Vaak gestelde vragen

Vaak gestelde vragen

 
Global location

Op zoek naar lokale ondersteuning en hulp?

Klik hier

FAQ's:

V: Waarom zou ik mijn unit voor onderhoud insturen?
A: preventief onderhoud door Konica Minolta zorgt ervoor dat het instrument in perfecte staat wordt onderhouden en binnen de toleranties van de fabrikant ingesteld. Het preventief onderhoud omvat het schoonmaken; noodzakelijke bij-regelingen evenals certificering van de instrumenten in de vorm van een geprint document, inclusief alle voorwaarden en meetresultaten.

V: Hoe vaak moet mijn instrument worden ingestuurd voor onderhoud?
A:
 Konica Minolta beveelt een jaarlijkse kalibratie en onderhoudsinterval aan. Dit blijkt een goed compromis voor de meeste toepassingen.

V: Wie kan de dienstverlening op mijn instrument uitvoeren?
A:
 Alleen bevoegde Konica Minolta service stations kunnen onderhoud aan Konica Minolta instrumenten uitvoeren.

V: Waar moet ik het instrument naar toe sturen voor onderhoud?
A:
 Raadpleeg de lijst van toegestane service locaties van de Konica Minolta Sensing distributeur in uw land of gebied.

V: Wat moet ik mee sturen voor het onderhoud?
A:
 Gelieve alle belangrijke accessoires zoals wit kalibratie plaat, AC adapter en data-kabel mee te sturen. Deze accessoires zullen onze service faciliteit in staat stellen om de instrumenten op dezelfde manier waarop u ze gebruikt te controleren. De witte kalibratie plaat is een bijzonder belangrijk onderdeel van het complete meetsysteem.
Voor sommige instrument modellen, worden de kalibratie data en unit driver op diskette of cd geleverd. Deze data dragers zijn nodig voor het onderhoud van het instrument, dus vergeet niet om ze mee te sturen.

V: Hoe kan ik mijn instrument verpakken voor het verzenden naar service station?
A:
 Gebruik indien mogelijk de originele verpakking van het apparaat. Als dat niet beschikbaar is, moet u ervoor zorgen dat er voldoende ruimte rond het apparaat is gevuld met piepschuim of andere vulmaterialen om beschadiging tijdens transport te voorkomen.

V: Kalibreert of repareert Konica Minolta instrumenten van andere merken?
A:
 Nee, Konica Minolta biedt uitsluitend onderhoud en kalibraties voor Konica Minolta instrumenten.

V: Wat is de levensduur van een witte kalibratie plaat?
A:
 Het is nogal moeilijk om een levensduur specificeren omdat dit sterk afhankelijk is van de omgevingsomstandigheden. Een kalibratie plaat die in een laboratorium onder stabiele omgevingsomstandigheden wordt gebruikt zal uiteraard een langere levensduur hebben dan dezelfde plaat gebruikt in een productiefaciliteit. Respectievelijk adviseert Konica Minolta een jaarlijkse kalibratie-interval voor de witte plaat en het instrument.

V: Hoe reinig ik mijn witte kalibratie plaat?
A:
 Het schoonmaken van de witte kalibratie platen is mogelijk met een droog doekje (zorg dat er geen krassen op het oppervlak komen) eventueel met schoon water. Gebruik nooit lensreinigings-vloeistoffen of -doekjes omdat deze optische bleekmiddelen kunnen bevatten die de kalibratieplaat kunnen aantasten en daardoor in verkeerde meetwaarden zullen resulteren.

V: Wat is de levensduur van de Xenon lamp?
A:
 Typisch, 500.000 flitsen, maar dit verschilt per model. Ook de omgevingsomstandigheden hebben invloed op de levensduur. Tijdens onderhoud door Konica Minolta wordt altijd de staat van de xenon lamp gecontroleerd en zal indien nodig worden vervangen.

V: Mijn software communiceert niet met het instrument
A:
 Controleer dat hardware en software dezelfde communicatie-instellingen (bijvoorbeeld dezelfde baudrate) hebben. Controleer of de juiste communicatie kabel wordt gebruikt. Er zijn verschillende kabels op de markt; sommigen van hen hebben een andere dan de gewenste aansluiting, terwijl anderen verschillende schroeven hebben voor de bevestiging van de connector. Bovendien zijn goedkope kabels meer storingsgevoelig vooral bij gebruik van kabellengtes van meer dan 2 meter. Konica Minolta raadt het gebruik van alleen originele kabels door Konica Minolta geleverd.
Sommige software vereist de regionale instelling "Engels" stijl voor decimaal en lijstscheidingsteken. Probeert de punt "." als decimale symbool, komma "," als cijfergroeperingssymbool symbool en "," als lijstscheidingsteken te gebruiken. Niet alleen moet u de getal notatie wijzigen, maar ook de valuta-indeling. Daarom kunt u ook proberen om de valuta-instellingen te veranderen in het geval van software communicatieprobleem.

 

TECHNISCHE DIENST

Konica Minolta Sensing biedt wereldwijde servicedekking voor onze meetinstrumenten met een reeks service- en kalibratieopties.

Catalogus (PDF)

Contactformulier service

Moet u uw instrumenten kalibreren of hebt u een servicegerelateerde vraag? Neem contact op met een van onze servicetechnici!