LED Color Viewing Light v8

Lichtkasten zur visuellen Farbbeurteilung mit modernster LED-Technologie. Optionale Hybridversion mit Leuchtstoffröhre (TL83/TL84/F11).

 • 100% LED-lichttechnologie
 • Ideale omstandigheden voor kleurbeslissingen onder gestandaardiseerde en speciale lichtomstandigheden: lluminant D50, D65, CIE standaard LED-luminanten B1-B3 en UV-A
 • Levensduur van de LED-array minstens 10 keer langer dan die van systemen met fluorescentielampen
 • Geheugen voor voorinstellingen door de gebruiker en programmeerbare verlichtingsreeksen
 • Verschillende afmetingen volgens uw vereisten
 • Optionele hybride versie met fluorescentiebuis (TL83/TL84/F11)

Visuele beoordeling van de kleur overeenkomstig diverse internationale normen

Om ervoor te zorgen dat de visuele indruk en de meetresultaten van een kleurmeetinstrument bij de kwaliteitsborging consistent zijn, wordt het gebruik van lichtcabines voor kleurmeting sterk aanbevolen.
 
Een lichtcabine zorgt ervoor dat de visuele kleurbeoordeling onder constante omstandigheden en dus objectief wordt uitgevoerd en niet wordt beïnvloed door de voortdurende verandering van natuurlijk of kunstmatig licht.
 
JUST Normlicht LED lichtcabines voorkomen kwaliteits- en supply chain problemen veroorzaakt door onnauwkeurige kleurafstemming. Verschillende modellen voor uw individuele eisen zijn beschikbaar en kunnen te allen tijde worden aangepast.
 
JUST Normlicht is de eerste fabrikant ter wereld die een LED-lichtbron heeft ontwikkeld die voldoet aan de hoge eisen van alle kleurkritische industrieën voor kleurmatching. Om de eigenschappen van LED's te controleren, heeft JUST Normlicht voor elke afzonderlijke multispectrale LED-lichtbron een uitgebreid, meerfasig kalibratieproces ontwikkeld en slaat de spectrale eigenschappen op in de elektronische besturing van de LED-lichtcabine. Dit proces is uniek en is daarom door JUST Normlicht gepatenteerd.

 • D50 ISO 23603, CIE S 012, ISO 3664 
 • D65 ISO 23603, CIE S 012, ISO 3668
 • ALT1 selecteerbaar CIE 15:2018 B1 (2733K), B2 (2998K) of B3 (4103K)
 • ALT2 selecteerbaar CIE 15:2018 B1 (2733K), B2 (2998K) of B3 (4103K)
 • UV-A (UV-component instelbaar en schakelbaar)
 • Geheugenfunctie voor voorinstellingen
 • Programmeerbare lichtsequenties
 • Stabiele lichtomstandigheden door unieke meertraps kalibratieprocedure (pat. pend.)
 • 10x langere levensduur van multispectrale LED-lichtbronnen in vergelijking met fluorescentielampen
 • Geen kwik

Naast de D50, D65 en UV-A lichttypes kunnen voor de DLS Color Viewing Light v8 nog twee alternatieve lichttypes worden gespecificeerd, geheel volgens de wensen van elke klant.

Functies

Functies

Natuurlijk daglicht is ongeschikt voor een betrouwbare kleurafgifte van oppervlakken en materialen. Daglicht verandert zijn spectrale samenstelling in de loop van de dag - en het jaar - en daarmee ook zijn visuele indruk. Visuele kleurvrijgave is echter essentieel bij de selectie en evaluatie van gefabriceerde goederen of materialen. Instrumentele kleurmetingen mogen pas worden uitgevoerd na visuele kleurgoedkeuring, evenals de toekenning van toleranties.
 
Maar de beoordeling van de kleurindruk is niet alleen belangrijk voor één enkele verlichting - metamere kleuren die er onder één soort verlichting hetzelfde uitzien, veranderen hun kleurindruk aanzienlijk wanneer zij aan een andere verlichting worden blootgesteld, omdat de spectrale samenstelling van zowel het materiaal als de verlichting verschilt. Volgens de huidige normen voor visuele kleuraanpassing moeten kleurmonsters er identiek uitzien bij lichtbron D65 en kunnen zij variaties vertonen bij andere lichtbronnen. Of met andere woorden - metamerisme vertonen. Met de gestandaardiseerde JUST standaard lichtcabines kan de gebruiker metamerisme tijdig detecteren.
 
