Kleurmeting voor lederwaren

Meetoplossingen voor het verven en afwerken van alle lederwaren

Kleurmeting voor lederwaren


Kleurmeting, controle en communicatie voor de productie van nauwkeurige en consistente lederwaren

Leder wordt gezien als een luxeproduct, dat wordt gebruikt voor allerlei applicaties, van stoffering tot kleding en accessoires. Vanwege de hogere prijs in vergelijking met alternatieve textielproducten zullen consumenten een kritischer oog hebben op alles wat niet overeenkomt met hun verwachting van een hogere waargenomen kwaliteit. Producenten van lederwaren moeten de uiteindelijke kleur en het uiterlijk van de producten kunnen controleren, met inachtneming van de individualiteit van elk stuk leder.

 

Wanneer u een waaier van kleuren kunt bieden of een product kunt aanpassen aan de klantspecificatie of consumententrends, beschikt u over een krachtige manier om uw producten te onderscheiden en een service met toegevoegde waarde aan te bieden.


De meetinstrumenten van Konica Minolta bieden de lederindustrie oplossingen voor industriële kleurmeting en -controle aan van grondstoffen tot kleurstoffen, sealers en kwaliteitscontrole voor eindproducten. Met kleurmeting kunnen organisaties processen voor gegevensgestuurde proces- en kwaliteitscontrole implementeren die de uitvoerkwaliteit en -consistentie verbeteren en tijd en afval besparen. Of het nu gaat om interne controles, kleurencommunicatie met uw toeleveringsketen, kleurafstemming of het opnieuw maken van een kleurendatabase, onze softwareoplossingen worden ondersteund door een ervaren team dat u kan helpen om nauwkeurig kleur te specificeren, produceren en communiceren.

Het uitvoeren van kleurmetingen tijdens een bezoek aan klanten, het overeenkomen van specificaties met leveranciers, in ontwikkelingslaboratoria, het aan benchmarks onderwerpen van concurrenten uit de industrie of het rapporteren van interne programma's voor kwaliteitscontrole kan helpen bij het opbouwen van relaties in de toeleveringsketen op basis van kwaliteit, consistentie en vermindering van subjectiviteit bij specificatie en goedkeuring.

Een tafelmodel spectrofotometer zal de gebruiker in staat stellen de kleur van kleurstoffen, verdunningen, tests en geverfd leder te meten, om de invloed van processen op de uiteindelijke kleur te begrijpen en kwaliteitscontrole op kleurgebied uit te voeren. De CM-36dG beschikt over verschillende innovatieve functies die lederproducenten ten goede komen, waaronder een ingebouwde camera voor monsterweergave waarmee de operator op nauwkeurige wijze monsters met patronen of teststrips die anders zijn behandeld kan meten.

Voordelen

  • Verminder verspilling en uitval door kleurgegevens, kleurcommunicatie en overeengekomen toleranties te integreren.
  • Optimaliseer verfstofprocessen.
  • Verbreed productassortimenten.
  • Verminder de subjectiviteit bij toeleveringspartners.

Instrumenten

Instrumenten

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

Veelzijdig tafelmodel instrument dat vele functies kan vervullen voor kleurcontrole van lederwaren, van het meten van kleurstoffen en verdunningen bij transmissie tot het meten van geverfde monsters en eindproducten. 

CM-26d draagbare spectrofotometer

Een draagbare oplossing voor het meten van kleuren van ledermonsters en afgewerkte producten. Het systeem heeft een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en een groot kleurendisplay om meetprocessen te vereenvoudigen en fouten door de operator te verminderen.

SpectraMagic NX2

SpectraMagic NX2 is een softwarepakket voor kleurmetingen dat kan worden gebruikt om te communiceren met instrumenten van Konica Minolta. Het biedt uitgebreide rapportage en analyse van kleur en kleurverschil. De gebruiker heeft de volledige controle over het aanpassen van sjablonen en rapporten.

CM-700d draagbare spectrofotometer

Een verticaal georiënteerde draagbare spectrofotometer die eenvoudig kan worden aangesloten op kleine of gebogen monsters om kleurdata op het scherm of kleurdata rechtstreeks in software te leveren voor analyse en rapportage.

CM-3700A tafelmodel spectrofotometer

Toonaangevende tafelmodel spectrofotometer waarbij geen enkele concessie is gedaan tijdens de bouw om een zo goed mogelijke herhaalbaarheid en overeenkomst tussen instrumenten en tussen modellen te kunnen bieden. Geschikt voor het meten van allerlei vaste en vloeibare monsters.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van lederen accessoires

Door gebruik te maken van een CM-36dG tijdens de ontwikkeling van een nieuw assortiment lederen handtassen kan de producent een kleur en tolerantie specificeren aan de leverancier die voeringtextiel levert voor de handtassen. Kleurdata van ontwikkeling en prototyping stellen de twee bedrijven in staat om samen te werken om binnen een overeengekomen tolerantie een voering te produceren en om kwaliteitsgebreken zoals metamerisme te beheersen.

Coloured leather swatches in a fan.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!