Kleurmeting voor vloeibare voedingsproducten en dranken

Voor kleurstoffen, dranken en sappen, ondoorzichtig of doorzichtig

Kleurmeting voor vloeibare levensmiddelen en dranken


Accurate en gebruiksvriendelijke kleurmeetsystemen voor kwaliteitscontrole van dranken, kleurstoffen, specerijen en andere vloeistoffen in de voedingsindustrie.

Vloeibare monsters zijn extra complex bij de productie van levensmiddelen en dranken. De diepte van het monster beïnvloedt de kleur die de waarnemer ziet en, indien aanwezig, bemoeilijkt eventuele waas de optische verschijning.

Konica Minolta heeft ervaring met honderden applicaties op het gebied van voedingskleurstoffen, bier, wijn, sappen, zuivelproducten en nog veel meer. Ons ervaren team kan u helpen bij het opzetten van een kleurmeetsysteem, inclusief metingen voor kwaliteitscontrole, houdbaarheidstests of veranderingen door temperatuur.


Digitale kleurdatasystemen kunnen worden gebruikt om de kleur van voedselkleurstoffen en ingrediënten te vergelijken, zodat de producent beter aan de eisen van de klant of de markt kan voldoen of consistente producten kan produceren voor verschillende locaties of gebieden.


Veel van onze systemen worden gebruikt bij de procescontrole, zodat bedrijven het uiterlijk van het eindproduct beter kunnen voorspellen en verspilling tot een minimum kunnen beperken door ervoor te zorgen dat de eindproducten consistenter van kleur en uiterlijk zijn.

Konica Minolta tafelmodel spectrofotometers worden veel gebruikt in de voedingsindustrie voor de specificatie, productie en kwaliteitscontrole van vloeibare levensmiddelen en dranken. Met een tafelmodel spectrofotometer kan de kleur en de waas in alle productiestadia worden gemeten en de effecten van elk proces op de uiteindelijke kleur. Onze tafelmodellen kunnen worden geïntegreerd in andere systemen, zoals een multiparametersysteem van Mettler Toledo, met behulp van een doorstroomcel of als zelfstandige eenheid met vooraf gedefinieerde kleurstandaarden of -indexen voor doorlatings-/afwijzingstesten en het vastleggen van gegevens. De systemen kunnen worden geconfigureerd op basis van de behoeften van het proces, met verschillende niveaus van complexiteit.

Voordelen

  • Verminder de hoeveelheid afval
  • Verbeter de perceptie van kwaliteit
  • Vereenvoudig de kwaliteitscontrole
  • Genereer bruikbare procescontrolegegevens
  • Meet kwantificeerbare gegevens voor productparameters

Instrumenten

Instrumenten

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

De CM-5 tafelmodel spectrofotometer is ideaal voor het meten van vloeibare of vaste monsters met reflectie en transmissie. De CM-5 heeft zowel een transmissiekamer als een poort aan de bovenkant voor het meten van ondoorzichtige vloeistofmonsters in petrischalen.

CR-5 tafelmodel colorimeter

De CR-5 tafelmodel spectrofotometer wordt gebruikt voor het meten van monsters met reflectie en transmissie. De CR-5 heeft een transmissiekamer voor doorzichtige monsters in cuvetten en een poort aan de bovenkant voor het meten van ondoorzichtige vloeistofmonsters in petrischalen.

CR-400 colorimeter

Tristimulus colorimeter met een meetdiafragma van 8 mm of 50 mm. Kan worden gecombineerd met een reeks accessoires om traceerbare en herhaalbare L*a*b*-reflectiekleurgegevens te verkrijgen.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van sauzen

Ondoorzichtige sauzen, zoals ketchup, barbecuesaus en mayonaise, kunnen worden gemeten met een set petrischaaltjes en een draagbaar instrument, zoals de CR-400, of, wat gebruikelijker is, de CM-5 of CR-5.

Meting van bier / cider, enz.

Bedieners kunnen de kleur en de waas van dranken meten voor de proces- en kwaliteitscontrole. De CM-5 tafelmodel spectrofotometer kan worden bediend via het ingebouwde display of worden aangesloten op een pc voor een betere rapportage en statistische analyse. De CM-5 is ook te gebruiken met een doorstroomcel en kan worden geïntegreerd in analysesystemen met meerdere parameters via ons partnerschap met Mettler Toledo.

Meting van sap en vruchtvlees

De transmissiekamer van de CM-5 kan worden gebruikt voor het meten van sappen en vruchtvlees, waarbij kan worden gekozen voor een celdiepte van 2 mm, 10 mm of 20 mm, afhankelijk van de eigenschappen van het monster. Indien monsters kunnen bezinken, moeten deze vóór de meting (of zo nodig) worden doorgeroerd.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!