Konica Minolta is voor de zesde keer en voor het vijfde jaar op rij opgenomen in de lijst van 100 duurzaamste bedrijven ter wereld

| 13 maart 2023

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) is opgenomen in de lijst '2023 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World' (2023 Global 100). Konica Minolta staat voor de zesde keer in deze prestigieuze lijst en voor het vijfde jaar op rij, na 2011 en 2019-2022.


De Global 100 wordt jaarlijks bekendgemaakt door de in Canada gevestigde Corporate Knights tijdens de bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF), vooral bekend van de conferenties in Davos. Tijdens de bijeenkomst in Davos van 16 tot 20 januari 2023 werden de Global 100-organisaties bekendgemaakt. Het evenement, dat jaarlijks terugkeert in januari, werd weer georganiseerd na enkele jaren van onderbrekingen als gevolg van de pandemie.
 
De Global 100-organisaties voor 2023 die excelleren in duurzaamheid zijn geselecteerd op basis van een zorgvuldige beoordeling van meer dan 6000 bedrijven overal ter wereld met een omzet van meer dan USD 1 miljard. De bedrijven werden beoordeeld op milieu-, sociale en bestuursindicatoren, de vaardigheid in het promoten van diversiteit en innovatie en het verkooppercentage van milieuvriendelijke producten. Op de lijst van bedrijven die excelleren in duurzaamheid staan vier Japanse bedrijven.
 
Konica Minolta ontwikkelt voortdurend producten en oplossingen om sociale en milieuproblemen aan te pakken. Deze producten en oplossingen zijn energiezuinig en helpen klanten bij het transformeren van hun productieprocessen en het hervormen van hun werkwijze. Bij de ontwikkeling van een nieuw product onderzoekt Konica Minolta welke impact het product kan hebben op het milieu in elke fase van de levenscyclus, van productie en transport tot gebruik en afvoer, en beoordeelt de items die het bedrijf voor dit doel heeft opgesteld. Op deze manier probeert Konica Minolta de milieubelasting over de hele levenscyclus van haar producten te verminderen. Dit productbeoordelingssysteem stelt het bedrijf in staat alleen producten op de markt te brengen die voldoen aan de normen van milieukeurmerken in verschillende landen, waaronder het internationale ENERGY STAR-programma, het Duitse Blue Angel-keurmerk en het Japanse Eco-keurmerk. Bovendien wordt de nieuwste milieuwetgeving nageleefd, worden chemische stoffen op de juiste manier beheerd en worden de milieuprestaties van de producten voortdurend verbeterd.
 
Konica Minolta zal uitdagingen op het gebied van innovatie blijven aangaan, aangezien dit de groei van bedrijfsactiviteiten kan stimuleren en meerwaarde kan hebben voor het wereldwijde milieu en de hele menselijke samenleving.
 
Referentie: Evaluatie door externe partijen
Konica Minolta is momenteel opgenomen in de wereldwijde ESG-indexen en staat hoog in de ESG-ratings, zoals hieronder weergegeven.
 
FTSE4Good Index Series (VK) Opgenomen in de index sinds 2003
FTSE Blossom Japan Index (VK) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
FTSE Blossom Japan Sector Relative IndexUK Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2022
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (VS) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
MSCI Japan Empowering Women Index (VS) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
Dow Jones Sustainability Index (VS) Asia Pacific Index (DJSI Azië-Pacific): Opgenomen in de index sinds 2009
S&P/JPX Carbon Efficient Index (VS, Japan) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2018
S&P GLOBAL (VS) Opgenomen in de SAM Sustainability Award sinds 2013
(Vier keer als Goud en vijf keer als Zilver)
Corporate Knights (Canada) Gerangschikt in de top 100 van meest duurzame bedrijven ter wereld (2011, 2019-2023)
ISS ESG (VS) De hoogste Prime Status sinds 2011
CDP (VK) Opgenomen in de Climate A-lijst
(2013-2014, 2016-2017, 2020-2022)
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta door Quocirca uitgeroepen tot marktleider in cloud print services

Konica Minolta is benoemd tot marktleider in Quocirca's beoordeling van het Cloud Print Services Landscape, 2024, vandaag gepubliceerd. In het rapport wordt gewezen op de brede en groeiende toepassing van Cloud Print Management-oplossingen...