Konica Minolta presenteert de volledige productieworkflow op de Labelexpo

Brussels, Belgium | 11 september 2023

Konica Minolta blijft groeien binnen de industriële printmarkt en heeft vandaag op haar stand (C21/22, hal 8) van de Labelexpo in Brussel, België, nieuwe technologie en ontwikkelingen onthuld die gericht zijn op volledige workflows voor de verpakkings- en labelmarkt.


Nog geen tien jaar nadat Konica Minolta voor het eerst haar plannen aankondigde om de markt voor labelprinten op te gaan, gebruikt het bedrijf Labelexpo als platform om innovatieve end-to-end ecosystemen te presenteren. Hiermee biedt de technologiegigant klanten en andere bezoekers een nieuwe blik op de mogelijkheden in de productie van digitale labels en verpakkingen. 

Konica Minolta is trots op haar Europees marktleiderschap en is meermaals bekroond op het gebied van digitale labelproductieprinters. Samen met MGI Digital Technology en andere partners laat Konica Minolta op een gezamenlijke stand vijf draaiende systemen zien. 

Een van de hoogtepunten is de single-pass digitale productieprinter AccurioLabel 400 van Konica Minolta, die begin 2023 is uitgebracht. De printer is gericht op de markt voor digitaal printen in grote oplagen en print met een snelheid tot 39,9 meter per minuut. Voordelen zijn onder andere geautomatiseerde controle van kleur en dichtheid, lagere gebruikskosten en een breder scala aan toepassingsmogelijkheden via het vijfde kleurenstation met witte toner.  

De JETvarnish 3D Web Compact en Octopus Web van MGI, samen met de PKG-1300 van Konica Minolta, maken het hardwareassortiment compleet. Deze machines zijn ontworpen voor golfkartonfabrikanten, converters, printers en merkeigenaren die op zoek zijn naar digitaal inkjet printen op dozen in kleine oplagen. 

Ook aanwezig op de expo is de AccurioLabel 230-productieprinter van Konica Minolta, in een configuratie met de DC330Mini van Grafisk Maskinfabrik (GM). De opstelling ontspruit aan een innovatief en geavanceerd samenwerkingsverband voor maatwerk inkjets met Industrial Inkjet Ltd (IIJ). IIJ, wereldwijd erkend expert in beveiligd printen met UV-inkt, laat ook andere mogelijkheden met reactieve inkt zien.  

Als onderdeel van de end-to-end ecosystemen staan ook uitgebreide softwarepakketten in de schijnwerpers, waaronder AccurioPro Flux Label Impose en Accurio Pro Dashboard, samen met partneroplossingen die op grote schermen worden weergegeven. Dit alles is ontworpen om de printmogelijkheden voor converters te bevorderen. Daarnaast is er aandacht voor de servicecapaciteiten van Konica Minolta, lokaal geleverd maar ondersteund door een wereldwijd netwerk.  

In 2021 en 2022 was Konica Minolta het toonaangevende merk op het gebied van digitale labelprintsystemen in Europa met een marktaandeel van 25% en 27% volgens gegevens van Infosource. De Konica Minolta-serie van tonerproductieprinters is ontwikkeld in samenwerking met de Deense Grafisk Maskinfabrik (GM).

"Labelexpo biedt ons de perfecte gelegenheid om onze uitgebreide end-to-end ecosystemen te demonstreren, resultaat van onze voortdurende transformatie in een samenwerkingsverband met klanten", aldus Sacha-Vittorio Paolucci, hoofd Industrial Print Business Development bij Konica Minolta Europe. "Nog geen acht jaar geleden hebben we onze producten voor de markt voor digitale labels geïntroduceerd en inmiddels hebben we wereldwijd meer dan 1200 systemen verkocht. Digitale labelproductie is nu een mainstreamtechnologie. We willen de grenzen blijven verleggen en converters helpen hun printmogelijkheden te ontwikkelen." 
 


Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Marketing

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta viert haar succes op drupa met meer dan 200 beursverkopen

Na het demonstreren van end-to-end workflowdemonstraties met betrekking tot de belangrijkste aspecten van toner, inkjet, decoratie, afwerking, etiketten en verpakkingen en het tonen van een holistisch concept van toekomstige trends op drupa 2024...