Kleurmeting voor de textielindustrie

Nauwkeurige kleurdata voor kleurstoffen, kleding, stoffering, leder en meer

 

Kleurmetingsoplossingen voor de textielindustrie

Konica Minolta biedt traceerbare en betrouwbare meettechnologie voor de textielindustrie, waaronder eenvoudige tristimulus colorimeters, ergonomische draagbare spectrofotometers, veelzijdige tafelmodel spectrofotometers en een reeks kleurenkijkkasten voor gecontroleerde verlichting.

Er zijn schaalbare oplossingen beschikbaar om organisaties en hun bredere waardeketen te helpen kleur te specificeren, communiceren, produceren en controleren, waardoor ze in staat worden gesteld voordelen te behalen.
 • Optimaliseer processen
 • Verbeter de consistentie
 • Verhoog de klanttevredenheid
 • Verminder de hoeveelheid afval

Kleurcontrole is een essentieel instrument in de textielindustrie, of het nu gaat om kledingstukken waar kleur vaak een primair kenmerk is, of om andere producten zoals tapijten, lederen bekleding, dekkleden, zeilen, enz., waar kleur een secundair kenmerk kan zijn.
 
Met kleurkwaliteitscontrole kan een organisatie de kleuren bieden die klanten willen en de meest consistente ervaring bieden aan klanten.

Kleurmeting met behulp van een spectrofotometer zal producenten in staat stellen een consistent product te produceren met controle over optische witmakers waar dat nodig is. De applicatiespecialisten van Konica Minolta hebben een ruime ervaring in het leveren van succesvolle meet- en controlesystemen voor textiel.

Konica Minolta heeft een wereldwijd bereik, met lokale verkoop en expertise om u te helpen bij het opzetten van een succesvol digitaal kleurdatasysteem. Of het nu gaat om partners in de toeleveringsketen, ontwikkeling, productie of kwaliteitscontrole, onze teams kunnen een oplossing leveren die aan uw behoeften voldoet, en met u samenwerken om dat systeem te schalen naarmate deze vereisten toenemen. Onze software voor kleurafstemming wordt ondersteund door een speciaal team dat ervaring heeft met de installatie, training en aanpassing van de oplossing om uw kleurenworkflows te optimaliseren.

Konica Minolta-producten worden ondersteund door een uitgebreid netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten om ervoor te zorgen dat uw instrument het hele jaar door wordt onderhouden, en nauwkeurig en traceerbaar is.

Voordelen

 • Levering van consistente kwaliteit: Consistentie tussen verschillende batches zorgt voor grotere tevredenheid bij klanten en eindgebruikers en de perceptie van kwaliteit, waardoor retourzendingen en verspilling afnemen.
 • Kleur is een verkooptool: Kleurcontrole en kleurafstemming bieden nieuwe mogelijkheden voor aangepaste producten met toegevoegde waarde, uitbreiding van het assortiment en een grotere flexibiliteit om aan klantorders te voldoen.
 • Kleur is een service: De mogelijkheid om kleurdata en consistentie aan klanten aan te bieden kenmerkt u als betrouwbare partner die een service met toegevoegde waarde biedt.
 • Kleurcontrole als procestool: Kleurmeting die in alle processen wordt geïmplementeerd, zoals wassen, drogen, uitrekken, verven, bedrukken enzovoort, biedt een betere controle over het eindproduct, waardoor kosten worden bespaard en de verspilling vermindert.

Voorbeeldapplicaties

 • Verbeter de consistentie en werk met nauwere toleranties, waardoor de hoeveelheid afval wordt verminderd en de waargenomen kwaliteit van producten toeneemt.
 • Stel een gegevensgestuurd kwaliteitscontrolesysteem op dat de goedkeuringssnelheid en productsortering verbetert.
 • Ontwikkel processen die baat hebben bij gegevensgestuurd testen, zoals wastests, verwering enz.
 • Bouw een database op van kleuren en toleranties, waaronder merkkleuren, kleuren van concurrenten en kleurenpalets van leveranciers.

Kleurmetingsoplossingen voor de textielindustrie

Kleurmeting voor kleurstoffen

Controle van de kleur van kleurstoffen: dosering en verwerking kunnen worden uitgevoerd met behulp van een spectrofotometer, waarbij de operator gegevens kan verzamelen, analyseren en communiceren.

Kleurmeting voor kleding en stoffering

Kleur is een belangrijke overweging voor de consument bij het selecteren van kleding en thuisproducten. Kleurmeettechnologie ondersteunt fabrikanten en merken bij het leveren van consistente en hoogwaardige producten.
 

Kleurmeting voor goed zichtbaar textiel

Goed zichtbaar textiel moet voldoen aan nationale en internationale normen om ervoor te zorgen dat het correct functioneert. Hiervoor zijn instrumenten met de juiste meetgeometrie nodig.

Kleurmeting voor lederwaren

Leder wordt vaak gebruikt in luxeproducten waar de kleurconsistentie en kwaliteit van cruciaal belang is. Kleurbeheersystemen kunnen helpen bij het specificeren en produceren van consistente en aantrekkelijke kleuren.

Contacteer ons