Kleurmeting voor vast voedsel

Oplossingen voor kleurkwaliteitscontrole voor koekjes, rundvlees, kaas en alles daartussenin.

Kleurmeting voor vaste levensmiddelen


Kleurmeting voor de ontwikkeling, procescontrole en kwaliteitscontrole van levensmiddelen

De consument eet met zijn ogen, dus door de consistentie van de producten te verbeteren en aantrekkelijke en realistisch gekleurde producten te ontwikkelen, kunnen de producten van een producent beter concurreren in het schap en wordt de kwaliteit op het bord beter door de consument ervaren. Inconsistente kleuren kunnen de indruk van een merk schaden en tot meer afval leiden.


De kleurgegevens kunnen worden gebruikt als instrument voor de procescontrole en als indicator van smaak, versheid of bederf na verloop van tijd, of temperatuur.


De meetinstrumenten van Konica Minolta worden op grote schaal gebruikt in de voedingsindustrie, in ontwikkelingslaboratoria, in goedereninvoer, inline, of bij de kwaliteitscontrole voor vrijwel alle vaste levensmiddelen zoals brood, vleeswaren, kaas, pasta, gebak, etc. Onze oplossingen helpen organisaties om consistente en aantrekkelijke producten te produceren en waardevolle gegevens te genereren die helpen om kosten te besparen, afval te verminderen en de kwaliteit van de producten te verbeteren.

Onze veelzijdige tafelmodellen hebben vele voordelen voor laboratoria, omdat ze gemakkelijk een groter aantal monstertypes kunnen meten. Tafelmodellen hebben grotere meetdiafragma's en bevatten innovatieve nieuwe functies, zoals een camera voor het bekijken van monsters, waarmee snel en toch nauwkeurig kan worden gewerkt. Onze draagbare colorimeters staan bekend om hun kwaliteitscontrolemetingen en vooral in de voedingsindustrie, waar in dit stadium van het proces geen spectrale gegevens nodig zijn. Een tristimulusmeter biedt een nauwkeurig en traceerbaar alternatief voor een spectrofotometer en levert gegevens die overeenkomen met een menselijke waarneming, terwijl deze bovendien relatief robuust is. Veel levensmiddelen met een ongelijkmatige kleur kunnen het best gemeten worden met de CR-410, die snel gegevens verschaft die overeenkomen met een menselijke waarneming, door het gemiddelde te nemen van de meting via het grote meetdiafragma van 50 mm.

De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden van geautomatiseerde inspectie en metingen sterk toegenomen. Via het bedrijf SPECIM van de Konica Minolta Groep kunnen wij onze klanten zowel laboratorium- als productiehyperspectrale systemen aanbieden, die een hele reeks taken voor de voedingsindustrie kunnen uitvoeren, zoals de detectie van vreemde voorwerpen, de analyse van het vetgehalte, het sorteren, de dekking van de topping en de inspectie van de verpakking.

Voordelen

  • Minder afval, en minder uitval/productie die niet aan de specificaties voldoet
  • Bespaar tijd dankzij instrumentale pass/fail of het classificeren van kleuren naar vooraf gedefinieerde indices
  • Verbeter de kwaliteit en produceer een consistenter en aantrekkelijker kleurenproduct door de productie te specificeren en te controleren
  • Verbeter de veiligheid door producten in lijn te controleren op bot, hout en andere vreemde voorwerpen
  • Vereenvoudig de kwaliteitscontrole
  • Genereer bruikbare procescontrolegegevens
  • Meet kwantificeerbare gegevens voor productparameters

Instrumenten

Instrumenten

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

Tafelmodel spectrofotometer met ingebouwd display, gebruiksvriendelijke interface en meetwizard. Maak verbinding met een pc voor een veelzijdigere en gedetailleerdere rapportage. Ideaal voor vaste, vloeibare en korrelige monsters.

CR-5 tafelmodel colorimeter

Tafelmodel colorimeter met ingebouwd display, gebruiksvriendelijke interface en meetwizard. Ideaal voor eenvoudige L*a*b*-metingen en kleurverschillen van alle voedselmonsters.

CR-400 / CR-410 colorimeter

Tristimulus colorimeter met een meetdiafragma van 8 mm of 50 mm. Kan worden gecombineerd met een reeks accessoires om traceerbare en herhaalbare L*a*b*-reflectiekleurgegevens te verkrijgen.

BC-10 Plus - Bakcontrastmeter

Eenvoudige draagbare colorimeter met een meetdiafragma van 8 mm, dat meetgegevens en kleurverschil geeft in BCU en L*a*b*.

CR-410T - colorimeter voor tomaten

Aangepaste CR-410-eenheid met USDA-kleurindex voor het meten van tomatenvlees, -puree, -saus, -sap, -ketchup, etc. Maakt eenvoudige metingen mogelijk aan de hand van vooraf geconfigureerde kleurschalen.

Hyperspectrale oplossingen van SPECIM

Het bedrijf SPECIM van de Konica Minolta Group produceert inline oplossingen voor kleurmetingen, de identificatie van vreemde voorwerpen, het vochtgehalte, de verdeling van toppings en nog veel meer.

Toepassingen

Toepassingen

Meting van vlees en vis

Homogene producten zoals eend of kip kunnen worden gemeten met het diafragma van 8 mm van de CR-400 en het doelmasker van optisch glas of acryl om het binnendringen in het meetdiafragma te voorkomen. Het diafragma van 50 mm van de CR-410 is meer geschikt voor niet-homogene producten zoals gemarmerd rundvlees of vis. Desgewenst kan software worden gebruikt om een gebruikersindex te maken, waarmee een gebruiksvriendelijke sortering of indeling mogelijk is en die minder subjectief en sneller is dan visuele beoordeling en fysieke kleurenkaarten.

Meat products on a packing line ready for inspection for fat content and quality control

Meting van brood en bakkerijproducten

Fabrikanten van brood en bakkerijproducten kunnen de speciaal ontworpen BC-10 Plus met een diafragma van 8 mm gebruiken om de BCU (Baking Contrast Units) of L*a*b*-kleur rechtstreeks op het apparaat te meten. Dit kleine en gebruiksvriendelijke instrument biedt gebruikers gegevensgestuurde procescontrole en kwaliteitscontrole.

Meting van koekjes

Koekjes of soortgelijke producten, zoals rijstwafels, met een grotere oppervlaktetextuur of een ongelijkmatig karakter kunnen met de CR-410 worden gemeten, waardoor het gemiddelde van een groter gebied kan worden genomen en kleurgegevens kunnen worden verkregen die nauwkeuriger overeenkomen met de visuele waarneming.

Brown baked goods on a production line that can be measured for baking contrast units (BCU)

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!