Nauwkeurige kleuren in grootformaat drukwerk

 

Printen op grootformaat gaas is een wetenschap op zich. Commerciële drukkers gebruiken kleurmeetapparatuur om consistente kleuren te garanderen, maar de instrumenten die doorgaans in de drukindustrie worden gebruikt, kunnen geen nauwkeurigheid en herhaalbaarheid bieden bij dergelijke getextureerde en doorlatende materialen. KONICA MINOLTA heeft een oplossing die de nodige nauwkeurigheid kan leveren om ervoor te zorgen dat 12.000 m2 gaas binnen de vereiste toleranties kan worden bedrukt.

Moderne glasbekledingen zijn niet gewoon transparant, maar worden in kleuren uitgevoerd. Het kleureffect wordt bereikt met behulp van een textielgaas dat tussen twee ruiten wordt gelamineerd.
Sefar AG uit Heiden, Appenzell in Zwitserland produceert het gamma SEFAR® Architecture VISION glasbekledingen volgens een gepatenteerd procédé dat ervoor zorgt dat 99,8% van de UV-energie wordt geblokkeerd terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. De gewenste kleur wordt geproduceerd via een digitaal drukproces en afgezien van de grootte (die gemakkelijk duizenden vierkante meters kan bereiken) is de grootste uitdaging de consistente reproductie van de kleur.

Makro Art AG uit Centraal-Zwitserland is gespecialiseerd in digitaal printen op groot formaat en heeft voor Sefar AG gazen voor bekledingen tot 12.000 m2 geprint. Tijdens een testfase analyseerden de specialisten de bedrukbaarheid van het VISION-gaas en de getrouwheid van de reproductie van bepaalde kleuren. Reto Bussmann, hoofd productie bij Makro Art AG herinnert zich: "We hebben veel tijd besteed aan het vergelijken van referentiemonsters en testafdrukken. De uitdaging is de samenstelling van het gaas: Afhankelijk van de kijkhoek en de lichtbron verandert het kleurbeeld sterk."

Bovendien hangt het garenaantal van het gaas af van het beoogde gebruik van het project of paneel. Aangezien het substraat van grote invloed is op de uiteindelijke kleur, moet de drukmachine voor elk nieuw gaas worden ingesteld. Een afdruk maken die er precies hetzelfde uitziet als een referentiemonster is essentieel vanwege de grootte van het eindproduct en de zichtbaarheid, dit vereist veel nauwere toleranties dan conventionele drukopdrachten.

Geschikte meetapparatuur

------------------------

Er is een meetapparaat nodig om de kleur nauwkeurig te karakteriseren en voor deze taak worden in de drukindustrie al tientallen jaren op grote schaal densitometers gebruikt. Densitometers worden meestal gebruikt in conventioneel drukwerk om de dikte van de inktfilm te bepalen.
Helaas was de meetnauwkeurigheid op gaas niet voldoende. Gaas heeft een driedimensionale structuur, een hoge transmissiefactor en een metalen oppervlak. Conventionele instrumenten belichten het monster onder een hoek van 45°, waardoor schaduwen tussen de vezels ontstaan en dwaalreflecties van het gestructureerde metalen oppervlak. Beide leiden tot te donkere meetwaarden.

De oplossing is het gebruik van de juiste meetgeometrie: De KONICA MINOLTA CM-2600d gebruikt een bol van Ulbricht voor diffuse verlichting (gebruikelijk bij industriële kleurmetingen). Deze aanpak ondervangt beide problemen waarmee conventionele instrumenten voor kleurmeting worden geconfronteerd.