JUST standaard licht LED-technologie
 
Als u op zoek bent naar volledige controle over uw kleurmatching en vandaag met een veelbelovende technologie wilt werken, biedt JUST Normlicht nu al de technologie van morgen - kleurmatching door LED-verlichting.
 
JUST Normlicht is wereldwijd de eerste fabrikant die een LED-lichtbron heeft ontwikkeld die voldoet aan de hoge eisen van alle kleurkritische industrieën voor kleurmatching. Om de eigenschappen van LED's te controleren, heeft JUST Normlicht voor elke individuele multispectrale LED-lichtbron een uitgebreid, meerfasig kalibratieproces ontwikkeld en slaat de spectrale eigenschappen op in de elektronische besturing van de LED-lichtcabine. Dit proces is uniek en is daarom door JUST Normlicht gepatenteerd. De meerfasige kalibratie is verdeeld in de basiskalibratie af fabriek en een permanente kalibratie, die tijdens het gebruik continu wordt uitgevoerd zonder dat externe meetapparatuur nodig is.
 
De JUST LED Colour Viewing Light v8 overtreft niet alleen de conventionele standaard lichttechnologie in termen van lichtkwaliteit, het is nu ook voor het eerst mogelijk om een enorme lichtkleurruimte in de hoogste kwaliteit (CRI Ra ≥ 95) te simuleren en zo alle mogelijke toepassingen in één apparaat te realiseren. Met deze multispectrale LED lichtbron is het mogelijk om niet alleen de D50 en D65 lichtsoorten voor de industrie te simuleren, maar ook andere lichtsoorten zoals B2 of B3 in uitstekende kwaliteit. Om metamerisme door optische witmakers te vermijden, wordt ook rekening gehouden met UV-componenten.
 
Een ander groot voordeel van de JUST LED technologie is de 10 x langere levensduur van LED lichtbronnen in vergelijking met conventionele fluorescentielamptechnologie en een bijna 100 x langere levensduur in vergelijking met halogeentechnologie met filters. Dit betekent niet alleen een constante lichtkwaliteit over een lange periode, maar ook een aanzienlijke kostenbesparing, die de hogere aanschafkosten van een LED-kleurenkijklamp v8 compenseert en bovendien het milieu beschermt. Fluorescentielampen bevatten schadelijke stoffen zoals kwik en fosfor en moeten in grote hoeveelheden als gevaarlijk afval worden afgevoerd en mogen volgens de RoHS na 25 augustus 2023 niet meer op de markt worden gebracht.
 
LED Colour Viewing Light v8 lichtcabines zijn geschikt voor alle industrieën en toepassingen waar kleurconsistentie en productkwaliteit belangrijk zijn, zoals textiel, auto-onderdelen, keramische producten en cosmetica, maar ook voor de voedingsindustrie, drukinkten en verpakkingen.
Om de monsters objectief te kunnen testen zonder beïnvloed te worden door omgevings- of achtergrondkleuren, is de binnenkant van de cabines voorzien van een neutrale matgrijze coating.

JUST Normlicht LED Technology

JUST Normlicht biedt klanten de technologie van morgen door LED-verlichting te gebruiken voor kleurbeoordeling. Dit biedt een verbeterde controle over de verlichting en een voorheen onbereikbare aanpassing van lichtbronnen.

Om de LED eigenschappen aan te passen aan de veelzijdige vereisten van JUST Normlicht, werd een gepatenteerde kalibratieprocedure op meerdere niveaus ontwikkeld die elke afzonderlijke LED lichtbron kalibreert en de spectrale eigenschappen opslaat in de elektronische besturing van het apparaat. 

De kalibratie op meerdere niveaus is verdeeld in een basiskalibratie in de fabriek en een permanente online kalibratie tijdens het gebruik, zonder dat er een extra extern meetapparaat nodig is.

De JUST LED technologie overtreft niet alleen de conventionele gestandaardiseerde verlichtingstechnologie in lichtkwaliteit, maar is nu voor het eerst in staat om een enorme kleurruimte met de hoogste kwaliteit te reproduceren. De LED-array kan een CRI>95 en een Metamerism Index ≤ 0,8 bereiken.

De multispectrale LED lichtbron kan een kleurbereik bereiken dat groter is dan sRGB en is nu in staat om niet alleen gestandaardiseerde lichtbronnen zoals D50 of D65 voor de grafische industrie na te bootsen, maar ook andere lichtbronnen zoals A, C, D55, D75 en elk ander wit of gekleurd licht.

