Kleurmeting voor kleurstoffen

Kleurstoffen en inkten meten voor controle en rapportage

Kleurmeting voor kleurstoffen in de textielindustrie


Nauwkeurige oplossingen voor het meten van kleurstoffen in vloeibare en poedervorm voor producten in Research & Development-teams in de textielindustrie

Kleurstoffen worden in de textielindustrie gebruikt om textielfabrikanten te helpen de gewenste kleur voor uitvoerproducten te bereiken. De kleur van de kleurstof, het mengen, de verwerking en het eindresultaat moeten allemaal zorgvuldig worden gecontroleerd om een consistent eindproduct van goede kwaliteit te bereiken zonder buitensporig afval, afgekeurde producten en kosten. Voor sommige textielproducten zal de kleur een cruciale succesfactor zijn, cruciaal voor kleding en stoffering, maar zelfs voor producten waar kleur geen primair kenmerk is.

 

Het leveren van een consistente kleur en een consistent uiterlijk verbetert de waargenomen waarde van producten en helpt producenten aan te tonen dat ze zich inzetten voor kwaliteit.

 
De meetinstrumenten van Konica Minolta bieden een oplossing voor het nauwkeurig meten van kleurstoffen, inkten en de resultaten van gerelateerde processen, van grondstoffen tot eindproducten. Met nauwkeurige en traceerbare kleurdata kunnen organisaties gegevensgestuurde processen implementeren die de productkwaliteit en -consistentie verbeteren, waardoor afval wordt verminderd en kosten worden bespaard. Of kleurdata nu worden gebruikt voor interne controles, ontwikkeling, rapportage of het communiceren over kleur met toeleveringspartners, onze systemen worden ondersteund door een ervaren team dat u kan helpen bij het nauwkeurig specificeren, produceren en rapporteren van kleur.
 
Digitale kleurdata kunnen worden gebruikt om het proces voor het leveren van kleuren aanzienlijk te versnellen en te vereenvoudigen, waardoor de manier wordt verbeterd waarop kleurstof- en textielproducenten op de markt kunnen reageren. Door samen te werken met toeleveringspartners, met behulp van nauwkeurige en traceerbare instrumenten en geteste processen en systemen, kunnen relaties worden versterkt op basis van kwaliteit, consistentie en communicatie.  
 
De kleur van kleurstoffen en inkten kan worden gemeten met behulp van een tafelmodel spectrofotometer, waardoor de gebruiker controle kan krijgen over het kleurproces, de invloed van processen op de uiteindelijke kleur kan begrijpen en kwaliteitscontrole op kleurgebied kan uitvoeren. Een tafelmodel als de CM-36dg kan zowel de kleurstoffen als de eindproducten meten. Het product beschikt over verschillende innovatieve functies die textielproducenten ten goede komen, waaronder een ingebouwde camera voor monsterweergave waarmee de operator op nauwkeurige wijze monsters met patronen of teststrips die anders zijn behandeld kan meten.

Voordelen

  • Verbeter de consistentie van kleurstoffen en inktkleuren.
  • Verbeter de rapportage en communicatie met klanten.
  • Optimaliseer pigmenten en verlaag kosten.
  • Verminder de subjectiviteit in kwaliteitscontrole en goedkeuring.
  • Behaal nauwere toleranties.

Instrumenten

Instrumenten

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

Innovatief tafelmodel voor het meten van vloeibare kleurstoffen, pigmenten in poedervorm en textielmaterialen, met een UV-filter voor de controle van OBA's en een camera voor monsterweergave voor het nauwkeurig meten van monsters met patronen.

CM-26d draagbare spectrofotometer

Gebruiksvriendelijk draagbaar instrument met klein meetdiafragma en beeldzoeker voor monsters, ideaal voor het meten van geverfde monsters.

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

Gebruiksvriendelijke stand-alone tafelmodel spectrofotometer die de kleur van vloeistof-, poeder- en vaste monsters meet. De ingebouwde display en bedieningswizard maken dit tot een veelzijdige oplossing voor verschillende locaties en processen.

Colibri®-platform

Het Colibri®-softwareplatform helpt kleur te specificeren, beheren, formuleren, produceren en communiceren in de hele toeleveringsketen voor kleur. Met Colibri® kunnen gebruikers snel, veilig en beheerd toegang krijgen tot gedeelde gegevens uit een centrale database, waardoor de marktintroductie wordt versneld en de productkwaliteit toeneemt. 

Toepassingen

Toepassingen

Kleurmeting voor stoffen en garens

Konica Minolta spectrofotometers kunnen kleurmetingen uitvoeren voor specificatie en controle van kleurstofvoorbereiding en het verven van monsters van stoffen en draden. Onze experts kunnen u helpen bij het implementeren van een systeem voor kleuraanduiding en auditing voor kledingfabrikanten en verffabrieken.

De spectrofotometer CM-36dG / CM-36dGV meet tegelijkertijd kleur- en glanswaarden. Dit biedt verbeterde traceerbare gegevens voor het verbeteren van de kwaliteit van producten en het vergroten van de efficiëntie van metingen.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!