Kleurmeting voor papier en papierproducten

helderheid, opaciteit, fluorescentie, kleur, witheid en tint voor alle pulp-, papier- en kaartproducten

Kleurmeting voor papier en papierproducten


Het kwantificeren van de witheid en het effect van optische witmakers om aan de kleureisen van klanten te voldoen

Pulp- en papierproducten bestrijken een enorm scala aan verpakkingsmaterialen, kantoorbenodigdheden, fijn papier, karton en nog veel meer, elk met verschillende vereisten wat betreft uiterlijk en fysieke eigenschappen. Aan de top van de markt willen merken maatwerkkleuren voor verpakkingen met geringe toleranties wat betreft kleur en glans om de aantrekkingskracht in het schap te verbeteren en de waargenomen waarde van hun producten te verbeteren. Producenten die de drukwerkindustrie bedienen, moeten controle hebben over witheid, geelheid en optische witmaker. Zelfs producten waarbij kleur van oudsher geen cruciale rol speelde, zien markttrends die kleur in hun bedrijf brengen, omdat klanten maatwerk, branding en consistentie willen.

Konica Minolta biedt klanten een reeks oplossingen voor het verbeteren van de productkwaliteit en het integreren van nauwkeurige en traceerbare kleurgegevens in kleurenproductieprocessen, van recyclingpapier tot specificatie van kleurstoffen en grondstoffen, procescontrole, kwaliteitscontrole en kleurencommunicatie met klanten.

 

Met kleurmeting kunnen organisaties datagestuurde processen implementeren die de output en consistentie verbeteren, waardoor tijd wordt bespaard en minder verspilling wordt gegenereerd.


Het toepassen van kleurmetingen in samenwerking met leveranciers en klanten voor het delen van kleurgegevens, het instellen van toleranties, het specificeren en goedkeuren van producten en doorlopende rapportage, kan relaties in de toeleveringsketen opbouwen op basis van kwaliteit, consistentie en samenwerking, waardoor kostbare subjectiviteit, uitval en meningsverschillen worden verminderd.

Tafelmodel spectrofotometers en draagbare spectrofotometers van Konica Minolta bieden eenvoudige en nauwkeurige oplossingen voor het meten van de kleur van papier en papierproducten, waardoor organisaties de productie kunnen controleren en optimaliseren en de productkwaliteit kunnen verbeteren.

De CM-3630A is speciaal ontworpen voor de pulp- en papierindustrie voor het meten van helderheid, opaciteit, fluorescentie, kleur, witheid en tint in volledige overeenstemming met diverse internationale en nationale normen zoals ISO, SCAN, DIN, TAPPI, CPPA en AFNOR. Ons team kan u helpen de beste oplossing voor uw behoeften te specificeren en snelle, maar krachtige sjablonen voor WI, YI en meer demonstreren, die de rapportage en analyse versnellen en vereenvoudigen.

Het applicatieteam van Konica Minolta heeft veel ervaring in het leveren van meetoplossingen aan klanten in de waardeketen van de papierindustrie met een toonaangevend verkoop- en ondersteuningsnetwerk in Europa en de rest van de wereld.

Voordelen

  • Optimaliseer het gebruik van chemicaliën en processen om kosten te besparen
  • Verbeter de waargenomen kwaliteit van producten
  • Bied klanten een breder scala aan consistente kleuren
  • Vereenvoudig de kleurspecificatie en het goedkeuringsproces met traceerbare gegevens

Instrumenten

Instrumenten

CM-3630A tafelmodel spectrofotometer

Een tafelmodel dat speciaal is ontwikkeld voor de papierindustrie. ISO-conforme meting van helderheid, opaciteit, fluorescentie, kleur, witheid en tint.

CM-26dG draagbare spectrofotometer

Draagbare spectrofotometer met selecteerbare UV100/UV0 en ingebouwde ISO-conforme glanssensor van 60 graden. Instrument met nauwe tolerantie voor nauwkeurige communicatie van kleur in de toeleveringsketen.

Toepassingen

Toepassingen

Kwaliteitscontrole voor verpakkingsmaterialen

De CM-3630A wordt gebruikt in combinatie met een tabletcomputer met software voor papierbeheer om de productie te meten en te rapporteren conform de specificaties van klanten.
 

Benchtop Spectrophotometer CM-3630A is a state-of-the art ISO-Standard compliant measuring device for the pulp & paper industry

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!