Eines Vision Systems-oplossingen

Inspectieoplossingen voor de automobielindustrie

 • Inspectietunnels voor autolakkwaliteit en autoreparatie
 • Metrologie Inline Gap & Flush Tunnels voor carrosserie en assemblage
 • Oplossingen voor Multi Error Proofing voor componenten- en onderdeleninspectie
 • Oplossingen voor kwaliteitscontrole van batterijassemblage

Oplossingen voor voertuigkwaliteitscontrole

Kenmerken

Kenmerken

Tunnel Vision Systemen Oplossingen

Eines Vision-oplossingen voor de automobielindustrie bevinden zich in een continu verbeteringsproces. Ons geautomatiseerd defectenherstelproces volgt op lakdefectdetectie. Voor de gehele carrosserie maakt de "All in one" metrologietunnel Gap & Flush metingen mogelijk, terwijl Scratch & Dent detectie in de eindassemblage. Ook kan de tunnel met het Multi Error Proofing-systeem auto-onderdelen scannen in een AGV-lijn. Ten slotte ontwikkelt Eines nieuwe producten zoals de EV Battery Suite met Deep Learning en 3D Scanning voor kwaliteitscontrole.

 • 100% Inline meting

  Elke auto wordt geïnspecteerd zonder oponthoud. Een scansimulatie kan gebreken reproduceren, waardoor traceerbaarheid en de basis voor een grondige analyse en rapportage mogelijk worden.
 • Geen robots

  Het systeem heeft geen robots of andere bewegende delen. Daarom zijn er geen veiligheids- en beveiligingsmaatregelen nodig. Wij kunnen de tunnel binnen enkele dagen installeren, zodat er geen grote bouwwerkzaamheden of een stillegging nodig zijn.
 • Verschillende functies

  Beschikbare tunneloplossingen zijn de Paint Inspector, Gap & Flush meting met optionele kras- en deukdetectie en Multi Error Proofing systemen die verschillende delen van het voertuig kunnen controleren, Spec Chek en meer, afhankelijk van uw behoeften.
 • Kleine voetafdruk

  Het systeem neemt weinig ruimte in beslag en behoeft geen extra veiligheidsmaatregelen. Ook de installatietijd is kort, zonder grote bouwwerkzaamheden of stilleggingen.
 • Flexibiliteit en automatische aanpassing van de cyclustijd

  De tunnel kan elk automodel en elke kleurvariant analyseren. Bovendien kan onze technologie duizenden beelden per auto op een bewegende lijn verwerken. Zo wordt de cyclustijd niet verlengd.
 • Kosteneffectief

  Het heeft een eenvoudige onderhoudsprocedure die met minimale kosten kan worden uitgevoerd. Er wordt onmiddellijk feedback gegeven aan de reparatiewerkzaamheden, wat leidt tot betere reparatiewerkzaamheden en auto's die het productieproces binnen de specificaties verlaten.

Detectie van verfgebreken

Detectie van verfgebreken

Defectenclassificatie en Big Data

Eines Paint Tunnel scant alle defecten in het voertuigoppervlak. Het systeem voert een 3D-positionering uit om de specifieke locatie van het defect te bepalen. Het is real-time detectie en toont de resultaten net nadat het voertuig door de tunnel is gegaan. Er zijn diverse rapport- en analysefuncties beschikbaar.

Ook hebben Eines en Konica Minolta een classificatiesysteem ontwikkeld op basis van Deep Learning. Het kan de defecten classificeren in verschillende groepen zoals vlak, vezel, bol, hol, kras, druppel, bult en deuk.

Eines Inline Automatic Defect Repair is een systeemintegratie die de procesautomatisering van de gehele kwaliteitscontrole van autolakken mogelijk maakt.

 1. Precieze Defect Detectie & Positionering
 2. Defect categorisatie: Dankzij Deep Learning en Kunstmatige Intelligentie (AI)
 3. Defectenherstelinterface: Lakdefecten worden geprioriteerd en de beste parameters om te repareren worden naar de robot gestuurd
 4. Auto-Repair Robot repareert de defecten aan het voertuig

G&F Meting

G&F Meting

Hoge meetnauwkeurigheid

De inspectie van spleten en flush tussen geassembleerde autokappen en carrosserieën is een kritieke factor bij het modelleren van de aerodynamische prestaties van een auto en bepaalt op zijn beurt de brandstofefficiëntie, vermindert zorgen over windgeruis, sluit de deuren beter en verbetert de algehele pasvorm en afwerking van de carrosserie.

Het vision-systeem geeft onmiddellijke feedback in een bekende gebruikersinterface. Het heeft ook een geïntegreerde rapportage, die essentieel is voor het analyseren van de prestaties

De "alles-in-één" zichttunnel omvat de functies Gap & Flush meting en Fit & Finish. Hij kan oppervlaktedefecten detecteren, zoals krassen en deuken. Hij vindt afwijkingen met betrekking tot windgeruis, sluitingsinspanningen en waterlekken. Het is de perfecte eindcontrole om de klanttevredenheid te garanderen.

Multi error proofing voor eindassemblage

Multi error proofing voor eindassemblage

Specificatiecontrole & kras- en deukdetectie

 • Defecten opsporen: Krassen, vingerafdrukken, deuken en bulten.
 • Multi Error Proofing: Eines heeft ook een Mini Tunnel Oplossing voor auto-onderdelen in AGV.
 • Spec Check: Het vision-systeem kan de onderkant controleren, waarschuwingen en garanties, metrologie van het onderdeelcoördinatensysteem, scannen van een datamatrix en optische tekenherkenning (OCR).
 • Flexibiliteit: Eines ontwerpt haar Multi Error Proofing oplossingen afhankelijk van de behoeften van de klant. Onze vision technologie kan meerdere problemen, aan- of afwezigheid van onderdelen detecteren en deze tunnel kan worden gecombineerd met Gap & Flush oplossingen om te eindigen met een complete eindcontrole.

Eines EV Battery Suite oplossing

 • Metrologie: TIM-parelinspectie en inspectie van batterijkleppen. Het berekent lengte, breedte, positie op de plaat en relatieve locatie tussen de parels.
 • Identificatie van onderdelen en controle op meerdere fouten: Hulp bij batterijassemblage en controle van batterijarrays, dekplaten, kabelbomen, enz.
 • 3D robotbegeleiding: De robot moet de 3D-locatie van de luchtcircuitconnectoren nauwkeurig kennen om het testapparaat in te voeren, ons vision-systeem kan hierbij helpen.
 • Big Data: Met camera's met hoge resolutie zorgen wij ervoor dat alle defecten worden opgevangen. Het systeem kan de gegevens opslaan voor analyse en traceerbaarheid van de defecten.

Gerelateerde industrieën en toepassingen

Vraag een offerte aan