Kleurmeting voor kleding en stoffering

Meetoplossingen voor de specificatie, productie en kwaliteitscontrole van textiel

Kleurmeting voor kleding en stoffering


Gebruiksvriendelijke oplossingen voor digitale kleurdata voor de textieltoeleveringsketen

Textiel dat wordt gebruikt voor kleding en stoffering wordt doorgaans als kleurkritisch beschouwd en wordt gekocht op basis van visueel uiterlijk. De fabrikanten van kleding en stoffering willen dat alle producten in de detailhandel consistent en relevant blijven voor de eisen van de consument, zonder metamerisme of afwijkende kleuren die slecht zijn voor de reputatie van het merk.

 

Een textielbedrijf dat in staat is de gespecificeerde kleur nauwkeurig te produceren in het gespecificeerde materiaal en dit op consistente wijze doet, kan duidelijk zijn kwaliteit en waarde als leverancier aantonen.


Meetinstrumenten van Konica Minolta bieden een uitgebreide reeks oplossingen voor de textielindustrie om kleurdata nauwkeurig te meten, voor specificatie aan leveranciers, goedkeuring door klanten, ontwikkeling of productkwaliteitscontrole. Door het implementeren van digitale kleurdata kunnen organisaties gegevensgestuurde processen en kwaliteitscontroleprocessen implementeren die de kwaliteit en consistentie verbeteren en tegelijkertijd de kosten en verspilling verminderen.
Digitale kleurdata kunnen worden gebruikt om het aanbodproces te versnellen, waardoor het vermogen van een textielfabrikant om op de markt te reageren aanzienlijk wordt verbeterd door de risico's en kosten die zijn verbonden aan het produceren, distribueren en handhaven van fysieke normen te verminderen. Door samen te werken met toeleveringspartners, met behulp van nauwkeurige en traceerbare instrumenten en geteste processen en systemen, kunnen relaties worden versterkt op basis van kwaliteit, consistentie en communicatie.

De kleur van textiel kan worden gemeten met behulp van een tafelmodel spectrofotometer, waardoor de gebruiker de invloed van processen op de uiteindelijke kleur kan begrijpen en kwaliteitscontrole op kleurgebied kan uitvoeren. Een tafelmodel als de CM-36dG kan de reflectiekleur meten in 4 verschillende monstergroottes van 4 tot 25,4 mm met controle over UV voor het karakteriseren van OBA's. Het product beschikt over verschillende innovatieve functies die textielproducenten ten goede komen, waaronder een ingebouwde camera voor monsterweergave waarmee de operator op nauwkeurige wijze monsters met patronen kan meten.
 
De CM-26dG is een draagbaar alternatief voor de textielindustrie, met UV-controle, onze beste gebruikersinterface ooit en als instrument met nauwe tolerantie als standaard om toeleveringsketens in staat te stellen optimaal profijt te halen uit digitale kleurdata.

Voordelen

  • Verminder verspilling en uitval door kleurgegevens, kleurcommunicatie en overeengekomen toleranties te integreren.
  • Verbeter de consistentie zonder metamerisme of afwijkende kleuren van batch tot batch.
  • Hoge kwaliteit leveren die voldoet aan de verwachtingen van de klant.
  • Processen optimaliseren en kwaliteitscontrole uitvoeren. 
  • Verbreed productassortimenten.
  • Verminder de subjectiviteit bij toeleveringspartners.

Instrumenten

Instrumenten

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

Innovatieve tafelmodel spectrofotometer met UV-controle en een camera voor monsterweergave voor de nauwkeurige meting van textielmonsters. Keuze uit 4 meetdiafragma's voor de beste correlatie met menselijke perceptie en een zelftestfunctie.

CM-26dG draagbare spectrofotometer

Draagbare spectrofotometer voor de textielindustrie met een ingebouwde monsterviewer, UV-controle en onze beste gebruikersinterface ooit. Een instrument met nauwe tolerantie en de beste IIA in zijn klasse om toeleveringsketens te helpen de werktoleranties te verbeteren.

Colibri®-platform

Colibri® is software voor kleurbeheer en kleurformulering waarmee een oplossing voor kleurbeheer en kleurafstemming mogelijk is die schaalbaar is van één locatie tot een wereldwijde toeleveringsketen, met behoud van strikte controle en eigendom van gegevens.

CM-3700A tafelmodel spectrofotometer

Topmodel spectrofotometer met onovertroffen overeenkomst tussen instrumenten en tussen modellen bij het meten van vaste of vloeibare monsters, ongeacht of deze ondoorzichtig of transparant zijn.

SpectraMagic NX

SpectraMagic NX is een softwarepakket voor kleurmetingen dat kan worden gebruikt om te communiceren met instrumenten van Konica Minolta. Het biedt uitgebreide rapportage en analyse van kleur en kleurverschil. De gebruiker heeft de volledige controle over het aanpassen van sjablonen en rapporten.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!