Kleur- en oppervlaktemeting voor auto-interieurs

Specificatie, ontwikkeling en testen van interieurmaterialen zoals kunststoffen, leder, tapijten, metaal en meer

Oplossingen voor het meten van kleur en glans voor de kwaliteitscontrole van auto-interieurs


Ontwikkeling, productie en QC-oplossingen voor controle van de kleur en het uiterlijk van interieurmaterialen als kunststoffen, tapijten, metaal en leder

Auto-interieurs omvatten een verscheidenheid aan materialen die worden gebruikt bij het creëren van de binnenruimte van moderne auto's. Dit omvat kunststoffen, textiel, metaal, leder en meer. Auto-interieurs spelen een grote rol in klantervaring, branding en positionering, aangezien deze materialen in direct contact komen met de klant en verantwoordelijk zijn voor de perceptie van kwaliteit. De ontwikkeling en specificatie van deze materialen moeten parallel met de binnenverlichting worden uitgevoerd om een functionele omgeving te creëren, kwaliteit te projecteren en ongewenste interacties tussen materialen en lichtbronnen te vermijden. Het vermogen om samen te werken met partners in de toeleveringsketen die traceerbare kleurdata gebruiken, kan aanzienlijke kosten, verspilling en tijd besparen.
 
Konica Minolta en partner Rhopoint Instruments bieden de auto-industrie een uitgebreide serie oplossingen, gericht op het produceren van consistente en hoogwaardige onderdelen voor de binnenruimte. Dit helpt automerken de waargenomen kwaliteit van hun producten te verbeteren, waarbij een visueel aantrekkelijke interieuromgeving wordt gewaarborgd door het uiterlijk van interieurmaterialen te controleren.

Of het nu gaat om ontwikkeling, proces- of kwaliteitsbeheer voor interne controles, kleurspecificatie en communicatie met uw toeleveringsketen, ons team van deskundigen kan u helpen nauwkeurig kleur te specificeren, produceren en communiceren dankzij onze software en oplossingen voor het voorspellen van kleurrecepten of het opnieuw samenstellen van kleuren vanuit een database.
  

Digitale gegevens over kleur en uiterlijk kunnen worden gebruikt om het aanbodproces te versnellen, waardoor het vermogen van een OEM om op de markt te reageren aanzienlijk wordt verbeterd door de risico's en kosten te verminderen die zijn verbonden aan het produceren, distribueren en handhaven van fysieke normen.

  
Het uitvoeren van kleurmetingen tijdens een bezoek aan toeleverpartners, het overeenkomen van specificaties, in ontwikkellaboratoria, het aan benchmarks onderwerpen van concurrenten uit de industrie of het rapporteren van interne programma's voor kwaliteitscontrole kan helpen bij het opbouwen van relaties in de toeleveringsketen op basis van kwaliteit, consistentie en vermindering van subjectiviteit in het kleurproductieproces.
 
Konica Minolta beschikt over een toegewijd team dat ervaring heeft met het leveren van digitale kleurdatasystemen aan wereldwijde toeleveringsketens en organisaties in staat stelt kleurnormen te specificeren en te delen met toeleveringspartners om de kleurafstemming, kwaliteitscontrole en goedkeuring van kleuren binnen hun bibliotheken te centraliseren. Onze systemen worden ondersteund door een wereldwijd netwerk van verkoop en expertise, en door geautoriseerde servicefaciliteiten die ervoor zorgen dat uw systemen met minimale downtime kunnen worden onderhouden.

Voordelen

  • Bespaar tijd en geld met digitale kleurdata door digitale kleurstandaarden rechtstreeks vanuit uw bibliotheek te communiceren met partners in de toeleveringsketen, waardoor de kosten en risico's die verbonden zijn aan fysieke masterstandaarden worden bespaard.
  • Verbeter de kwaliteit en verlaag de werktoleranties door de kleurentoeleveringsketen te centraliseren en leveranciers te verenigen met kleurenmeetinstrumenten met nauwe tolerantie.
  • Verminder verspilling en bespaar tijd door kleuren te specificeren en goed te keuren binnen een digitaal kleurdatasysteem.

Instrumenten

Instrumenten

CM-25cG draagbare spectrofotometer

Draagbare spectrofotometer voor 45°c:0°-geometrie met een echte 60°-glanssensor, bekend om het leveren van kleurwaarden die een uitstekende correlatie met visuele perceptie bieden door oppervlakte-effecten van glans en/of structuur volledig uit te sluiten.

