Kleurmeting voor hoge zichtbaarheidskleding

Meetoplossingen voor goed zichtbaar textiel om te voldoen aan nationale/internationale normen

Kleurmeting voor goed zichtbaar textiel


Meetoplossingen voor 45°:0°-geometrie om de kleur van goed zichtbaar textiel te meten

Goed zichtbaar textiel moet worden gemeten met een spectrofotometer voor 45°:0°-geometrie om te voldoen aan de internationale norm en ISO20471 en om ervoor te zorgen dat ze hun functie vervullen. De fluorescerende kleuren zorgen ervoor dat ze in elke omgeving tegen elke achtergrond opvallen, meestal rood-oranje, geel en geel-groen, en beschermen de dragers door ervoor te zorgen dat ze opvallen. Productie die aan deze normen voldoet is daarom van cruciaal belang voor de bescherming van levens. Als dit wordt nagelaten, kunnen de gevolgen tragisch zijn. Er wordt gebruikgemaakt van optische witmaker, waarbij energie van buiten het zichtbare spectrum wordt geabsorbeerd en binnen het visuele spectrum wordt uitgezonden, waardoor deze kledingstukken er levendiger van kleur uitzien dan kleding zonder.

Konica Minolta biedt een instrumentale oplossing om ervoor te zorgen dat fabrikanten van hoge zichtbaarheidskleding aan de normen blijven voldoen en software die kan worden gebruikt voor het vastleggen, analyseren, rapporteren en opslaan van meetgegevens.

 

Onze teams van deskundigen kunnen u adviseren bij het opzetten van meetprocessen die voldoen aan de eisen van de industrie.


Het meetinstrument CM-25cG van Konica Minolta is een draagbare 45°:0°-spectrofotometer met een gebruiksvriendelijke interface, een oplaadbare batterij en een venster voor monsterweergave voor een nauwkeurige uitlijning van het meetdiafragma. Het instrument vereist weinig training en kan direct meten in de meetsoftware of in het geheugen om later in de software te downloaden.

Ons uitgebreide netwerk van lokale servicefaciliteiten zal uw apparaat elk jaar onderhouden en kalibreren om ervoor te zorgen dat de unit traceerbaar blijft naar internationale normen.

Voordelen

  • Elimineer kostbare uitval.
  • Zorg ervoor dat producten voldoen aan EN ISO20471.
  • Registreer en sla snel en duidelijk meetgegevens op.
  • Voorzie klanten van traceerbare kleurgegevens.

Instrumenten

Instrumenten

CM-25cG draagbare spectrofotometer

Gebruiksvriendelijk draagbaar instrument voor het meten van kleur met een geometrie van 45°:0° in overeenstemming met EN ISO 20471. Het instrument is ontworpen voor zowel links- als rechtshandig gebruik en de resultaten worden weergegeven op een groot kleurendisplay.

Rhopoint IQ-S glansmeter met nauwe tolerantie

Trigloss 20/60/85° IQ-versie met nauwe toleranties voor maximale nauwkeurigheid en resolutie bij alle glansapplicaties. Deze glansmeter van de nieuwe generatie levert ook gegevens voor Rspec, RIQ en waas.

SpectraMagic NX

SpectraMagic NX is een softwarepakket voor kleurmetingen dat kan worden gebruikt om te communiceren met instrumenten van Konica Minolta. Het biedt uitgebreide rapportage en analyse van kleur en kleurverschil. De gebruiker heeft de volledige controle over het aanpassen van sjablonen en rapporten.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van textiel/kleding

Spectrofotometers worden op grote schaal gebruikt voor kleurbeheer bij de verwerking van textiel en kleding. Door gebruik te maken van de CM-25cG spectrofotometer is het mogelijk kleur en reflectiviteit te kwantificeren, zelfs in sterk identificeerbare kledingstukken.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!