Kleurmeting voor poeders, granen, granulaten, bonen

Voor meel, melkpoeders, koffiebonen, granulaten en meer

Kleurmeting voor poeders, bonen en granen


Eenvoudige, herhaalbare en traceerbare meting van granen, bonen, poeders en soortgelijke producten.

Ondanks hun grootte en vorm kan de kleur van poeders, granulaten, granen, bonen, etc. consistent en nauwkeurig worden gemeten. Met de kleurmeting van poeders, granulaten, etc. kan de organisatie productieprocessen controleren aan de hand van kleurgegevens om producten in hun natuurlijke staat te karakteriseren, tijdens de verwerking zoals het roosteren of mengen en om de kleur van het eindproduct te controleren.

De meetinstrumenten van Konica Minolta omvatten een reeks hoogwaardige en betaalbare instrumenten waarmee organisaties kleurdatasystemen kunnen opzetten voor ontwikkelingslaboratoria, procescontrole en kwaliteitscontrole, waarbij geavanceerde technologie, gebruiksgemak en betaalbaarheid worden gecombineerd.


Kleur kan een gegevensgestuurd middel zijn om de consistentie te verbeteren, de processen te optimaliseren en verspilling en productie die niet aan de specificaties voldoet te verminderen.


Het ervaren team van Konica Minolta beschikt over een wereldwijd netwerk van lokale sales- en servicecentra, zodat wij onze klanten kunnen bijstaan om het maximale uit hun meetoplossing te halen.

Onze draagbare colorimeters kunnen worden uitgerust met een poederpers of een celhouder om een consistente presentatie van het monster te bereiken. Klanten in de koffie-industrie kunnen gebruikmaken van de speciaal ontworpen celhouder en de CR-410C koffiemeter, waar de SCAA-index voor koffie standaard op het apparaat staat.
Onze tafelmodel instrumenten bieden een veelzijdige oplossing voor laboratoriumgebruikers, waarbij het gemiddelde wordt genomen van een groot diafragma voor traceerbare en herhaalbare kleurgegevens die overeenkomen met die van de menselijke waarnemer, terwijl er ook nog andere mogelijkheden zijn voor een breder scala van monstervormen.
Klanten kunnen profiteren van de expertise van ons team en van flexibele software om aangepaste indexen, kleurtoleranties of vereenvoudigde systemen voor doorlaten, waarschuwen en afwijzen te maken.

Voordelen

  • Minder afval en kosten
  • Verbeter de consistentie
  • Optimaliseer processen
  • Stel realistische werktoleranties in en handhaaf deze
  • Verbeter de waargenomen kwaliteit

Instrumenten

Instrumenten

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

Het tafelmodel spectrofotometer met meetpoort aan de bovenkant die alle monstertypen kan meten met behulp van het grote diafragma en petrischaalaccessoires.

CR-400/CR-410 colorimeter

De CR-400 of CR-410 biedt een kosteneffectieve aanpak voor het meten van poeders, granulaten en bonen. Het grotere diafragma van de CR-410 verdient de voorkeur om grotere granulaten en bonen te meten, omdat dit gemiddeld een groter oppervlak beslaat. Aangepaste accessoires maken herhaalbare metingen en een consistente presentatie van de monsters mogelijk.

CR-410C colorimeter voor koffie

De CR-410C is een aangepaste editie van de CR-410 met de SCAA-index (Specialty Coffee Association of America) die op het apparaat is geïnstalleerd en heeft een speciaal ontworpen mal om koffiebonen, gemalen koffie of granulaten te plaatsen voor metingen. 

CR-5 tafelmodel colorimeter

De CR-5 tafelmodel spectrofotometer wordt gebruikt voor het meten van monsters met reflectie en transmissie. De CR-5 heeft een poort aan de bovenkant voor het meten van granulaat-, poeder- of korrelvormige monsters in petrischalen.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van koffiebonen en -granulaten

Koffieproducten kunnen worden gemeten met de gespecialiseerde CR-410C, die is voorzien van een speciale mal en een verschuifbare monsterhouder waarmee alle soorten koffieproducten op herhaalbare en nauwkeurige wijze kunnen worden gemeten aan de hand van de SCAA-index. Hiermee kunnen operators snel en eenvoudig kwaliteitscontroles uitvoeren op allerlei koffieproducten.

Meting van zuivelproducten in poedervorm

Met behulp van de CR-400/410 en het speciaal daarvoor ontworpen poederpersaccessoire kan de operator snel en herhaalbaar een monster nemen van een product in poedervorm. Druk het poeder samen in een stevig en egaal vlak en meet het door optisch glas om bruikbare kleurgegevens te verkrijgen.

Meting van linzen en peulvruchten

Met behulp van de meetpoort aan de bovenkant van de CR-5 en het bijbehorende petrischaaltje kan de gebruiker het petrischaaltje vullen met linzen, peulvruchten, bonen of soortgelijke producten, om kleurmetingen uit te voeren voor kwaliteitscontrole of procescontrole. De monsters moeten tot een geschikte diepte worden gevuld en sommige monsters kunnen beter opnieuw worden samengesteld voor gemiddelde metingen.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!