Konica Minolta introduceert de volgende generatie multifunctionele apparaten uit de bizhub i-serie

| 9 april 2024

21 nieuwe systemen zorgen voor een betere beveiliging en een groter gebruiksgemak op de moderne werkplek

Konica Minolta Business Solutions Europe heeft vandaag de opvolgers onthuld van de bekroonde MFP's (multifunctionele printers) en SFP's (single function printers) uit de bizhub i-serie. Het uitgebreide nieuwe assortiment bestaat uit 21 apparaten. Er zijn zeven kleurenprinters met A3, vijf kleurenprinters met A4, zes zwart-witprinters met A3 en drie zwart-witprinters met A4. Elk apparaat bevat functies die de gehoor geven aan de toegenomen behoefte aan veiligheid en gebruiksgemak in de moderne werkomgeving.


Verbeterde beveiliging
Slechts 11% van de organisaties met tussen de 250 en 499 werknemers en 27% met 500 tot 999 werknemers heeft volledig vertrouwen in de beveiliging van hun printinfrastructuur, volgens het laatste ‘rapport van Quocirca, ‘The Print Security Landscape, 2023’. De nieuwe bizhub i-serie van Konica Minolta pakt problemen met afdrukbeveiliging aan met een nieuwe geavanceerde firmware-upgrade die nog betere bescherming biedt tegen schadelijke activiteiten. Profiteer van een betere zichtbaarheid en informatie over beveiligingsgerelateerde onderwerpen in de hele organisatie, waardoor iedereen alerter en responsiever kan zijn op dreigingen.
 
Met de nieuwe functie Verificatieaanvaldetectie is het nu mogelijk om ongeoorloofde toegang vanuit krachtige cyberaanvallen, hacks van wachtwoorden en andere gegevens, en infiltratie vanuit andere apparaten te blokkeren. Krachtige cyberaanvallen zijn de favoriete modus operandi cybercriminelen, en er is gemeld dat deze aanvallen jaarlijks met 160% toenemen. Dankzij deze nieuwe functie wordt, in het geval dat een dergelijke poging wordt gedaan met de nieuwe functie, de IT-beheerder geïnformeerd. Die kan dan passend actie ondernemen.
 
Als organisaties voor BitDefender-beveiliging gaan, worden extra beveiligingslagen toegevoegd voor verschillende doelgroepen. Daarmee wordt de verspreiding van malware naar andere netwerkapparaten voorkomen, zodat de MFP geen bedrijfsgegevens kunnen lekken. Als er een dreiging wordt gedetecteerd, wordt de IT-beheerder direct vanuit de antivirussoftware gewaarschuwd. De waarschuwing bevat informatie over het soort dreiging en de oorsprong ervan. Eindgebruikers kunnen op het startscherm de huidige antivirusstatus zien.
 
Meer gebruiksgemak
Elk nieuw model van de bizhub i-serie heeft een verbeterde en nog intuïtievere gebruikersinterface. Applicaties kunnen nu, net als op smartphones, per thema of gebruiksfrequentie in een map worden gezet door ze te verslepen. Ze zijn daardoor toegankelijker, vooral wanneer er veel applicaties zijn. Daarnaast zijn nuttige functies die zeer vaak worden gebruikt en voorheen via de Marketplace moesten worden geïnstalleerd, nu standaard geïnstalleerd, voor een beter gebruiksgemak.
 
Klanten die Microsoft Azure (Microsoft Entra ID) of Google Workspace gebruiken, kunnen zich op de nieuwe modellen ook eenvoudiger aanmelden. De apparaten bieden daarnaast de mogelijkheid tot verbinding met bestanden of mappen via SSO (Single Sign-On).
 
De papiercapaciteit is hoger door de optie om vier laden toe te voegen, of maximaal drie laden voor de A4-apparaten. Daardoor kunnen in één printtaak meerdere media worden gebruikt. De frequentie waarmee media moeten worden vervangen neemt daardoor ook af. Tegelijkertijd is de functie Automatische detectie van het mediumtype verbeterd. Deze functie is optioneel beschikbaar voor de A3-apparaten, behalve op de bizhub C451i, bizhub C551i, bizhub C651i en bizhub C751i. Voor die apparaten is dit een standaardfunctie. De detectie is gebaseerd op sensoren, zowel ultrasone (voor enveloppen) als optische sensoren (op basis van de hoeveelheid verzonden en gereflecteerd licht). Het apparaat detecteert hier automatisch de papiersoort mee waarop wordt afgedrukt (normaal, dun, dik, envelop, kringlooppapier, gecoat, index en gekleurd), wat resulteert in een soepele papierinvoer.
 

quotation marks

We werken voortdurend aan verbeteringen voor multifunctionele apparaten voor bedrijven, zodat de nieuwe bizhub i-serie nog productiever wordt. Profiteer van een intuïtiever en gebruiksvriendelijker ontwerp dat eenvoudig kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke werkplek. Dankzij de verbeterde beveiligingsfuncties zijn gebruikers altijd zeker dat hun gegevens beschermd zijn.

Olaf Lorenz

General Manager, International Marketing Division bij Konica Minolta Business Solutions Europe

De nieuwe apparaten in de bizhub i-serie zijn:
A3 kleur: bizhub C251i, bizhub C301i, bizhub C361i, bizhub C451i, bizhub C551i, bizhub C651i, bizhub C751i
A3 zwart-wit: bizhub ​301i​, bizhub 361i, bizhub 451i, bizhub 551i, bizhub 651i, bizhub 751i
A4 kleur: bizhub C3301i, bizhub C3321i, bizhub C3351i, bizhub C4001i, bizhub C4051i​,
A4 zwart-wit: bizhub 4051i, bizhub 4701i, bizhub 4751i​
 
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Ontdek het potentieel van intelligente technologieën met Konica Minolta op drupa

Met de meest geavanceerde end-to-end smart factory digitale productielijnen die ooit in het openbaar zijn getoond, staan Konica Minolta en MGI met hun gezamenlijke aanwezigheid op drupa (Stand A65, Hal 8B) tussen 28 mei en 7 juni voor een...