Fuji Polymer Industries Co., Ltd.

 

2D Color Analyzer CA-2000 gebruikt bij de ontwikkeling van een dunne 0,2 mm dikke silicium lichtgeleiderfilm (LGF) met hoge helderheid en hoge uniformiteit.

Ontwikkeling van functioneel siliconenrubber dat warmte en elektriciteit overdraagt

------------------------

Transparante en zeer stabiele siliconenrubbers - hoewel ze op grote schaal worden gebruikt als afdichtings- en beschermingsmateriaal, zijn er slechts enkele bedrijven die functionele siliconen kunnen produceren die warmte, elektriciteit of licht geleiden.

Fuji Polymer Industries Co. (Fujipoly) is één van deze fabrikanten. Dit gerenommeerde bedrijf werd in 1978 opgericht door de overdracht van de zeggenschap over de Industrial Silicone Rubber Division van Dow Corning Co., Ltd., een wereldwijde chemische producent, via een gezamenlijke investering met Chugai Co., Ltd.

Het unieke aan Fujipoly is dat zij het vermogen om warmte of elektriciteit te geleiden aan hun siliconenonderdelen hebben toegevoegd. De producten zijn gecommercialiseerd als het thermisch geleidende en vlamvertragende siliconenrubber, "Sarcon Series", en het anisotroop geleidende siliconenrubberblad, "Connector Series".

------------------------------

Een nieuwe uitdaging - silicone dat licht overdraagt

----------------------------

Na de ene na de andere ontwikkeling van nieuwe thermisch geleidende en elektrisch geleidende producten, ging Fujipoly een nieuwe uitdaging aan: de ontwikkeling van siliconenrubber dat licht geleidt. Fujipoly maakte gebruik van de eigenschappen van transparant siliconenrubber en spande zich dag en nacht in om een nog hogere doorlaatbaarheid en een uniform lichtgevend oppervlak te bereiken. Uiteindelijk slaagde Fujipoly erin om lichtgeleidende film (LGF) te maken met behulp van siliconenrubber.

Door een speciale behandeling toe te passen op 0,2 mm dik siliconenrubber, realiseerde Fujipoly een oppervlaktelichtbron met hoge doorlaatbaarheid en uniforme lichtemissie.
----------------------------

Meting met behulp van CA-2000

---------------------------------

 

---------------------------------

Voordelen van de introductie

---------------------------------

1. Kwantificering van de helderheid

Het doorgronden van de huidige lichtuitstraling is de eerste stap in het verbeteren van de uniformiteit van het lichtuitstralende oppervlak. Fujipoly begon met het controleren van de helderheid met het menselijk oog. Zij registreerden de gegevens van donkere/heldere delen op basis van de visuele waarneming.

Omdat ze er echter niet in slaagden stabiele resultaten te verkrijgen met het menselijk oog, introduceerde Fujipoly een spot-type luminantiemeter.2. Kortere meettijd

De volgende uitdaging was het grote aantal meetpunten. Het is noodzakelijk de meer gedetailleerde verdeling van de luminescentie vast te leggen om een hogere uniformiteit te realiseren. Er waren gevallen waarin metingen op meer dan 100 punten binnen een monster nodig waren. Aangezien het meten en registreren van de resultaten van 1 punt 10 seconden in beslag neemt, zou dit 1000 seconden per monster vergen. Voor meerdere monsters zou de totale werktijd enorm zijn. Rond deze tijd hoorde Fujipoly over de 2D Color Analyzer CA-2000, die in staat is de lichtverdeling gelijktijdig te meten, en probeerde het instrument onmiddellijk uit. De CA-2000, die 980 × 980 punten per meting kan meten, droeg bij tot een dramatische verbetering van de efficiëntie.3. Uitgebreide GUI

Bovendien toont een grafische weergave van de meetresultaten de doeltreffendheid van de LGF in één oogopslag.

Door de medewerkers van Fujipoly voor dit verslag te interviewen, hebben wij gemerkt dat zij voortdurend naar nieuwe mogelijkheden kijken en tegelijkertijd de traditie in stand houden. Naast de ondersteuning van de CA-2000 zal Konica Minolta ook in de toekomst van dienst zijn bij de ontwikkeling van nieuwe producten.
---------------------------------

Fuji Polymer Industries Co., Ltd.

(Toyota, Aichi, Japan)