Traceerbaarheid

Onderhoud en kalibratie

 

Wat is traceerbaarheid?

Traceerbaarheid is de procesbeschrijving om elk standaard object of meetinstrument aan nationale normen te relateren door kalibratie naar een hogere standaard.

Voor zeer nauwkeurige meetinstrumenten, kunnen zelfs kleine afwijkingen ten opzichte van de nationale normen voor problemen zorgen. Om dergelijke problemen te voorkomen worden Konica Minolta's eigen standaarden periodiek opnieuw gekalibreerd aan standaard Japanse nationale normen of andere internationale normen. Deze normen worden geselecteerd op basis van de functies van de Konica Minolta producten. Zie volgende kalibratiekaarten met details over de traceerbaarheid voor alle Konica Minolta meetinstrumenten.

Download Inspectie & Kalibratie voor: 

CL-200A - Chroma Verlichtingssterkte

CL-500A - Verlichtingssterkte spectrofotometer

CL-70F Illuminantie Kleur Meters

CM-Serie - Spectrofotometer

CM-25cG, CM-26dG en CM-36dG(V) Glans

CM-512m3A/CM-M6 Spectrofotometer

CR-10 Serie - Spectrofotometer

CR-Serie - Chroma Meter

CRT & Display Color Analyzer

CS-100A - Chroma Luminance

CS-150/160 Chroma Luminance

CS-200 - Chroma Meter

FD-7 & FD-5 - Spectrodensitometer

LS-100/110/150/160 - Luminance Meter

Spectroradiometer

T-10A-Serie - Verlichtingssterkte Meter

 

Procesbeschrijving van Traceerbaarheid

Het onderstaande schema laat zien hoe de traceerbaarheid naar de nationale normen wordt gerealiseerd. In Japan zijn de nationale- en de primaire normen ontwikkeld en gehandhaafd door verschillende afdelingen van het Agentschap voor Industriële Wetenschappen en Technologie (AIST). Dat is een agentschap van het ministerie van Internationale Handel en Industrie (MITI). De twee divisies van AIST die betrokken zijn op het gebied van normen met betrekking tot Konica Minolta producten zijn het Electro-Technisch Laboratorium (ETL) voor producten die licht en kleur meten, en het National Research Laboratory van Metrologie voor producten voor het meten van de temperatuur. Deze divisies distribueren echter niet de fysieke normen voor industrieën en organisaties. In Japan, worden de fysieke normen die voldoen aan de door de divisies van AIST specificaties vervaardigd, gecertificeerd, en gedistribueerd door publieke certificatie-instellingen zoals de Japan Electric Meters Inspection Corporation (JEMIC) of geaccrediteerde kalibratie instituten van de Japanse Calibration Service System (jcss).

Traceren van Normen 

Nationale Standaarden

De nationale normen van elk land zijn vergelijkbaar en vaak gerelateerd aan internationale overeenkomsten. Deze normen worden respectievelijk gehandhaafd door het National Institute of Standards and Technology (NIST) in de Verenigde Staten, het National Physical Laboratory (NPL) in het Verenigd Koninkrijk, Physikalisch Technische Bundesanstalt (PTB) in de Bondsrepubliek Duitsland, Institut National de Metologie (INM) in Frankrijk, etc.

Om de nauwkeurigheid van Konica Minolta producten te garanderen, heeft Konica Minolta een systeem opgezet waarin de meetinstrumenten en andere apparatuur die als werk-standaard worden gebruikt periodiek opnieuw worden gekalibreerd met behulp van hogere normen, herleidbaar naar de nationale normen, die op hun beurt vastgesteld zijn en onderhouden worden door de industriële normalisatie-instellingen.

 

TECHNISCHE DIENST

Konica Minolta Sensing biedt wereldwijde servicedekking voor onze meetinstrumenten. met een reeks service- en kalibratieopties.

Catalogus (PDF)