uw gegevens zo goed mogelijk met elkaar overeenkomen.
 
Konica Minolta tafelmodellen en draagbare spectrofotometers bieden organisaties een gemakkelijk te gebruiken oplossing voor het nauwkeurig meten van de kleur van huid, haar en vacht. Veel applicaties kunnen het beste gebruikmaken van de CM-700d die via Bluetooth is gekoppeld aan een kleurdatasoftware. De verticale uitlijning maakt het eenvoudig om het nauwkeurig op het monster te plaatsen, of dat nu een meting is op een gezicht voor en na het aanbrengen van cosmetica, direct op het lijf van een dier voor en na het wassen, haarstalen, of een wond gedurende de behandeling en de genezing. De verticale uitlijning zorgt voor een minimaal contact met de huid, wat een extra voordeel is voor de gevoelige huid of voor het schoonmaken tussen de metingen door.
De tafelmodel spectrofotometer CM-36dG heeft een naar voren gerichte meetopening en een ingebouwde zoeker, die niet alleen kan worden gebruikt om het gebied dat wordt gemeten nauwkeurig af te bakenen, maar ook om zo nodig opnamen te maken voor referentie bij de meting. Tafelmodel instrumenten bieden het extra voordeel van grotere meetoppervlakken, wat voor sommige applicaties het meetproces kan versnellen.

Het zich ontwikkelende gebied van hyperspectrale imaging biedt nieuwe mogelijkheden voor de inspectie- en documentatieprocessen die artsen gebruiken bij het onderzoeken van het effect van behandelingen op de wondgenezing. Met de SPECIM IQ kan een stilstaand hyperspectraal beeld worden geanalyseerd om weefsel in verschillende stadia te classificeren en nauwkeurig percentages en vergelijkingen af te leiden waarvoor vroeger meer contact, meer metingen en meer berekeningen nodig waren.

Voordelen

  • Behaal nauwkeurige kleuren
  • Optimaliseer recepten voor efficiëntie en kosten
  • Maximaliseer de verwachtingen en tevredenheid van klanten
  • Verhoog de productiviteit met herhaalbare meetprocessen
  • Verkort het inspectieproces met nauwkeurige en contactloze analyse

Instrumenten

Instrumenten

CM-700d draagbare spectrofotometer

Draagbaar instrument met verticale uitlijning, waarmee het meetdiafragma nauwkeurig kan worden gepositioneerd en contact met het onderwerp tot een minimum kan worden beperkt. Meet met een diafragma van 3 mm of 8 mm en breng gegevens via Bluetooth over naar kleurdatasoftware.

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

Instrument van laboratoriumkwaliteit met ingebouwde zoeker voor het uitlijnen van de monsterpresentatie. Het instrument bevat ook een ingebouwde glansmeter voor zowel kleur- als glansgegevens van elk monster.

SPECIM IQ hyperspectrale camera

De SPECIM IQ-serie is een draagbare hyperspectrale imagingcamera die wordt gebruikt voor het identificeren van applicaties die voldoen aan de analysevereisten van de klant. In de gezondheidssector profiteert de applicatie van de draagbaarheid en de contactloze eigenschappen voor snelle detectie on-premise en een contactloze diagnose. 

Toepassingen

Toepassingen

Meting van haarverf

Door gebruik te maken van een tafelmodel instrument zoals de CM-36dG en een transmissiemeetkit met Spectramagic NX2-software, kunnen ontwikkelingsteams zowel vloeibare kleurstoffen als haarstalen voor en na het verven testen. Met deze opzet kan de doeltreffendheid van haarverven worden getest, met statistische analyse van kleurverschillen die worden gemeten bij talrijke basishaartypes en -kleuren.

Meting van huidreactie

Met een draagbaar instrument als de CM-700d kan de gebruiker gemakkelijk en nauwkeurig de huid meten vóór en na de behandeling, en roodheid van de huid of de invloed van bronzer of soortgelijke producten vaststellen. Met behulp van kleurdatasoftware zoals Spectramagic NX2 kunnen de meetgegevens gemakkelijk worden georganiseerd, opgeslagen en geanalyseerd.

Detectie van huidziekten

De hyperspectrale camera uit de SPECIM IQ serie kan de markt van detectie van huidtumoren en andere huidgerelateerde problemen uitbreiden. Dankzij de contactloze en draagbare instelling zou dit een mogelijkheid kunnen zijn om de diagnose van huidtumoren of het herkennen van grenswaarden nauwkeuriger te maken. 

Specim IQ in actie

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!