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

Tafelmodel spectrofotometer met nauwe tolerantie, ontworpen voor digitale kleurdata, met nieuwe gebruikersvriendelijke functies zoals de voorbeeldweergave van camera's en ingebouwde afstelling van de golflengte voor nauwkeurigheid het hele jaar door.

CM-26dG draagbare spectrofotometer

Draagbare spectrofotometer d:8° met nauwe tolerantie en een echte 60°-glanssensor die kan worden gebruikt met de CM-CT1-apparaatbeheersoftware van Konica Minolta om meetapparaten voor de toeleveringsketen te configureren.

Rhopoint IQ Flex-20S

Deze IQ-glansmeter is ideaal voor gebruik in kleine ruimten bij interieurdetails zoals chromen onderdelen in het interieur of hoogglanzende kunststoffen en kan worden gebruikt in combinatie met aangepaste meetmallen om de presentatie en consistentie van monsters te versnellen en te verbeteren.

Rhopoint Novo-Gloss FLEX 60 glansmeter

Ideaal voor het meten van kleine, gebogen of moeilijk bereikbare oppervlakken met geringe glans. Met behulp van een ultralichte externe meetkop beschikt het apparaat over een extra meetschaal met een resolutie die 10 maal groter is dan die van standaard glansmeters.
 

Rhopoint IQ-S glansmeter met nauwe tolerantie

Trigloss 20/60/85° IQ-versie met nauwe toleranties voor maximale nauwkeurigheid en resolutie bij alle glansapplicaties. Deze glansmeter van de nieuwe generatie levert ook gegevens voor Rspec, RIQ en waas.
Draagbaar instrument met verticale uitlijning, waarmee het meetdiafragma nauwkeurig kan worden gepositioneerd. Meet met een diafragma van 3 mm of 8 mm en breng gegevens via Bluetooth over naar kleurdatasoftware.

Just Normlicht LED Color Viewing Light 2.0

LED-gebaseerd kijklicht met standaardverlichting voor gecontroleerde weergave dat ook kan worden geconfigureerd met door de gebruiker gespecificeerde verlichtingselementen om op effectverlichting af te stemmen, zodat de combinatie van licht en onderdelen het gewenste visuele effect voor de klant oplevert.

Colibri®-platform

Het Colibri® computergestuurde platform voor kleurafstemming en kleurcommunicatie is een moderne digitale kleurdataoplossing voor de toeleveringsketen voor kleur. Colibri® stelt organisaties in staat de levering van kleuren te centraliseren in een gehoste of cloudomgeving.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van interieurkunststoffen

OEM's kunnen de kleur voor interieurkunststoffen specificeren en de digitale kleurnormen delen met partners in de toeleveringsketen die hetzelfde systeem kunnen gebruiken voor het voorspellen van kleurrecepten en later kwaliteitscontrolemetingen kunnen uitvoeren aan de hand van die norm. Door het specificeren van normen voor digitale kleurdata en het meten met behulp van instrumenten met nauwe tolerantie van Konica Minolta Sensing kunnen toleranties strenger worden en kan het tijdsbestek worden verkort.

De 45-graden geometrie van de CM-25cG zorgt ervoor dat de operator kleuren kan afstemmen op andere onderdelen, ongeacht de oppervlaktestructuur. Verlichting rondom maakt een einde aan richtingsafhankelijkheid zodat de invloed van de meetpositie en -rotatie tot een minimum wordt beperkt, met name bij matglazen, getextureerde of gestructureerde oppervlakken die vaak worden gebruikt in kunststoffen voor auto's.

metallic and cream coloured plastic parts in an automotive door assembly surrounded by textured cream plastic.
white colour matched interior of a car shown through the door

Meting van leder

De doelkleur voor bekledingsleder kan worden gespecificeerd voor afstemming door de juiste toeleveringspartners. De producent kan de vereiste kleur leveren en een draagbare spectrofotometer gebruiken om productiemonsters te meten, werktoleranties vast te stellen en kwaliteitscontrolegegevens terug te sturen naar de bestekschrijver. 

Meting van kleine gebogen oppervlakken

De CM-700d draagbare spectrofotometer heeft een klein meetdiafragma en een verticale uitlijning, waardoor deze uitermate geschikt is voor het uitvoeren van metingen bij kleine en gebogen onderdelen waarop anders moeilijk op nauwkeurige wijze een meetinstrument zou kunnen worden geplaatst.

Glans kan ook worden gemeten op deze kleine en gebogen oppervlakken met behulp van de Rhopoint glansmeters. Dit kan zowel de Rhopoint Novo-Gloss FLEX 60 als de Rhopoint IQ FLEX 20-S zijn.

Interior controls of a car with brushed metal effect and stitched red leather

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!