Benchtop Spectrophotometer CM-3630A is a state-of-the art ISO-Standard compliant measuring device for the pulp & paper industry

CM-3630A

Een verticaal uitgelijnde spectrofotometer die voldoet aan de ISO-normen die worden gebruikt in de pulp- en papierindustrie, waaronder ISO 2469 en ISO 2470. Het instrument beschikt over een numeriek UV-controlesysteem dat het proces van kalibratie en meting van kleur, witheid en geelheid vereenvoudigt.

  • Bench-Top Instrument met verticale uitlijning
  • Golflengtebereik 360-740nm
  • d:0° Sphere Geometry according to ISO 2469 & ISO 2470
  • Reflectie
  • 2 openingen MAV (8mm) / LAV (30mm)
Benchtop Spectrophotometer CM-3630A is a state-of-the art ISO-Standard compliant measuring device for the pulp & paper industry

Zeer concurrerende markten, zoals de papier-, pulp- en cellulose-industrie, vereisen een streven naar topkwaliteit.

Met Konica Minolta's “state-of-the-art” spectrofotometer CM-3630A en de speciale Paper productiecontrole software genaamd PaperManager wordt de productie op elk moment nauwkeurig bewaakt. De ISO-conforme CM-3630A is ontworpen om de optische eigenschappen van pulp en papier tijdens het gehele productieproces in de gaten te houden en meet helderheid, opaciteit, fluorescentie, kleur, witheid en tint in volledige overeenstemming met diverse internationale en nationale normen, zoals ISO, SCAN, DIN, TAPPI, CPPA en AFNOR.

Om aan alle behoeften te voldoen, is de PaperManager software met touchpad ontwikkeld in nauwe samenwerking met de papier-, pulp- en cellulose-industrie. De software kan ook worden gebruikt op tablet-pc's voor "standalone" gebruik.

Numerieke UV-Controle maakt kalibratie en aanpassingen aan witheid en tint een snelle en eenvoudige procedure. De CM-3630A is in slechts enkele seconden perfect gekalibreerd, veel sneller dan met conventionele instrumenten. Aangezien alles numeriek gebeurt, en met de aanzienlijke vermindering van bewegende delen, is het bijna onderhoudsvrij.

Eigenschappen

Eigenschappen

De CM-3630A voldoet perfect aan de eisen voor een snelle en nauwkeurige meting van optische kenmerken van papier tijdens het productieproces.

Het optische systeem, met behulp van een d:0° bolgeometrie met een diafragma van 30 mm, voldoet volledig aan alle relevante internationale normen zoals ISO, SCAN, DIN, TAPPI, CPPA en AFNOR.

Met behulp van de gepatenteerde Numerieke UV-regeling (NUVC) is het een zeer nauwkeurige en betrouwbare benchtop spectrofotometer in de productie-omgeving. Gestuurd via de optionele software PaperManager kan de CM-3630A waarden geven voor kleur, tint, witheid, geelheid, helderheid, fluorescentie en dekking.

Bovendien maakt de Numerieke UV-Control het mogelijk om de parameters van het instrument eenvoudig aan te passen aan andere instrumenten en garandeert zo een perfecte datacorrelatie.

Compatibiliteit met CM-3630
De CM-3630A deelt hetzelfde optische systeem als zijn voorganger, de CM-3630 (een van de referentie-instrumenten in RISE, Stockholm. Dit betekent dat alle gebruikers van de oude CM-3630 hun historische meetgegevens zonder overgangsproblemen kunnen gebruiken.

 

Verbeterde “targeting” door cameravoorbeeld
Eenvoudig positioneren in real time om kleine monsters te meten met patronen of inhomogene oppervlakken.
 

Kleiner meetgebied mogelijk
Er zijn kleinere diafragma's toegevoegd om kleine monsters of afgedrukte monsters met patronen te analyseren; voor het eerst is hert mogelijk om gegevens van kleinere meetspots betrouwbaar vergelijken.

 

Windows-tablet geschikt
Met behulp van de USB-interface en zij-bevestigingspunten kan de CM3630A samen met de optionele PaperManager Software worden gebruikt om een touchscreen-ready, standalone systeem met minimale voetafdruk te creëren.
 

