De AccurioPress C14000-serie van Konica Minolta wint de iF DESIGN AWARD 2021

| 3 mei 2021

Konica Minolta heeft in zeven maanden tijd een derde prestigieuze onderscheiding ontvangen voor de AccurioPress C14000/C12000 digitale productieprinters – ditmaal de iF DESIGN AWARD 2021 van het in Hannover gevestigde iF International Forum Design GmbH, 's werelds oudste onafhankelijke ontwerpersforum.


De concurrentie was stevig met 9509 inzendingen uit 52 landen, die allemaal het felbegeerde kwaliteitszegel hoopten te ontvangen.  Al 67 jaar staat de iF DESIGN AWARD bekend om kwaliteitserkenning voor uitzonderlijke ontwerpen.
 
In maart werd deze leider in technologie uitgeroepen tot winnaar van de "Red Dot Award: Product Design 2021" uit een recordaantal aanmeldingen. En afgelopen oktober prees een internationale jury het 'uitstekende' ontwerp van de AccurioPress C14000-serie door Konica Minolta de 'Good Design Award 2020' van het Japan Institute of Design Promotion toe te kennen.
 
Olaf Lorenz, General Manager van de International Marketing Division bij Konica Minolta Business Solutions Europe, gaf aan: "Het is altijd heel bijzonder om lofbetuigingen te ontvangen – en deze prestigieuze iF DESIGN AWARD is een van de belangrijkste ontwerpprijzen ter wereld. Deze erkenning zien we ook terug in de positieve feedback van onze klanten. Ze maken vaak opmerkingen over het geavanceerde ontwerp van de AccurioPress C14000/C1200-productieprinters, die hun bedrijven transformeren en printmogelijkheden uitbreiden."
 
De bekroonde, zeer geautomatiseerde printers, die geavanceerde software bevatten, ondersteunen de missie van Konica Minolta om de transformatie van alle klanten per sector en branche te ondersteunen, potentiële uitdagingen te voorspellen en samen tot oplossingen te komen.
 
De AccurioPress-serie heeft een ongeëvenaarde efficiëntie bij productie van grote volumes, waarbij tot 140 pagina's per minuut (PPM) in A4-formaat worden geprint met 2400 dpi. Konica Minolta was de eerste die functies voor automatische pre-print-aanpassingen en printkwaliteit-inspectie ontwikkelde, alsmede mediasensoren die gebruikers helpen bij optimale printinstellingen. Deze innovaties stellen printbedrijven in staat om niet alleen tijdverspilling te beperken, maar ook om operators met verschillende achtergronden en zonder speciale kennis aan te nemen.
 

Schrijf u in voor onze webinars

Schrijf u in voor onze webinars

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu