Konica Minolta is een 'Major Player’ in Quocirca Cloud Print Services Landscape 2023

| 17 juli 2023

Konica Minolta kondigt met trots aan dat Quocirca het bedrijf heeft erkend als 'Major Player' in 'The Cloud Print Services Landscape, 2023 - How the cloud is driving print Infrastructure modernisation' van het onderzoeksbureau.


Het internationale bureau voor marktinzicht en onderzoek, gespecialiseerd in de combinatie van print- en digitale technologieën op de toekomstige werkplek, erkent hoe ‘cloudprintservices een integraal onderdeel zijn van het aanbod van Konica Minolta. Ook heeft het bedrijf een flexibel en schaalbaar serviceportfolio ontwikkeld binnen de hoofdactiviteiten op het gebied van het printen, die zijn ontworpen om de migratie van klanten van on-premise naar SaaS- en cloudplatforms te ondersteunen.'
 
Het leverancierslandschap van Quocirca voor de Cloud Print Services-markt omvat de belangrijkste MPS-leveranciers (Managed Print Services) die cloudgebaseerde services aanbieden. Om hierbij te kunnen horen, moet de leverancier beschikken over een volwassen MPS-aanbod dat is uitgebreid naar de cloudomgeving. Door Konica Minolta te positioneren als ‘Major Player', erkent Quocirca dat het bedrijf een ontwikkeld en bewezen aanbod heeft dat wordt ondersteund door aantoonbaar klantensucces.
 
Uit onderzoek dat in het rapport is gepubliceerd blijkt dat het gebruik van cloudservices sterk is toegenomen. Maar liefst 79% van de organisaties beheert hun IT Infrastructure gedeeltelijk of volledig in de cloud. Op het gebied van printbeheer verwacht meer dan de helft van de respondenten dat dit in de komende twee jaar volledig of grotendeels in de cloud gebeurt. Veel organisaties kiezen echter voor een hybride aanpak, waarbij 48% aangeeft dat het aantal printservers dat het afgelopen jaar is geïmplementeerd is toegenomen. Quocirca geeft als reden voor deze stijging aan dat er een personeelsbestand moet worden ondersteund dat meer verspreid is.

Het nieuwe rapport benadrukt Workplace Pure van Konica Minolta als een sterk pluspunt. Dit platform biedt organisaties 24/7 kosteneffectieve toegang tot een MarketPlace vol services die voortdurend in ontwikkeling zijn, zoals het centraal uploaden naar cloudopslagplaatsen, cloudprinten, veilig printen voor bezoekers en slimme documentconversie en -vertaling. Alles is geautomatiseerd en gestroomlijnd vanuit één vertrouwde bron.
 
Quocirca zegt over Workplace Pure: ‘de levering van een reeks cloudservices zoals conversie, vertaling en faxen in de cloud via één platform, evenals de makkelijke verbinding met Microsoft 365 of Google Workspace, is een belangrijke onderscheidende factor. Workplace Pure is uniek op de markt en wordt rechtstreeks beheerd door Konica Minolta als leverancier (zonder tussenliggend platform), waardoor er geen extra software geïnstalleerd hoeft te worden.'
 
Ook wordt er verwezen naar Dispatcher Paragon Cloud, die in februari 2022 werd geïntroduceerd. Hiermee kan Konica Minolta de mogelijkheden van een on-premise of puur cloudmodel aanbieden aan organisaties die hun printbeheer naar de cloud willen verplaatsen.
 
Ondanks de duidelijke trend in de richting van printbeheer in de cloud, benadrukt het Quocirca-rapport dat de veiligheidszorgen de grootste belemmering zijn voor de implementatie. Met Shield Guard, dat vorig jaar werd gelanceerd, wil Konica Minolta deze zorgen wegnemen met een cloudgebaseerde oplossing die beveiligingsbewaking en -beheer op afstand biedt voor apparaten en machineparken.
 

quotation marks

Konica Minolta heeft een uitgebreid portfolio van services en oplossingen opgebouwd dat een organisatie in staat stelt toegang te krijgen tot de vele operationele, beheer- en kostenvoordelen van cloudprinten. Of ze nu kiezen voor een volledige migratie naar de cloud of voor een hybride aanpak, we kunnen ze in elke fase van hun traject ondersteunen. Konica Minolta is er trots op door Quocirca te worden erkend als 'Major Player' in cloudprintservices.

Olaf Lorenz

Head of International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe

Quocirca Cloud Print Landscape 2023

Quocirca heeft Konica Minolta erkend als 'Major Player' in ‘The Cloud Print Services Landscape, 2023 - How the cloud is driving print Infrastructure modernisation' van het onderzoeksbureau.
 

Lees meer

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta introduceert de volgende generatie multifunctionele apparaten uit de bizhub i-serie

Konica Minolta Business Solutions Europe heeft vandaag de opvolgers onthuld van de bekroonde MFP's (multifunctionele printers) en SFP's (single function printers) uit de bizhub i-serie. Het uitgebreide nieuwe assortiment bestaat uit 21...