Colour Communication

 

Nauwkeurige kleurencommunicatie

Nauwkeurige kleurencommunicatie

Het belang van kleur wordt vaak als vanzelfsprekend beschouwd, maar het speelt een grote rol in ons leven: niet alleen beïnvloedt het onze smaak van voedsel en andere aankopen, het kan de kwaliteit van een product of zelfs iemands gezondheid onthullen. Ondanks het belang van kleur worden kleurmeting en kleurcontrole vaak over het hoofd gezien. Dit kan leiden tot problemen bij het bepalen, specificeren en communiceren van productkleuren of bij zakelijke transacties waarbij kleur een rol speelt.

Visuele beoordelingen van kleur zijn afhankelijk van de indruk, ervaring, techniek en omgeving van de beoordelaar, waardoor het praktisch onmogelijk is om kleur nauwkeurig te controleren met behulp van gemeenschappelijke, uniforme normen. Met instrumentele kleurmeting kunt u een bepaalde kleur nauwkeurig uitdrukken, aan een andere persoon doorgeven en die persoon de kleur correct laten reproduceren.

Konica Minolta Sensing is gespecialiseerd in het helpen van bedrijven bij het meten en communiceren van kleur op vrijwel alle gebieden van industrie en studie. Konica Minolta biedt ook training en opleiding om gebruikers in staat te stellen succesvolle kleurmeetprocessen te implementeren. Ons boekje Precise Color Communication is een inleiding tot de kleurentheorie en best practice kleurmeting.

Deel 1 : Laten we kleur bestuderen.
Deel 2 : Laten we kleur wat gedetailleerder bestuderen.
Deel 3 : Basiskennis voor de selectie van een spectrofotometer.
Deel 4 : Kleur termen

 

PDF (10.6 MB)

Download