Om metamerische storingen door optische witmakers te voorkomen, wordt ook het UV-gehalte in de lichtbron opgenomen.

Een tweede voordeel van de JUST LED-technologie is een levensduur die minstens 10 keer langer is dan die van traditionele fluorescentielampen. Dit betekent niet alleen een stabiele lichtkwaliteit over een zeer lange periode, maar ook aanzienlijke besparingen op het vervangen van lampen gedurende de levensduur van een JUST LED Viewing Booth.

Door geen kwik en slechts een zeer kleine hoeveelheid fosforen te gebruiken, beide belangrijke componenten van traditionele fluorescentielampen, vermindert de LED-technologie die door JUST Normlicht wordt gebruikt de hoeveelheid gevaarlijk afval die op stortplaatsen over de hele wereld wordt weggegooid.

Specificaties & Downloads

Specificaties & Downloads
  Model: LED Color Viewing Light v8 | S Model: LED Color Viewing Light v8 | S Hybrid
Standaardlichtbronnen CIE D50 (5000 K), CIE D65 (6500 K), UV-ONLY (UV-A), CIE B1-B3 CIE D50 (5000 K), CIE D65 (6500 K), UV-ONLY (UV-A), CIE B1-B3, + Fluorescent tube -TL83/TL84/F11
Totale afmetingen
(B x H x D)
700 x 710 x 430 mm
Verlicht oppervlak (B x D) 640 x 360 mm
Gewicht 12,0 kg 

  Model: LED Color Viewing Light v8 | L Model: LED Color Viewing Light v8 | L Hybrid
Standaardlichtbronnen CIE D50 (5000 K), CIE D65 (6500 K), UV-ONLY (UV-A), CIE B1-B3 CIE D50 (5000 K), CIE D65 (6500 K), UV-ONLY (UV-A), CIE B1-B3, + Fluorescent tube -TL83/TL84/F11
Totale afmetingen
(B x H x D)
1320 x 970 x 600 mm
Verlicht oppervlak (B x D) 1250 x 540 mm
Gewicht 31,0 kg
 

  Model: LED Color Viewing Light v8 | XL Model: LED Color Viewing Light v8 | XL Hybrid
Standaardlichtbronnen CIE D50 (5000 K), CIE D65 (6500 K), UV-ONLY (UV-A), CIE B1-B3 CIE D50 (5000 K), CIE D65 (6500 K), UV-ONLY (UV-A), CIE B1-B3, + Fluorescent tube -TL83/TL84/F11
Totale afmetingen
(B x H x D)
1620 x 950 x 600 mm
Verlicht oppervlak (B x D) 1550 x 540 mm
Gewicht 34 kg
 

  Model: LED Color Viewing Light v8 | XXL Model: LED Color Viewing Light v8 | XXL Hybrid
Standaardlichtbronnen CIE D50 (5000 K), CIE D65 (6500 K), UV-ONLY (UV-A), CIE B1-B3 CIE D50 (5000 K), CIE D65 (6500 K), UV-ONLY (UV-A), CIE B1-B3, + Fluorescent tube -TL83/TL84/F11
Totale afmetingen
(B x H x D)
1620 x 950 x 600 mm
Verlicht oppervlak (B x D) 1550 x 790 x 540 mm
Gewicht -
 

Optionele accessoires
 
Monsterbanken voor visuele kleurcontrole Compatibiliteit
Tafel 45° (vaste versie)
630x270 mm
Alle
Monsterhouder progressief 0-60° (490x330 mm) Alle
Monsterhouder progressief 0-60° (650x550 mm) Alleen L, Hybrid & XL
Monsterhouder -15°, 0°, 15°, 45°, 60° Alleen L, Hybrid & XL

Color Viewing Light Cabinet Catalogus

PDF engels

Download

Accessoires

Accessoires
 • B027199: Monsterstandaard 45° (starre uitvoering) Bruikbaar oppervlak (B x H) 630 x 270 mm
 • B027216: Monsterstandaard traploos 60° (variabele versie) Bruikbaar oppervlak (B x H) 490 x 330 mm
 • B027173: Monsterstandaard traploos 60° (variabele versie) Bruikbaar oppervlak (B x H) 650 x 550 mm

Vraag een offerte aan