Konica Minolta benoemd tot 'leider' in 2023 IDC MarketScape for Worldwide Sustainability Programs and Services Hardcopy

| 6 maart 2024

Konica Minolta is uitgeroepen tot 'leider' in de IDC MarketScape: Worldwide Sustainability Programs and Services Hardcopy 2023 Vendor Assessment (doc #US49892223, december 2023). De IDC MarketScape stelt: "Organisaties moeten Konica Minolta overwegen wanneer ze op zoek zijn naar een leverancier die ingrijpende maatregelen neemt om de klimaatimpact te verminderen en tegelijkertijd effectief gebruik van grondstoffen bevordert voor klanten en de eigen toeleveringsketen."


In het rapport wordt vastgesteld dat "de Intelligent Connected Workplace-strategie van Konica Minolta klanten ook toegang biedt tot informatiebeheeroplossingen die de efficiëntie van de workflow, opslag, beveiliging en naleving van regelgeving kunnen verbeteren door gebruik te maken van AI-technologieën." Ook wordt benadrukt dat het gebruik van gedigitaliseerde content en geautomatiseerde workflows klanten helpt extra voordelen te behalen op het gebied van duurzaamheid. Bovendien streeft het bedrijf ernaar om in 2050 net zero CO2-uitstoot voor de eigen activiteiten te bereiken en diens producten te maken van meer dan 90% circulaire grondstoffen (gerecyclede materialen en biomaterialen).
 
Managementfilosofie: In het rapport wordt een aantal specifieke sterke punten genoemd bij de benoeming van Konica Minolta als ‘leider', zoals de filosofie dat het bedrijf economische en sociale waarde kan creëren dankzij innovaties die gericht zijn op duurzaamheid. Dit omvat ook de expertise van Konica Minolta op het gebied van beeldverwerking, gegevensverwerking en op gegevens gebaseerde besluitvorming. Dit kan klanten en partners helpen bij hun specifieke duurzaamheidsbehoeften.
 
Duurzaamheidsbeoordelingen: Het rapport besteedt ook aandacht aan de duurzaamheidsbeoordelingen van Konica Minolta als onderdeel van Optimized Print Services. Op basis van deze beoordelingen kunnen klanten een milieu-audit van al hun printers ontvangen via Konica Minolta's bizWORKPLACE-tool voor de totale eigendomskosten (TCO). Het rapport is lovend over het gebruik van deze tool door klanten, zodat zij hun energie- en materiaalverbruik kunnen bepalen en tegelijkertijd opties kunnen ontdekken over het verlagen van het energieverbruik en het verminderen van afval. Bovendien ontvangen ze periodieke milieurapporten voor voortdurende optimalisatie.
 
Certificeringssysteem voor duurzame oplossingen: In het verslag van IDC MarketScape wordt ook het certificeringssysteem voor duurzame oplossingen van Konica Minolta benadrukt, evenals het vermogen om een scala aan producten en diensten te onderscheiden en te certificeren die specifiek zijn ontworpen om milieu- en sociale kwesties aan te pakken. Aan de hand van deze basisnormen beoordeelt Konica Minolta diens producten volgens een driestappensysteem. Sinds de invoering van het certificeringssysteem voor duurzame oplossingen in 2019 zijn deze oplossingen goed voor 77% van de totale omzet van de groep.  
 
Programma voor gereviseerde apparatuur: Tot slot noemt het IDC MarketScape-rapport het programma voor gereviseerde apparatuur van Konica Minolta. Belangrijke aspecten daarvan zijn het gebruik van navulbare tonerflessen en cartridges, de verlenging van de gebruiksduur van verbruiksartikelen, het toegenomen gebruik van gerecyclede materialen en de inzet van gereviseerde apparatuur. In het rapport wordt ook gewezen op het Konica Minolta bizhub Refreshed-programma, dat Europese klanten hoogwaardige en betaalbare gereviseerde MFP's biedt en tegelijkertijd besparingen mogelijk maakt op het gebied van broeikasgasemissies in vergelijking met de aanschaf van nieuwe apparaten.
 

Olaf Jonas voegde daaraan toe: "Hoewel we blij zijn met de resultaten van deze beoordeling, zijn we ons ervan bewust dat er nog gezamenlijke inspanningen nodig zijn om de duurzaamheidsniveaus van Konica Minolta en onze klanten verder te verhogen. We blijven initiatieven ontwikkelen en promoten zoals ons Clean Planet Program, minder gebruik van verpakkingsmateriaal en het gebruik van AIRe Link voor service op afstand. Daarbij hebben we een sterke focus om waar mogelijk onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid te vergroten."      


 

IDC MarketScape: Worldwide Sustainability Programs and Services Hardcopy 2023 Vendor Assessment

Konica Minolta is uitgeroepen tot ‘leider' in de IDC MarketScape: Worldwide Sustainability Programs and Services Hardcopy 2023 Vendor Assessment (doc #US49892223, december 2023). De IDC MarketScape stelt: "Organisaties moeten Konica Minolta overwegen wanneer ze op zoek zijn naar een leverancier die ingrijpende maatregelen neemt om de klimaatimpact te verminderen en tegelijkertijd effectief gebruik van grondstoffen bevordert voor klanten en de eigen toeleveringsketen."
 

Lees meer
Over IDC MarketScape:
IDC MarketScape vendor assessment model is ontworpen om een overzicht te geven van het concurrentievermogen van ICT-leveranciers (informatie- en communicatietechnologie) in een bepaalde markt. De onderzoeksmethode maakt gebruik van een rigoureuze scoremethodologie op basis van zowel kwalitatieve als kwantitatieve criteria, die resulteert in één grafische illustratie van de positie van elke leverancier binnen een bepaalde markt. IDC MarketScape biedt een duidelijk kader waarin het product- en serviceaanbod, de mogelijkheden en strategieën, en de huidige en toekomstige succesfactoren van IT- en telecommunicatieleveranciers op zinvolle wijze kunnen worden vergeleken. Het kader biedt technologiekopers ook een 360-graden beoordeling van de sterke en zwakke punten van huidige en potentiële leveranciers.

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta introduceert de volgende generatie multifunctionele apparaten uit de bizhub i-serie

Konica Minolta Business Solutions Europe heeft vandaag de opvolgers onthuld van de bekroonde MFP's (multifunctionele printers) en SFP's (single function printers) uit de bizhub i-serie. Het uitgebreide nieuwe assortiment bestaat uit 21...