Share
Kleurmeting voor de ontwikkeling, procescontrole en kwaliteitscontrole van levensmiddelen
Homogene producten zoals eend of kip kunnen worden gemeten met het diafragma van 8 mm van de CR-400 en het doelmasker van optisch glas of acryl om het binnendringen in het meetdiafragma te voorkomen. Het diafragma van 50 mm van de CR-410 is meer geschikt voor niet-homogene producten zoals gemarmerd rundvlees of vis. Desgewenst kan software worden gebruikt om een gebruikersindex te maken, waarmee een gebruiksvriendelijke sortering of indeling mogelijk is en die minder subjectief en sneller is dan visuele beoordeling en fysieke kleurenkaarten.
Fabrikanten van brood en bakkerijproducten kunnen de speciaal ontworpen BC-10 Plus met een diafragma van 8 mm gebruiken om de BCU (Baking Contrast Units) of L*a*b*-kleur rechtstreeks op het apparaat te meten. Dit kleine en gebruiksvriendelijke instrument biedt gebruikers gegevensgestuurde procescontrole en kwaliteitscontrole.
Koekjes of soortgelijke producten, zoals rijstwafels, met een grotere oppervlaktetextuur of een ongelijkmatig karakter kunnen met de CR-410 worden gemeten, waardoor het gemiddelde van een groter gebied kan worden genomen en kleurgegevens kunnen worden verkregen die nauwkeuriger overeenkomen met de visuele waarneming.