Kleurmeting voor de voedingsindustrie

Oplossingen voor kwaliteitscontrole en ontwikkeling voor vrijwel alle voedingsproducten.

 

Kleurmeting voor voeding en ingrediënten

Konica Minolta Measuring Instruments bieden traceerbare en betrouwbare meettechnologie voor de voedingsmiddelenindustrie, waaronder eenvoudige tristimulus colorimeters, veelzijdige tafelmodel spectrofotometers, een reeks gecontroleerde kleurenweergaveoplossingen en in-line hyperspectrale machine vision-systemen.

Er zijn schaalbare oplossingen beschikbaar om organisaties en hun bredere waardeketen te helpen kleur te specificeren, communiceren, produceren en controleren, waardoor ze in staat worden gesteld hun productiviteit te verhogen. 

 • Optimaliseer processen
 • Verbeter de consistentie
 • Verhoog de klanttevredenheid
 • Verminder de hoeveelheid afval

Het gezegde luidt: "Je eet met je ogen", en of het nu gaat om het controleren van de rijpheid van fruit en groenten, de smakelijke kleur van een kant-en-klare tomatensaus of de rijke kleur van chocolade, de invloed van kleur op wat in het winkelmandje van de consument terechtkomt is onmiskenbaar.


Kleur communiceert versheid, smaak en kwaliteit.


Vergeleken met de verscheidenheid aan parameters die nauwkeurige analytische monitoring in een voedsellaboratorium vereisen, vertegenwoordigt kleur de enige onmiddellijk zichtbare kwaliteitsindicator en verdient de juiste aandacht door objectieve en herhaalbare metingen van grondstoffen, productieprocessen en het eindproduct.

Of het nu gaat om het meten van de kleur van kaas, vlees, wijn, kleurstoffen, koffiebonen, verse groenten, of het bakken van contrasteenheden (BCU) op broodjes, kunnen onze ervaren teams u helpen een meetproces tot stand te brengen dat nauwkeurig en herhaalbaar is, of het nu in R&D of in de productielijn wordt gebruikt.

Konica Minolta heeft een wereldwijd bereik, met lokale verkoop en expertise om u te helpen bij het opzetten van een succesvol digitaal kleurdatasysteem. Of het nu gaat om partners in de toeleveringsketen, ontwikkeling, productie of kwaliteitscontrole, onze teams kunnen een oplossing leveren die aan uw behoeften voldoet, en met u samenwerken om dat systeem te schalen naarmate deze vereisten toenemen. Onze software voor kleurafstemming wordt ondersteund door een speciaal team dat ervaring heeft met de installatie, training en aanpassing van de oplossing om uw kleurenworkflows te optimaliseren.

Onze meetinstrumenten worden ondersteund door een uitgebreid netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten om ervoor te zorgen dat uw instrument het hele jaar door wordt onderhouden, nauwkeurig en traceerbaar is.

Voordelen

 • Verbeter de aantrekkingskracht op de schappen: Produceer producten met een aantrekkelijke en consistente kleur die de aandacht van consumenten zal trekken in concurrerende supermarktschappen.
 • Bespaar tijd en neem subjectiviteit weg: Visuele kleurenkaarten zijn niet alleen subjectief, maar kunnen ook meer tijd in beslag nemen dan controle met instrumenten. Metingen met instrumenten kunnen gegevens opleveren die voor sommige applicaties nuttig zijn.
 • Verminder afval: door de ingrediënten en processen te controleren, wordt de productie consistenter. Door te weten welk effect veroudering en blootstelling aan hitte hebben op het uiterlijk van de producten, kunnen voedingsbedrijven de ongewenste visuele veranderingen die tot verspilling leiden, onder controle houden en aanpassen.
 • Verbeterde procescontrole: Door de kleur van de ingrediënten en het effect van het verwerkingsproces te controleren, kan de kleurmeting dienen als een eenvoudig middel voor de procescontrole.

Voorbeeldapplicaties

 • Stel een kleurenindex op voor samengestelde kruidenmengsels als hulp bij de procescontrole.
 • Pas de productie van de ene ingrediëntleverancier aan de andere aan en stel toleranties vast voor ingrediëntgroepen.
 • Verbeter de waarde en de kwaliteit van de gegevens uit de tests van consumentenvoorkeuren.

Kleurmeting voor voeding en ingrediënten oplossingen

Kleurmeting met kwaliteitscontrole voor vast voedsel

Verbeter de consistentie van de producten en de kwaliteitsperceptie op het bord door aantrekkelijke en realistisch gekleurde producten te ontwikkelen.

Kleurmeting met kwaliteitscontrole voor vloeibaar voedsel

Garandeer kleurmetingen voor kwaliteitscontrole van vloeibare levensmiddelen en dranken aan de hand van de klantverwachtingen, houdbaarheidstests, of controles op veranderingen door temperatuur voor zuivel, bier, cider, wijn, sappen, enz.

Kleurmeting met kwaliteitscontrole voor poeders, granen en granulaten

Realiseer nauwkeurige en herhaalbare metingen voor kwaliteitsborging en procescontrole in productielijnen voor levensmiddelen in granulaat- of poedervorm. 

Contacteer ons