Kleurmeting voor vloeibare farmaceutische producten en producten voor persoonlijke verzorging

Meet de kleur en waas van shampoos, zepen, parfums en meer

Kleurmeting voor vloeibare farmaceutische producten en producten voor persoonlijke verzorging


Meetoplossingen voor kleurspecificatie, productie en kwaliteitscontrole van vloeibare farmaceutische producten

Vloeistoffen komen zeer vaak voor in de farmaceutische industrie en de persoonlijke verzorgingssector, zowel als grondstof, ingrediënt, processtap, als eindproduct. Vloeistoffen kunnen in kleur variëren door de samenstelling, sterkte en dikte, en kunnen ook worden beïnvloed door waas en bezinking. In hoeverre het van belang is om deze verschillen te controleren, hangt af van uw proces.


Door tijdens het hele proces de kleurdata te meten, kunnen de producenten het eindresultaat beter voorspellen en zo doeltreffend mogelijk sturen.


Voor farmaceutische bereidingen kan dit worden gedaan om een productkleur te verkrijgen die smakelijker is of om ervoor te zorgen dat de kleur bij elke batch dezelfde is, zodat de consument het niet als verdund ervaart, of als verschillend van diens gebruikelijke geneesmiddel.
Voor persoonlijke verzorgingsproducten staan producenten voor soortgelijke uitdagingen: ze moeten hun bestaande producten aantrekkelijk, ambitieus en consistent houden om vertrouwen in het merk te winnen. Bij sommige persoonlijke verzorgingsproducten kan het ook nodig zijn de combinatie met de kleur van de verpakking te bekijken om de aantrekkelijkheid in het schap te maximaliseren.

Konica Minolta kan organisaties helpen nauwkeurige en traceerbare kleurmeetoplossingen te implementeren voor farmaceutische of persoonlijke verzorgingsproducten, waaronder parfums, oliën, vloeibare geneesmiddelen, lotions, suspensies en preparaten. Of het nu gaat om ontwikkeling, goedereninvoer, productie, of kwaliteitscontrole, onze meetinstrumenten en software helpen organisaties om gegevensgestuurde procedures voor procesbeheersing en kwaliteitscontrole te implementeren die de consistentie verbeteren, tijd besparen en verspilling tegengaan.

Digitale kleurdata kunnen uw bevoorradingsproces aanzienlijk versnellen en de communicatie met leveranciers op lokale of wereldwijde basis verbeteren. Door afspraken te maken over een kleur en toleranties, en door de instrumenten en methodologie te standaardiseren, kunnen geschillen over kleur sterk worden verminderd en uitsluitend worden gebaseerd op gegevens in plaats van op subjectieve visuele waarneming. Het stelt merken ook in staat de productie op te schalen of over te hevelen, door kleuren te specificeren, op te slaan, te delen en goed te keuren in een moderne softwareoplossing voor kleurdata.

Digitale kleurgegevens kunnen uw toeleveringsproces enorm versnellen en de communicatie met leveranciers lokaal of wereldwijd verbeteren. Door overeenstemming te bereiken over een kleur en toleranties en door standaardisering van instrumenten en methodologie kunnen geschillen over kleur sterk worden verminderd en uitsluitend worden gebaseerd op gegevens in plaats van op subjectieve visuele waarneming. Het stelt merken ook in staat om de productie op te schalen of over te dragen door kleur te specificeren, op te slaan, te delen en goed te keuren in een moderne softwareoplossing voor kleurgegevens.

Konica Minolta heeft een toegewijd team van experts die verantwoordelijk zijn voor het implementeren, trainen, optimaliseren en aanpassen van systemen voor kleurformulering en digitale communicatie van kleurgegevens. Onze experts kunnen uw teams helpen om digitale kleurstandaarden en toleranties voor kleurverschillen vast te stellen die u kunt delen met uw partners in de toeleveringsketen. U kunt gebruik maken van de ervaring van onze applicatieteams om snel herhaalbare best-practice processen voor kleur- en uiterlijkmeting en -controle op te zetten.

Konica Minolta tafelmodel spectrofotometers worden veel gebruikt in de farmaceutische industrie en de persoonlijke verzorgingssector. De tafelmodel spectrofotometer CM-5 biedt een gebruikerservaring die zowel eenvoudig als nauwkeurig is, met een ingebouwd display en een gebruikerswizard. Deze heeft een grote transmissiekamer met open zijkanten en een meetpoort voor de reflectie aan de bovenkant. Het toestel werkt als een zelfstandig instrument of is verbonden met software en kan worden geconfigureerd om processen en gegevens te vereenvoudigen met simpele toleranties voor slagen/falen, of om meer bijzonderheden te verschaffen voor diepere analyses of kleurafstemming. De firmware van het instrument bevat veelgebruikte kleurindexen uit de industrie, zoals Gardner, Hazen/APHA, Jodium, Europese en Amerikaanse Pharmacopeia, en is beschikbaar met IQOQ-installatie in vele gebieden.
 

Voordelen

  • Trek de aandacht in de detailhandel (of 'sluit aan' bij gevestigde producten) 
  • Bied een betere gebruikerservaring
  • Controleer de kleur die een belangrijke rol speelt in het placebo-effect voor medicijnen 
  • Voldoe aan verwachtingen (minimaliseer kleurverschil als klanten wit verwachten)

Instrumenten

Instrumenten

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

Tafelmodel spectrofotometer met ingebouwd display, gebruiksvriendelijke interface en meetwizard om menselijke fouten te beperken. Kan ook in verbinding met een pc worden gebruikt voor een veelzijdigere en gedetailleerdere rapportage. De CM-5 is ook verkrijgbaar met IQOQ-installatie, afhankelijk van de plaatselijke voorzieningen.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van medicijnen

Vloeibare geneesmiddelen tijdens de productie en voor de uiteindelijke kleurkwaliteitscontrole kunnen worden gemeten met de CM-5 tafelmodel spectrofotometer. Wanneer het product doorzichtig of doorschijnend is, wordt de transmissiemeetkamer gebruikt met cuvetten van 2 mm, 10 mm of 20 mm, of met de doorstroomcel. De reflectie van ondoorzichtige vloeistoffen kan worden gemeten met behulp van de bovenste meetpoort en de accessoireset petrischaaltjes. De firmware van het apparaat kan de Amerikaanse farmacopee en een aantal andere indexen meten in zelfstandige modus en nog veel meer door de gebruiker gegenereerde indexen wanneer het apparaat is gekoppeld met software.

Benchtop Spectrophotometer CM-5 with opened transmittance chamber measuring a liquid sample

Meting van parfums

Parfums en soortgelijke producten kunnen worden gemeten met de transmissiekamer van de CM-5 tafelmodel spectrofotometer, die kleurdata verschaft voor ontwikkelingsteams, goedereninvoer, manufacturing of kwaliteitscontrole. Kleurconsistentie voor producten met een hoge waargenomen waarde is een belangrijke maatstaf. Met een systeem van Konica Minolta's meetinstrumenten kunt u statistische analyses van kleuren en procesbeheer uitvoeren.

Meting van zeep

Zepen en andere vloeibare producten met alle niveaus qua kleuren en waas kunnen worden gemeten met de ingebouwde firmware van de CM-5 tafelmodel spectrofotometer. De veelzijdige CM-5 kan zowel doorschijnende als ondoorzichtige producten meten, inclusief vloeibare, vaste en poedervormige bestanddelen gedurende het hele proces.

Benchtop Spectrophotometer CM-5 top port measuring a granule sample in a petri dish

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!