LED Color Viewing Light v2 M / XL (Hybrid)

Lichtkasten voor visuele kleurbepaling met behulp van LED-technologie verlichtingen in verschillende configuraties

 • Kleurbeoordelingskast in kwaliteitscontrole
 • Ideale omstandigheden voor kleurbeslissingen onder gestandaardiseerde en speciale lichtomstandigheden: lluminant D50, D65, A, gesimuleerd TL84, UV, TL84
 • Levensduur van minstens 10 keer langer dan die van de traditionele fluorescentielamptechniek
 • Kleurruimte met de hoogste kwaliteit: een CRI tussen 90 en 100 en een Metamerism Index < 1
 • Extra fluorescentielampen (standaard TL84, kan op verzoek worden aangepast) om metamerische effecten nauwkeurig te visualiseren met fluorescentielicht (hybride versie)

Visuele beoordeling van de kleur overeenkomstig diverse internationale normen

 

Het gebruik van een kleur evaluatiekast is sterk aan te bevelen om een visuele match te verzekeren bij vergelijking met gegevens en evaluaties verkregen van een kleur meetinstrument.

Een kleurbeoordeling kabinet zorgt ervoor dat de visuele kleur evaluaties worden gedaan in een consistente en dus objectieve manier, niet beïnvloed door de voortdurend veranderende natuurlijke of kunstmatige verlichting.

JUST Normlicht kleur beoordelingskabinetten elimineren kwaliteit van het product en problemen veroorzaakt door de kleur onnauwkeurigheid. Verschillende versies zijn beschikbaar om uw specifieke behoeften.

JUST Color View Light met 4 of 5 verschillende lichtkleuren bieden ideale omstandigheden voor kleur beslissingen onder gestandaardiseerde verlichting. Metamere effecten kan worden herkend in de tijd voordat ze problemen veroorzaken.

 • 4 of 5 lichtbronnen (D65 / TL84 / A / UV-standaard, keuze van D50)
 • Elektronische voorschakelapparatuur
 • Dienst Urenteller voor D65
 • Metamere-en last van reflectie oppervlak
 • Interieur reflectie systeem

Eigenschappen

Eigenschappen

Om de kleuren van oppervlakken en materialen betrouwbaar te kunnen evalueren is natuurlijk daglicht niet geschikt. In de loop van de dag - en het jaar - verandert spectrale configuratie constant (en daarmee de respectievelijke visuele indruk). Visuele kleur evaluatie is onmisbaar als het gaat om de selectie en visuele controle van geproduceerde kleuren en materialen. Het is pas na de visuele bepaling van de kleur dat de kleurmetingen kunnen plaatsvinden en grenswaarden kunnen worden gedefinieerd.

Maar de evaluatie van de kleur sensatie is niet alleen belangrijk voor een bepaalde voorwaarde - metamere kleuren die onder een bepaald type licht identiek lijken te tonen plotseling sterke contrasten bij blootstelling aan een verschillende mate of soort licht als de spectrale configuratie van de lichtbronnen en de geëvalueerde materialen in feite verschillend. Volgens de geldende normen voor visuele kleur evaluatie moeten de kleurstalen er identiek uitzien wanneer deze bekeken worden onder het type licht D65 en kunnen er bepaalde discrepanties zijn onder andere soorten licht.  Metamerisme is dan zichtbaar. Met de JUST Normlicht gestandaardiseerde verlichting kasten krijgt de kijker de kans om metamerisme onmiddellijk te herkennen.


State-of-the-art technologie

JUST Normlicht maakt gebruik van de gestandaardiseerde tl-licht buis technologie. Deze zijn van state-of-the-art in de industrie. Betrouwbare en bekend zijn deze kasten de perfecte keuze voor iedereen die behoefte hebben om kleur visueel te controleren.

Kleur evaluatie kasten zijn geschikt voor alle industrieën en toepassingen waar sprake is van een behoefte aan kleur consistentie en kwaliteit van de producten, zoals textiel onderhouden, Automotive, keramiek, cosmetica, verven, voedsel, schoenen, inkt, verpakking en meer.

Om uw monsters objectief te bekijken zonder de invloed van de omgeving of achtergrondkleuren, zijn de interieurs van de kasten die zijn afgewerkt in een neutrale mat grijs.

Specificaties & Downloads

Specificaties & Downloads
Model: LED Color Viewing Light v2 M (Hybrid)
Standard Light Sources D50, D65, A, Simulated TL84, UV, TL84
Afmetingen (B x H x D) 680 x 510 x 420 mm
Bekijk ruimte (B x H x D) 650 x 380 x 360 mm
Gewicht 34.0 kg
Model: LED Color Viewing Light v2 XL (Hybrid)
Standard Light Sources D50, D65, A, Simulated TL84, UV, TL84
Afmetingen (B x H x D) 1080 x 880 x 800 mm
Bekijk ruimte (B x H x D) 955 x 640 x 730 mm
Gewicht 88.0 kg
Optionele accessoires
Monster tafels voor visuele kleurbeheer Gewicht
Tabel 45° (vaste versie) 3.0 kg
Tabel 0-90° 6.0 kg
Software Info
LED Controle Professional Om te upgraden en maken simulatie van een standaard lamp of lichtbron, die nodig zijn voor het programmeren tot 10 lichtpunten in de LED kasten

Color Viewing Light Cabinet Catalogus

PDF engels

Download

Accessoires

Accessoires

Optionele accessoires voor Color View Light Kasten

 • B027197: vervangings lampen (Kit voor 4 Lampen-Version)
 • B027198: vervangings lampen (Kit voor 5 Lampen-Version)
 • B027199: Tabel 45 ° (Vaste versie)
 • B027216: Tabel 0-60 ° (Variabele versie)

Vraag een offerte aan