Sensing Business Unit


Met een ongekend breed assortiment van hard-en software en diepe applicatie competenties, kan Konica Minolta uw belangrijkste leverancier zijn voor oplossingen in kleurmeting en kleurmanagement.

Afgeleid van onze state-of-the-art optische en beeld processing technologie, helpen de meetinstrumenten van Konica Minolta  in het verbeteren van kwaliteitscontrole en precisie voor een breed scala van industrieën. Onze scherm analysers voor het meten van de kleur en de helderheid van de displays en spectrofotometers, colorimeters en andere kleur meetinstrumenten voor essentieel kleurbeheer in veel productie-installaties spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van diverse verwerkende industrie.

Voor de groeiende toepassingen van industriële 3D metingen, hebben we nieuwe producten ontwikkeld op basis van onze eigen technologieën. Met deze know-how  bieden wij ook oplossingen voor de medische en wetenschappelijke toepassingen. In de medische sector, is onze pulsoximeter (voor meting van de zuurstofverzadiging) een begrip.

We integreren momenteel onze ontwikkeling bases en versterken onze infrastructuur van onze overzeese verkoop bedrijven. Door te blijven zoeken naar oplossingen die inspelen op de veranderende behoeften op basis van onze kern "-technologie van het licht", zullen we de uitdagingen van het nieuwe tijdperk positief kunnen beantwoorden.

Kleurmeting

Actief in de industriële sector waar nauwkeurige kleurbeheer onmisbaar is.


Kleurbeheer is essentieel in vele gebieden van de productie, waaronder automobiel, verf, kunststof, textiel, bouwmaterialen en voedsel, en vereist het vermogen om subtiele kleurverschillen te meten dat het menselijk oog niet nauwkeurig genoeg kan onderscheiden. Konica Minolta's spectrofotometers en colorimeters worden in deze sectoren op grote schaal gebruikt bij kwaliteitscontrole, R & D, distributie en verkoop.

Licht & Display Meting

Onze brede line-up van bewezen producten maakt ons een van de toonaangevende leveranciers van deze markt.


Display analyzers helpen in het beoordelen van scherm prestaties en kwaliteit en helpen in het onderzoek en de aanpassing van de witbalans en contrast door het precies meten van onder meer de chroma, helderheid en witbalans. Aangezien de markt voor breedbeeld-tv's (plasma, LCD) en LED-producten (mobiele telefoons, digitale camera's auto navigatie-apparatuur) zich uitbreidt, wordt de vraag naar display analyzers groter. Konica Minolta's geavanceerde display analyzers genieten voor een groot deel van deze groeiende markt. Wij bieden ook een breed scala van andere producten aan voor de behoeften van de display markt met verschillende gemengde formaten. Zo leveren wij onder meer een spectroradiometer voor helderheid en chroma meeting-en tevens 2D kleur analyzer om de verdeling van de helderheid en chroma te meten.