Optionele accessoires
Handige extra jigs zijn beschikbaar, bijvoorbeeld om dekkingsgraad  of groter plaatmateriaal te meten.

Specificaties & Downloads

Specificaties & Downloads

Verlichtings-/weergavesysteem

Reflectie: d:0° (diffuse verlichting, 0-graden kijkhoek)

LAV-metingen voldoen aan de ISO 2469-, JIS P8148-, DIN 53145-1- en DIN 53145-2-normen

Licht ontvangstelement

Silicium fotodiode array (dubbele 40 elementen)

Spectrale scheidingsinrichting

Diffractierooster

Golflengtebereik

360 nm tot 740 nm

Golflengte toonhoogte

10 nm

Reflectiebereik

0 tot 200%; resolutie: 0,01%

Lichtbron

3 gepulseerde Xenon lampen

Meettijd

Binnen 1,5 seconden

Minimaal interval tussen metingen

Binnen 2 sec (UV 100% meting)

Binnen 3 sec (UV 0%/UV-aangepaste meting)

Meet-/verlichtingsgebied

LAV: ø 30/34 mm

MAV: ø 8/11 mm

Herhaalbaarheid

Colorimetrische waarden:

Standaarddeviatie binnen ΔE*ab 0.02 (Witte kalibratieplaat)

Spectrale reflectie:

Standaarddeviatie binnen 0,1% (wanneer een witte kalibratieplaat 30 keer wordt gemeten met intervallen van 10 seconden na witte kalibratie)

Overeenkomst tussen instrumenten

Binnen ΔE*ab 0.2

(Gebaseerd op gemiddeld 12 BCRA Series II kleurtegels; vergeleken met waarden gemeten met een hoofdlichaam onder Konica Minolta standaardmeetomstandigheden)

UV-instelling

100% / 0% / Aangepast

400 nm en 420 nm UV cutoff filters

(NUVC: Onmiddellijke numerieke aanpassing van UV zonder mechanische filterbeweging vereist)

Zoeker

Met behulp van ingebouwde camera; Software (niet inbegrepen) vereist.

Interface

USB 2.0 op volle snelheid

Voeding

Speciale wisselstroomadapter

Afmetingen (B × H × D)

300 × 612 × 315 mm

Gewicht

16 kg

Bedrijfstemperatuur/ vochtigheidsbereik

13 - 33°C, relatieve vochtigheid 80% of minder (bij 35°C) zonder condensatie

Voor papiertoepassing wordt aanbevolen om de kalibratie van het instrument uit te voeren met referentienormen ISO niveau 3 (IR3) geleverd door RISE, Zweden. Specificaties die zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden gewijzigd.

CM-3630A Catalogus

Spectrofotometer speciaal voor de pulp- en papierindustrie

Download

Accessoires

Accessoires

Optionele accessoires voor CM-3630A

 

Opaciteits Tool CM-A134

De opaciteit tool is aan de ene kant voorzien van een witte tegel en aan de andere kant een zwarte holt en zorgt daarmee voor een snelle en nauwkeurige troebelheidsmeting van papier, films en soortgelijke materialen. De opaciteit Tool wordt ipv de standaard monsterhouder bevestigd. Dankzij de draaibare monsterhouder kan de opaciteit tool ook gebruikt worden voor standaard reflectiemetingen.

Item Order Code: 1869-714

 

Poeder Attachment CM-A510

De Peder Attachment CM-A510 is bedoeld voor petrischalen met een diameter van 40 of 45 mm en maakt de meting van poeder en korrels zonder glazen beschermingsplaat tussen monster en de meet opening. Ook geschikt voor geperste tabletten met een diameter van 40 mm

Item Order Code: 9970273

 

Zwart glazen tegel CM-A511

Hoogglans zwart glazen tegel met een hoge absorptie. Vanwege de extreme stabiliteit op lange termijn perfect te gebruiken als achtergrond standaard.

Item Bestel Code: 9970-1109

Gerelateerde industrieën en toepassingen

Vraag een offerte aan