Kleurmeting van vloeibare chemicaliën

Voor transparante of semi-transparante vloeistoffen

Kleurmeting van vloeibare chemicaliën


Spectrofotometers voor vloeibare chemische producten van dekkend tot doorschijnend in reflectie of transmissie.

Voor fabrikanten van vloeibare chemische producten helpen onze draagbare en tafelmodel kleurenmeetinstrumenten en -software om nauwkeurig en consistent gekleurde chemische producten te produceren. U kunt vloeibare chemische producten van alle opaciteitsniveaus analyseren om herhaalbare en traceerbare spectrale gegevens te produceren die kunnen worden gerapporteerd, geregistreerd en gecommuniceerd met klanten.

Meetinstrumenten van Konica Minolta kunnen u helpen de kosten te beheersen, de producten te specificeren en te leveren die uw klanten willen en een concurrentievoordeel op de markt te bieden.


Fabrikanten in een groot aantal van markten moeten een consistent en traceerbaar product aanbieden en vertrouwen op onze instrumenten om snelle en nauwkeurige metingen van vloeistoffen op water- of oliebasis, of deze nu dekkend of transparant zijn.


De veelzijdige tafelmodel spectrofotometers van Konica Minolta kunnen aangesloten op een pc of in stand-alone modus worden gebruikt, waardoor kleurcontrole mogelijk is waar u het nodig hebt, in het laboratorium, in de productie of onsite bij een klant of leverancier.

Onze tafelmodel spectrofotometers worden veel gebruikt voor zowel transmissie- als reflectiekleurmeting van vloeistoffen, waarbij kleurgegevens worden gegenereerd die eenvoudig te analyseren, rapporteren en communiceren met zijn klanten. Cuvetten van 2, 10 of 20 mm zijn verkrijgbaar in optisch glas of kunststof, afhankelijk van uw behoeften. Of er kan een doorstroomcuvette worden gebruikt om het systeem te integreren in andere testapparatuur of met een geautomatiseerd of gesloten systeem.

Onze tafelmodel spectrofotometer CM-5 kan verschillende standaard kleurenindexen meten die doorgaans worden gebruikt in de chemische sector. Kalibratiecurven voor specifieke indexen, waaronder Gardner, Hazen/APHA, Iodine Color Number, European Pharmacopeia en US Pharmacopeia, worden opgeslagen in de CM-5, waardoor het niet nodig is om de standaardoplossingen voor elke index voor te bereiden en te verwerken. Indexmetingen kunnen worden gedaan met behulp van de optie 10 mm cuvetmeting, met de in de handel verkrijgbare 10 mm brede cuvetten, die worden gebruikt voor andere soorten chemische analyse, waardoor ons instrument gemakkelijk in uw huidige workflow past.

Onze ervaren teams kunnen een oplossing aanbevelen en ons uitgebreide servicenetwerk kan ervoor zorgen dat uw instrumenten gedurende hun hele levensduur worden onderhouden en herleidbaar zijn.

Voordelen

  • Verlaag de kosten
  • Verminder de hoeveelheid afval
  • Bied klanten nauwkeurige, zekere en bruikbare gegevens
  • Verbeter de productkwaliteit
  • Verminder de invloed van subjectiviteit op de kleurtoevoer

Instrumenten

Instrumenten

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

CM-5 tafelmodel spectrofotometer en cuvetsysteem kunnen worden gebruikt voor stand-alone transmissiemeting van transparante of semi-transparante vloeistoffen, met behulp van de meetwizard en vereenvoudigde gegevensrapportage.

CM-36d tafelmodel spectrofotometer

Een innovatieve tafelmodel spectrofotometer met grote transmissiekamer met open zijkanten voor het meten van vloeistoffen in cuvetten. De CM-36d beschikt over een optionele golflengteanalyse en aanpassingsfunctie om zekerheid en nauwkeurigheid tussen jaarlijks herleidbare kalibraties te verbeteren. 

CM-700d/CM-600d draagbare spectrofotometer

Onze draagbare spectrofotometers CM-700d/CM-600d meten reflectie en transmissie om dekkende, transparante, doorschijnende en fluorescerende monsters, van klein tot groot formaat, inclusief vloeistoffen, nauwkeurig te kunnen evalueren.        

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!