Konica Minolta mikt op digitale groei tijdens Labelexpo 2019

| 27 augustus 2019

Konica Minolta staat van 24 tot 27 september op de Labelexpo 2019 in Brussel. In hal 8 bij stand C12/C19 laat het bedrijf zien hoe het samenwerkt met klanten en partners om de grenzen van de labelproductie te verleggen.


Konica Minolta toont praktische demonstraties van de onlangs gepresenteerde tonerproductieprinter AccurioLabel 230, die voor het eerst aan het publiek wordt getoond op de Labelexpo. De printer voldoet aan de groeiende vraag naar kleinere oplagen, meer flexibiliteit en meer maatwerk. Bezoekers zien het gehele productieproces van een label, van pre-press tot eindproduct, inclusief decoratie en diverse afwerkingsmogelijkheden.

Er is bovendien veel aandacht voor de praktische manieren om te profiteren van de snelgroeiende markt van digitale verfraaiings- en afwerkapplicaties met MGI-technologie om de impact van labels te vergroten. Het potentieel hiervan werd al aangetoond door Grafisk Maskinfabrik's DC330MINI en MGI's JETVarnish 3D Web Color+ systemen, die lak, folie en inline printen, en afwerking mogelijk maken. Ook wordt op de stand een nieuw MGI-product gepresenteerd waar nu nog niets over bekendgemaakt mag worden.

Konica Minolta demonstreert belangrijke ontwikkelingen in de software met augmented reality via de genARate-applicatie en een digitale labelmodule van Industrial Inkjet Ltd (IIJ), het officiële verkoop- en technische ondersteuningscentrum van Konica Minolta voor industriële inkjetprintkoppen buiten Azië. IIJ heeft zijn concept voor printengines verder ontwikkeld met een reeks adapters voor veelgebruikte flexo-labelproductieprinters.

Voor Konica Minolta is de show ook een belangrijk platform om de expertise en ervaringen van klanten te verzamelen, en hen te betrekken bij nieuwe ideeën in de branche en synergiën tussen inkjetprinters en augmented reality-toepassingen.

De AccurioLabel 230 is een nieuwe versie van Konica Minolta's zeer succesvolle digitale etikettenprinter, die belangrijke verbeteringen heeft ondergaan. Deze omvatten een snelheidstoename van 73 procent, verbeterde productiviteit, een optie voor overdrukken, geen opwarmtijd, minder afval en een nauwkeurigere afdrukregistratie.

De AccurioLabel 230 is ontwikkeld en geproduceerd in Europa in samenwerking met het Deense bedrijf Grafisk Maskinfabrik (GM) en is gebaseerd op de veelgeprezen AccurioPress-motortechnologie van Konica Minolta. De printer is gericht op de kmo-markt en is geschikt voor labeldrukkers, drukwerkleveranciers, merkeigenaren, verpakkingsbedrijven en commerciële drukkers.

Op de Labelexpo houdt Konica Minolta op dinsdag 24 september om 15.30 uur een persconferentie in het Press Office Theatre. Hier wordt meer onthuld over de labelproductiestrategie en successen van het bedrijf.

Daniel Schulz, Product Manager Label Printing Cluster West bij Konica Minolta Business Solutions, zegt: "De labelexpo 2019 is voor ons de perfecte gelegenheid om onze onlangs geïntroduceerde AccurioLabel 230-productieprinter voor het eerst te demonstreren, evenals het volledige productieproces van een label. We willen tijdens de show ook open gesprekken aangaan met bezoekers over hun expertise en ervaringen. Voor ons bedrijf zijn relaties belangrijk en we willen dan ook met hulp van onze klanten een nieuwe visie op labels ontwikkelen, net zoals we dat in het verleden hebben gedaan met onze AccurioLabel 190."

Schulz voegt hieraan toe: "Onze AccurioLabel-systemen overbruggen de kloof tussen onze instapmodellen en high-end productieprinters. We verwachten tijdens de show dus grote belangstelling van mensen die willen overstappen. We laten de vele voordelen zien, zoals bedieningsgemak, flexibiliteit in de productie, snelle doorlooptijden en functies voor het printen van variabele data. Daarnaast bieden we eersteklas bedrijfsondersteuning en service op lokaal niveau als onderdeel van onze klantgerichte partnerbenadering."
Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!