------------------------------

Constante controle

----------------------------

De technologie en expertise van KONICA MINOLTA maken digitaal grootformaat printen op industriële schaal binnen nauwe toleranties mogelijk. Makro Art AG kan de kleinste afwijkingen onmiddellijk corrigeren en de productie dienovereenkomstig aanpassen. Om 12.000 m2 gaas voor bekleding te bedrukken is een gesloten proces uiterst belangrijk. "We moesten onze werkwijze volledig veranderen", legt Bussmann uit. In de prepressfase moeten de kleuren worden aangepast aan de hand van het juiste ICC-profiel. De basis hiervoor zijn duidelijk gedefinieerde referentiewaarden in de CIELAB-kleurruimte die worden omgezet in optimale CMYK-waarden voor gebruik in de lay-outsoftware. Om deze stap in de workflow te realiseren biedt KONICA MINOLTA een geautomatiseerde profileringsoplossing: Met behulp van een xy-stage kunnen duizenden kleurvlakken snel en nauwkeurig worden gemeten. Bussmann: "Dat is bekend ICC Colormanagement, maar met behulp van meettechnologie kunnen we nauwkeurig beoordelen of we op koers liggen of niet."

Om gedurende het hele project een constante kleurkwaliteit te garanderen, worden de meetresultaten van elke drukgang voortdurend bijgehouden en zo nodig gebruikt om optimalisaties voor de volgende drukgang te genereren. Elke parameter van de RIP-software wordt digitaal gecontroleerd en gerapporteerd. Hetzelfde geldt voor de digitale bestanden die naar de drukkerij worden gestuurd - voor elk bestand is een digitaal logboek beschikbaar. Om het gedetailleerde controle- en rapportageproces te voltooien, wordt elke kwaliteitscontrolemeting opgeslagen in een QC-rapport met behulp van Konica Minolta's Catch QC-oplossing.

Dankzij goed gedefinieerde procedures en nauwkeurige meetapparatuur is Makro Art AG in staat om aan de door Sefar AG vereiste kleurechtheid te voldoen en op industriële schaal op groot formaat gaas te printen. Ondertussen gebruikt het bedrijf de kleurmanagementapparatuur om de kwaliteit te optimaliseren voor hun andere drukwerk zoals textieldruk en bewegwijzering. De klanten van Makro Art AG profiteren zo van een uitstekende kleurkwaliteit die met traditionele apparatuur van de drukindustrie niet mogelijk zou zijn.

----------------------------

SEFAR
Sefar is de toonaangevende fabrikant van precisieweefsels uit monofilamenten voor de zeefdruk- en filtratiemarkten. De producten van Sefar worden gebruikt in uiteenlopende industrieën, variërend van elektronica, grafische, medische, automobiel-, voedsel- en farmaceutische toepassingen tot ruimtevaart, mijnbouw & raffinage en architectuur. Met haar diepgaande kennis van de toepassingen helpt Sefar haar klanten om optimale resultaten te behalen in hun industriële processen.


Makro Art AG
Makro Art AG in Grosswangen is toonaangevend op het gebied van grootformaatprinting in Zwitserland. Het 20 jaar oude familiebedrijf heeft ook competenties in textieldruk en bewegwijzering.


KONICA MINOLTA Sensing Europe B.V.
Konica Minolta Sensing Europe B.V., onderdeel van Konica Minolta Inc. Japan, is een toonaangevende leverancier van meetoplossingen voor toepassingen op het gebied van Kleur & Uiterlijk en Lichtmetingen. Konica Minolta Sensing Europe bedient de industrie in meer dan 30 landen in de EMEA regio met vestigingen en gekwalificeerde distributeurs. De meetoplossingen van Konica Minolta Sensing zijn afgeleid van onze state-of-the-art optische en beeldverwerkingstechnologieën en helpen de kwaliteitscontrole te verbeteren en ondersteunen R&D in een groot aantal industrieën. Onze oplossingen voor kleurbeheer zijn essentieel voor de controle en bewaking van de kwaliteit in vele productiesectoren, zoals de auto-industrie, coatings, plastic, bouwmaterialen, voedingsmiddelen, chemicaliën en farmaceutica. Op het gebied van Light & Display-meettechnologie genieten de Konica Minolta Colour Analysers een "industriestandaard" positie. Konica Minolta Sensing zal blijven innoveren, gebruikmakend van de nieuwste hoognauwkeurige sensortechnologie, en oplossingen bieden die voldoen aan de steeds veranderende behoeften op diverse gebieden.