Marktleider Konica Minolta onthult de AccurioPress C14000e-serie

| 2 juni 2023

Konica Minolta, marktleider op het gebied van printen van hoge volumes met sheetfed tonerprinters sinds de marktintroductie iets meer dan drie jaar geleden, lanceert de verbeterde AccurioPress C14000e-serie.


Na de wereldwijde introductie in oktober 2019 heeft Konica Minolta ruim 700 AccurioPress C14000/C12000-apparaten in Europa verkocht die verschillende internationale prijzen hebben gewonnen en in drie jaar tijd naar schatting 8,4 miljard A4-vellen hebben geproduceerd.

Konica Minolta heeft INGEDE-accreditatie ontvangen van de International Association of the Deinking Industry, alsook de internationaal erkende Britse norm BS 5609 voor geprinte, drukgevoelige, zelfklevende labels voor goederen die bestemd zijn voor vervoer over zee. Daarnaast zijn de AccurioPress C14000- en C12000-printers gecertificeerd voor hun voedselveilige toner: het TÜV Rheinland-keurmerk bewijst dat geprint papier zonder problemen in contact kan komen met voedsel. Konica Minolta won met deze apparaten ook de Good Design Award 2020 van het Japan Institute of Design Promotion (JDP) en de Red Dot Award in 2021.
 
De Konica Minolta AccurioPress C14000e print 140 pagina's per minuut (ppm) in A4 en is 40% sneller dan elke ander tonerprinter van Konica Minolta. Samen met de AccurioPress C12000e, een tweede model in de serie met een printsnelheid van 120 ppm, markeerden de bekroonde productieprinters van topklasse de eerste stap van Konica Minolta in het segment voor tonerprintsystemen voor hoge volumes, waardoor de groeicijfers bijna het niveau van voor de pandemie hebben bereikt.
 
De bestverkopende AccurioPress C14000/C12000-serie is verbeterd volgens de feedback van klanten, terwijl Konica Minolta's aandeel in de markt voor printen van hoge volumes met kleurentonerprinters blijft groeien.
 
De belangrijke nieuwe functies van de Konica Minolta AccurioPress C14000e/C12000e-productieprinters zijn onder andere:
 
  • Upgrades voor kleur, beeldverwerking, productiviteit, beheer en verbinding via de EFI Fiery Controller, versie 2.1.
  • Nieuwste firmware met tientallen softwaretoevoegingen en -verbeteringen.
  • Hiertoe behoren verbeteringen van de automatische kwaliteitsaanpassing (AQA) van de IQ-501, RIP, mediasensor en PrintManager van Konica Minolta, alsook een uitbreiding van basisgewichten van papier, ondersteuning voor bannerpapier en algemeen verbeterde gebruiksvriendelijkheid.
  • Een breed scala aan geautomatiseerde afwerkingsopties om kant-en-klare printproducten te maken die tijd besparen.

quotation marks

De C14000e/C12000e-productieprinters vormen een ander groot succesverhaal voor Konica Minolta. De verbeteringen aan de productieprinters helpen klanten hun bedrijf uit te breiden en te stroomlijnen. Dit wordt bereikt door middel van geavanceerde automatisering, minder menselijke interventie en hogere productiviteit met tastbare effecten en minder verspilling. Bovendien zorgen de productieprinters voor lagere totale eigendomskosten. Door nauw samen te werken helpen we onze klanten voortdurend om nieuwe mogelijkheden te bedenken in een wereld die constant verandert, waardoor nieuwe en spannende kansen ontstaan.

Karl Friedrich Edenhuizen

Product Manager Colour Devices, Professional Printing Group, bij Konica Minolta Business Solutions Europe

De hoogwaardige AccurioPress C14000e/C12000e-cut-sheet-productieprinters van Konica Minolta zijn ontworpen om de waarde voor de klant te maximaliseren op basis van mogelijkheden voor bedrijfsuitbreiding, verhoogde operationele efficiëntie en verbeterde totale eigendomskosten (TCO) met een sneller investeringsrendement.
 
Naast de ongeëvenaarde efficiëntie van de AccurioPress C14000e-serie in de productie van hoge volumes, was Konica Minolta de eerste die functies voor automatische pre-print-aanpassingen en printkwaliteit-inspectie ontwikkelde, alsmede mediasensoren die gebruikers helpen bij optimale printinstellingen. Deze innovaties stellen printbedrijven in staat om niet alleen tijdverspilling te beperken, maar ook om operators met verschillende achtergronden en zonder speciale kennis aan te nemen.

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta viert haar succes op drupa met meer dan 200 beursverkopen

Na het demonstreren van end-to-end workflowdemonstraties met betrekking tot de belangrijkste aspecten van toner, inkjet, decoratie, afwerking, etiketten en verpakkingen en het tonen van een holistisch concept van toekomstige trends op drupa 2024...