Konica Minolta breidt assortiment bewakingsoplossingen uit met Mobotix-camera en app

| 25 januari 2023

Konica Minolta heeft het assortiment bewakingsoplossingen met warmtebeeldtechniek uitgebreid met de nieuwe MOBOTIX p71 ECO-warmtebeeldcamera en de nieuwe geavanceerde MOBOTIX-radiometrie-app. De belangrijkste gebieden waarin de bewaking op basis van warmtebeeldtechniek kan worden ingezet, zijn: vroegtijdige branddetectie (of zelfs detectie van het risico voordat er vlammen zijn), kwaliteitsborging en procesoptimalisatie, en 24/7 beveiliging ter bescherming van voorwerpen en omgeving. En dat alles volledig AVG-conform.


Beveiliging ter bescherming van voorwerpen en omgeving
De thermische ECO-technologie was al beschikbaar als module voor de MOBOTIX M73- en S74-systemen met meerdere lenzen. De nieuwe thermische MOBOTIX p71 ECO-camera biedt nu betaalbare bewaking op basis van warmtebeeldtechniek als camera met één lens voor gebruik binnenshuis, met een intelligente cameravoet en app-mogelijkheid. Dankzij de grote 105°-beeldhoek is de thermische ECO-technologie perfect voor applicaties ter bescherming van voorwerpen of omgevingen tegen indringers en inbrekers. De technologie werkt in absolute duisternis en in het geval van specifieke vereisten op het gebied van gegevensbescherming (AVG), omdat indringers wel worden gedetecteerd, maar zonder details te tonen die persoonlijke identificatie mogelijk maken (bescherming van de privacy). 
 
De nieuwe geavanceerde MOBOTIX-radiometrie-app breidt de mogelijkheden van de serie thermische radiometrie 7-camera's (TR) uit door kritieke warmte- of brandbronnen te detecteren op basis van tot twintig meetgebieden, die elk afzonderlijk kunnen worden geconfigureerd. Hierdoor kunnen gebruikers verschillende emissiewaarden (straling van oppervlakken van verschillende materialen) of afstanden in één camerabeeld opnemen, waardoor de applicatie nog nauwkeuriger en flexibeler wordt.  
  
Brandbeveiliging
Oververhitting in opslag- of productieruimten of andere faciliteiten kan snel leiden tot brand en vlammen die mensen en eigendommen in gevaar brengen, wat financieel verlies, operationele uitvaltijd, reputatieschade en schade aan het milieu tot gevolg kan hebben. Het is onwaarschijnlijk dat geavanceerde brandalarmen en andere beveiligingssystemen waarschuwen voor hitterisico's die wijzen op een dreigende brand. Daarentegen kunnen warmtebeeldcamera's brand- en oververhittingsrisico's veel eerder identificeren dan traditionele systemen — voordat zich vlammen en rook ontwikkelen — door warme plekken te detecteren waar een brand zou kunnen ontstaan.
 
De thermische MOBOTIX-cameratechnologie met proactieve warmtedetectie en brandpreventie is gecertificeerd door drie internationaal erkende instellingen: VdS (Duitse associatie voor schadepreventie), EN 54-10 (EU-norm) en CNPP (Frans nationaal centrum voor preventie en bescherming). Hier werden thermische MOBOTIX-systemen uitgebreid getest en gecertificeerd voor hun vermogen om branden zo vroeg mogelijk te detecteren. De certificaten maken integratie in bestaande brandalarmsystemen mogelijk. Naast een uitgebreide algemene brandbeveiliging voldoen de systemen aan eisen van verzekeringsmaatschappijen en bouwvoorschriften.
 
Kwaliteitsborging en procesoptimalisatie
Talrijke productie- en verwerkingsactiviteiten stellen bijzondere eisen aan de temperatuur van ruwe grondstoffen, halffabricaten of het eindproduct. Bovendien is een soepele werking van machines vereist. Uitvaltijd kost geld. De thermische MOBOTIX-systemen van Konica Minolta maken preventief onderhoud mogelijk en kunnen allerlei verschillende functies en daaropvolgende processen activeren zodra kritieke boven- of ondergrenzen worden bereikt. Dit garandeert de productkwaliteit. MOBOTIX-warmtebeeldcamera's detecteren en rapporteren automatisch kritieke temperatuurafwijkingen, of het nu om lage of hoge temperaturen gaat.
 
Konica Minolta’s uitgebreide MOBOTIX-ruwe-dataondersteuning werkt met alle artificial intelligence-applicaties (AI-applicaties) van het betreffende systeem. De intelligente thermische systemen kunnen worden aangesloten op industriële systemen zoals SCADA of MQTT via interfaces (machine-to-machinecommunicatie). Deze integratie maakt het dan mogelijk om centrale data samen te voegen, waarvan de analyse essentiële uitgangspunten kan bieden voor het nemen van effectieve beslissingen en het optimaliseren van processen als basis voor besparingen en omzetstijgingen.
 

quotation marks

Deze nieuwste toevoegingen aan het portfolio voor bewaking met warmtebeeldtechniek bieden belangrijke voordelen op het gebied van brandpreventie, procesoptimalisatie en beveiliging om uitzonderlijke functies, betrouwbaarheid en concrete ROI te leveren. Met de overgang naar steeds verder reikende systeemintegratie en digitale transformatie is dit een oplossing die bedrijven in een snel evoluerende wereld nog beter ondersteunt.

Shintaro Inoue

Head of Video Solution Service, Konica Minolta Business Solutions Europe

Bewaking met warmtebeeldtechniek

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Ontdek het potentieel van intelligente technologieën met Konica Minolta op drupa

Met de meest geavanceerde end-to-end smart factory digitale productielijnen die ooit in het openbaar zijn getoond, staan Konica Minolta en MGI met hun gezamenlijke aanwezigheid op drupa (Stand A65, Hal 8B) tussen 28 mei en 7 juni voor een...